Bazy pod makijaż

I Heart Revolution Coconut Dream Hydrating Primer with Vitamin C and E Nawilżająca baza pod makijaż

• 15 kwietnia 2022 o 11:03
    Mimo wad- całkiem niezła. Makijaż wygląda lepiej po użyciu tej bazy, jednak nie jest to must-have.
    Baza pod makijaż była zakupem spontanicznym. Podczas zakupów kosmetycznych w osiedlowej drogerii uznałam że czas wypróbować coś nowego. Nie przetestowałam wielu baz pod makijaż, przygodę z nimi zaczęłam dopiero ponad rok temu, wcześniej wystarczał mi tylko podkład. Baza I Heart Revolution była w promocji, w dodatku zainteresowało mnie "Coconut Dream"... I tak trafiła do koszyka. Produkt zamknięty jest w biało- błękitnej tubce z różową nakrętką. Konsystencja przypomina mleczko kokosowe i tak samo pachnie- słodko, apetycznie. Zauważyłam niestety że tubka jest napełniona do połowy. Na twarzy rozprowadza się bez problemu, ale po nałożeniu podkładu zaczyna się "wałkować". Na szczęście nie na całej twarzy i nie bardzo mocno, ale zawsze jakiś zrolowany fragment w okolicach nosa czy skroni się trafi. Jeżeli chodzi o efekt nawilżenia to niestety suche miejsca na policzkach niweluje tak w 90 procentach. Czyli nie do końca. Mimo tych drobnych wad uważam że delikatnie wygładza, poprawia ogólny wygląd makijażu. Ja jednak ponownie po nią nie sięgnę. Podobny efekt mogę osiągnąć stosując dobry krem.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Lekko nawilża i poprawia wygląd makijażu.
    Wady:
    • Cena regularna dość wysoka
    • Poza delikatnym nawilżaniem tak naprawdę niewiele robi
  • 18 marca 2021 o 22:25
    Oczekiwałam czegoś lepszego.
    U mnie baza się nie sprawdza. Ma fajną konsystencję do nakładania i ładny zapach - delikatnie wyczuwalna nuta kokosowa. Mimo tego ,że nakładam bardzo niewiele produktu baza z połączeniem z podkładem Eveline HD CLiquid Control lub Revlon Colorstay potrafi się "zwałkować", "rolować". Bazę oczywiscie nakładam na oczyszczoną skórę i nigdy żadna baza tak nie reagowała z moimi dwoma podkładami. Dam jej jeszcze szansę, gdyż "wałkowanie się" nie występuje na całej twarzy, a najczęściej w okolicach nosa.
    Zalety:
    Wady:
    • potrafi się "rolować" w połączeniu z moimi dwoma podkładami
  • 14 lutego 2020 o 13:15
    Jest po prostu świetna
    Deserowa seria produktów do makijażu od MUR kusiła mnie już od momentu , gdy ujrzałam jej zapowiedź na stronie producenta. Musiałam chwilę odczekać , aż będzie możliwość kupna ich w naszych rodzimych drogeriach internetowych , no ale w końcu się pojawiły i to w bardzo rozsądnych cenach. Bazy używam już ponad miesiąc i uważam , że jest to jedna z najlepszych baz nawilżających jakie miałam możliwość w swoim życiu stosować. Opakowanie to wygodna i małych rozmiarów tuba ( baza ma gramature 28 gr ) wykonana z miękkiego i dobrego jakościowo plastiku. Utrzymywana w stonowanej stylistyce bieli i mięty z różową zatyczką na klik która nie zacina się , nie pęka i nie trzeba się z nią siłować. Zapachem i konsystencją faktycznie ta baza przypomina sos do deserów. Pachnie obłędnie słodko i spożywczo. Chyba nie ma nikogo kto nie lubi zapachu kokosa w kosmetykach - to jest właśnie spełnienie marzeń , zapach tak kulinarny , że aż ma się ochotę to zjeść . Konsystencja to taki biały leciutki kremik - jest to również wydajny produkt. Na twarz nakłada się bez problemu. Nie roluje się i nie daje zbędnego uczucia oblepienia. Praktycznie nie czuć jej na twarzy no chyba że się dotkniemy - wtedy da radę wyczuć , że jest leciutko lepka , no ale to nic złego , gdyż dzięki temu przyczepność podkładu znacząco się zwiększa. podkład rozprowadza się po niej idealną równą warstwą. Dodatkowo delikatnie wygładza powierzchnie skóry przez co nakładanie podkładu przebiega szybko i sprawnie. Nie wpływa negatywnie na odcień podkładu , nie skraca również trwałości makijażu a przyjemny słodko - kokosowy zapach wyczuwam przez dobre 20 minut od zrobienia makijażu , uważam to więc za świetny wynik. Jako posiadaczka cery mieszanej często sięgam po bazy nawilżające - łącząc je z podkładami matującymi , kryjącymi czy rozświetlającymi w ten sposób optymalizuje sobie wydzielanie sebum. I pod tym względem baza również się sprawdza - nie wpływa na szybsze wyświecanie się strefy T obojętnie jaki podkład na nią nałożę . Nadaje piękny efekt - nawilżonej i optycznie wyrównanej twarzy na której każdy makijaż wygląda po prostu bosko. Dodatkowo nie uczula , nie podrażnia i nie zapycha porów. Bardzo ją polubiłam i z pewnością kupię ją ponownie !
    • wygodne opakowanie
    • przepiękny deserowy zapach
    • faktycznie delikatnie nawilża twarz i wygładza ją
    • przedłuża trwałość makijażu
    • nie uczula