Pomadki i szminki

Oriflame OnColour, Matt Lipstick Matowa pomadka

• 17 lipca 2024 o 10:50
    Pomadka
    Posiadam pomadki w kilku ulubionych odcieniach, głownie nude. Maja ładny zapach, kremowa formule, dobre wykończenie dzięki któremu dobrze rozprowadza się je po ustach i można je ładnie wykończyć. Maja również przepiękne kolory, które pasują do wielu stylizacji, natomiast ich trwałość jest bardzo krótka. Często trzeba je poprawiać i sprawdzać czy makijaż nadal wyglada dobrze.
  • 2 czerwca 2022 o 20:47
    Wielka paleta barw
    Pomadki są matowe, mają dużo odcieni do wyborów. Są bardzo tanie, wydajne, łatwo dostępne. Barwy są soczyste, dobrze napigmentowane. Niestety pomadki nie są trwałe, trzeba je utrwalać pudrem, sealerem. Za tak niską cenę są naprawdę w porządku, nie ma co więcej od nich wymagać.
    • pigmentacja
    • wybór kolorów
    Wady:
    • trwałość
  • 13 sierpnia 2020 o 8:35
    Niestety nie jest ideałem
    Szminka ładnie pachnie i to jej największą zaleta. Niestety nie jest matowa jak można wywnioskować z nazwy, słabo kryje i ciężko z nią pracować. Łatwo się rozmazuje i topi. Wysusza usta, to mogę jej wybaczyć bo większość matowych pomadek je wysusza. Nie jest ona trwała.
  • 13 sierpnia 2020 o 8:12
    Jest dobra, ale nie idealna.
    Szminkę Matt Lipstick marki Oriflame posiadam w odcieniu Plum. Jest przepiękna, kolor bardzo dojrzałej śliwki. Samo opakowanie w sumie jest standardowym sztyftem, nie zacina się przy wysuwania i wsuwaniu. Szminka jest bardzo zbitej konsystencji, wręcz twarda, ale nie wpływa to na jakość aplikacji. Jej pigmentacja nie jest idealna, po prostu trzeba nałożyć dwie warstwy by dopełnić kolor. Szminka dobrze sunie po ustach, ale przy pierwszej warstwie może nie pokryć całych warg. Szminka przepięknie pachnie, bardzo cukierkowo. Jej wykończenie jest matowo perłowe, tak wiem dziwnie to brzmi, ale rzeczywiście tak jest. Dobrze się utrzymuje na ustach, nawet przy piciu i jedzeniu, choć potrafi się rozmazać wokół ust. Nie wysusza ust, przynajmniej u mnie to nie wystąpiło. Schodzi z ust bardzo równomiernie. Dla mnie jest po prostu dobra. Odcień Plum jest idealny jesienią.
    Zalety:
    • cukierkowy zapach
    • nawet trwała
    • łatwość aplikacji
    • piękne kolory
    Wady:
    • średnio napigmentowana
    • potrafi się rozmazać
  • 5 września 2019 o 23:26
    Nie kupujcie
    Szminka od oriflame mattt Lips moim skromnym zdaniem mało ma wspólnego z matem ale zacznę od początku :) Ogólnie nie jestem zwolenniczką marki kosmetycznej oriflame. Lubię tylko piling który dobrze domywa dłonie mojemu facetowi gdy grzebie przy aucie, takie hobby :) Szminka kupiłam skuszona przez konsultantek w końcu taka jej praca :d cena była zachecajaca a obietnice Jeszce bardziej ale zawiodłam się. Po pierwsze szminka nie kryje ust dokładnie tylko brzegi środek w ogóle jest niepomalowany. Po drugie wysusza usta Po trzecie jest mało matowa Bardzo szybko się ściera Ciężko się z nią pracuje Przy temperaturze szybko się topi Nie polecam
    • ładny zapach
    • gama kolorystyczna
    Wady:
    • wysusza usta
    • nie jest matowa
    • źle się z nią pracuje
    • źle kryje