Maseczki klasyczne

KOI Cosmetics Maska intensywnie nawilżająca `Migdał, dynia, probiotyk`

shewild
    1 stycznia 2023 o 20:20
    Nawilża i koi, jak sama nazwa wskazuje
    To maska-krem, którą według producenta można nałożyć grubszą warstwą na twarz i zostawić na całą noc. U mnie niestety taki sposób nigdy się nie sprawdza, bo sporo maski zostaje i wytarłabym ją całą w poduszkę, dlatego ja takie produkty stosuję albo jako krem (czyli cienka warstwa na noc) albo po prostu jak maska (czyli grubsza warstwa, ale ze zmyciem). Ten produkt od Koi stosowałam właśnie w taki dwojaki sposób i każdy z nich się sprawdził! Maska jest zapakowana w szklany słoiczek z ciemnego szkła. Jest jej 60 ml - to całkiem sporo, miałam ją ładnych kilka miesięcy i na pewno wystarczyła na co najmniej kilkanaście aplikacji. Jej konsystencja jest kremowa, gęsta, prawie jak krem. Przyjemnie sunie po twarzy. Maska ogólnie świetnie się wchłania! Nałożona cienką warstwą po kilku minutach wchłania się praktycznie całkowicie, natomiast gdy nakładałam grubszą warstwę to sporo się wchłaniało, zmywałam same resztki. Zapach maski to dla mnie i zaleta, i wada jednocześnie. Jest przyjemny, bardzo, po odkręceniu wieczka za pierwszym razem pomyślałam, że pasuje do naturalnego kosmetyku, bo jest i kwiatowy, i lekko waniliowy, połączenie wielu zapachów naraz. Jednak z czasem używania stwierdziłam, że wolałabym aby był nieco mniej intensywny i żeby szybciej się ulatniał. Zapach jest bowiem bardzo trwały, nawet jak maska się wchłonie to zapach czuć dookoła siebie, przez długi czas mi towarzyszy i były momenty, że ten aromat mnie przytłaczał. Moja skóra fajnie zareagowała na tę maskę. Pomimo tego, że produkt nieźle się wchłania, to zostawia skórę bardzo miękką, nawilżoną, wyraźnie gładszą, taką "lepszą". Maska dobrze się sprawdziła w sezonie grzewczym, miałam dzięki niej mniej suchą twarz na co dzień, nie towarzyszyło mi tak często uczucie ściągnięcia. Dzięki temu, że skóra wygląda lepiej i jest bardziej nawilżona, mniej widoczne są zmarszczki, elastyczność i jędrność jest na fajnym poziomie. Maska działa też długotrwale - gdy stosowałam ją regularnie to skóra wyraźnie nabierała tej miękkości na dłużej i rezultaty utrzymywały się przez długi czas. Jest to dobry, naturalny kosmetyk. Chociaż jak na naturalny produkt to jednak zapach ma dla mnie zbyt intensywny, jednak wolę takie, które może i się długo utrzymują, ale nie przytłaczają mnie dookoła, nie czuję ich podczas każdego ruchu, tylko od czasu do czasu dają znać o swojej obecności. Działanie maski jest na tyle dobre, że być może jeszcze do niej wrócę. Moja skóra naprawdę ją polubiła.
  • 5 maja 2022 o 9:10
    przyjemniaczek
    Maska ma konsystencję gęstego kremu i zaraz po nałożeniu wsiąka w skórę pozostawiają na niej matowy film. Czułam jakby moja skóra była otulona jedwabiem, była mięciutka i gładka. Co lepsze, została taka aż do rana :) Maska naprawdę świetnie nawilża i regeneruje skórę. Różnicę czuć już po pierwszej nocy. Stosowałam ją raz na 2-3 dni i nie zauważyłam żadnych podrażnień. Skóra nie była też po niej zapchana, nie pojawiły się żadne wypryski. Delikatny zapach umilał wieczorną pielęgnację i pomagał zasnąć.
    • działanie
  • 30 października 2021 o 17:03
    Uwielbiam !
    Maseczkę otrzymałam w prezencie urodzinowym. Od razu tego samego dnia postanowiłam ją przetestować. Szklane czarne opakowanie, biała konsystencja, dość treściwa. Nałożyłam grubą warstwę na noc. Co zauważyłam dnia następnego, niedoskonałości, które mam odrobinę się zmniejszyły, skóra była gładka i nawilżona. Przyznam szczerze, że nie miałam jeszcze produktu o tak dobrym działaniu dla mojej cery. Cena wysoka, ale warto. Polecam.
    • Działanie
  • 11 sierpnia 2021 o 21:06
    Rewelacja ale...
    Maska jest gęsta, wydajna, super nawilża, buzia jest po niej odpowiednio odżywiona, ma dobry skład ale.... ten zapach. To jest ładny zapach ale tak intensywny, że dostaję od niego bólu głowy.
    Zalety:
    • Robi to co producent obiecuje
    Wady:
    • Cana
    • Intensywny zapach
  • 20 września 2019 o 8:43
    Świetnie działa na bardzo suchą skórę
    Maseczka od Koi zamknięta jest w szklany słoiczek z ciemnego szkła. Cała szata graficzna jest minimalistyczna. Ewidentnie panuje tu zasada mniej znaczy więcej co bardzo mi się podoba. Maseczka jest w formie bardzo gęstego kremu, wręcz pasty. Nakłada się ją na noc, dosyć grubą warstwą tak żeby wszystkie składniki przez noc podziałały na naszą skórę. Po takiej nocy skóra jest pięknie nawilżona. Taka dopięta. Bez uczucia ściągniecia. Cudownie odżywiona i w dodatku mięciutka w dotyku. Naprawdę podoba mi się efekt jaki tworzy ta maska na mojej twarzy i suchej cerze. Czasami lubię ją stosować w formie takiej 20min maseczki po peelingu enzymatycznym. Ładnie po nim odżywia skórę i koi ją. Nie ma żadnych zaczerwienień na niej, ani nic nie podrażnia skóry. Zapach jest bardzo lekki, wręcz go nie ma, a w dodatku Koi to w zupełności naturalna marka bazująca tylko na naturalnych składnikach co jest ekstra. Cudowna maseczka do której na pewno wrócę.
    • Konsystencja pasty
    • Nawilżenie