Maski do włosów

Harmonia Aloe & Grape Moisturizing Mask Maska nawilżająca do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 marca 2024 o 15:26
    Zaskakująco dobry produkt z drogerii zapewniający nawilżenie, dociążenie i połysk nawet bardzo matowym i suchym końcówkom włosów
    Duży plastikowy słoik z etykietą z grafiką winogron i aloesu, z niezbędnymi informacjami. Pod zakrętką znajduje się plastikowa osłona z w odstającym elementem pozwalającym na łatwe odkrycie zawartości. Zapach bardzo nawiązuje do oleju winogronowego połączonego z niewielką ilością żelu aloesowego, nie podrażnia, pozostaje na włosach przez około 4 godziny od wysuszenia włosów. Konsystencja średnio rzadkiej odżywki, przy nabraniu dużej ilości należy szybko zaaplikować ją, bo inaczej może ściekać z pasm poprzez swój ciężar, bo niepozorna ilość tylko wydaje się być lekka. Ważne dla mnie było zniwelowanie nadmiernego spuszenia i dociążenie tak aby wyglądały na zdefiniowane w mocnym skręcie, a nie jak to ma się u mnie: część pasm ma skręt 3a do 3/4 długości, potem przechodzi w fale, inna partia włosów ma już skręt na poziomie 3b, 3c, za to pasma okalające twarz są już mocno zwinięte w porównaniu do reszty, czyli 4a. Suche końcówki, mające wspomnienia rozjaśniania przed kilkoma latami. Trzymana około 15 minut już w czasie spłukiwania daje wrażenie gładkości włosów, jakby same się rozplątywały. Po wysuszeniu pasma miałam wyraźnie wygładzone i dociążone - włoski nie sterczały mi niczym antenki dookoła głowy, były wyraźnie zdyscyplinowane. Ładny skręt i połysk, matowość i spuszenie znikły. Widoczne mocne nawilżenie, co przy produkcie za niewielką kwotę przy tak dużej pojemności jest zaskakujące, bo myślałam, że efekt utrzyma się tylko przez kilka godzin po myciu, a w tym przypadku włosy pozostają wypielęgnowane do kolejnego mycia.
  • 31 sierpnia 2022 o 9:39
    Maska od marki Harmonia posiada szereg zalet, które sprawiają, że fryzura prezentuje się po jej użyciu naprawdę pięknie oraz zdrowo. Kosmetyk spełnił wszystkie moje oczekiwania.
    Nawilżające maski czy odżywki do włosów zawierające w swoim składzie aloes to bez wątpienia moje ukochane produkty o działaniu humektantowym. Jako włosomaniaczka staram się bardzo dokładnie dobierać kosmetyki do pielęgnacji fryzury i analizować ich składy, ale jako fanatyczka testowania najróżniejszego rodzaju produktów w praktycznie każdej kategorii czasami wybieram dla siebie to, co po prostu mnie ciekawi. Propozycje od marki Harmonia przekonywały mnie do siebie głównie tym, że są zamknięte w ogromnych opakowaniach niczym słynne Kallosy, a przy tym nie kosztują duże, co sprawia, że są ekonomicznym i wydajnym rozwiązaniem. Na pierwszy ogień poszła oczywiście wersja ze znanym i lubianym przeze mnie składnikiem, czyli oczywiście wyżej wspomnianym aloesem w akompaniamencie winogron. Maska zamknięta została w wielkim słoju o pojemności 1000 ml. W cenie regularnej za taką ilość tego kosmetyku musimy zapłacić około piętnastu złotych, także jest to bardzo zachęcająca propozycja nawet bez promocji. Opakowanie ma białą barwę i umieszczono na nim najważniejsze informacje o produkcie, logo jego producenta, dłuższy opis i oczywiście skład. Nie zabrakło także grafiki dwóch najważniejszych składników. Kosmetyk ma dość nietypową konsystencję. Jest ona nieco gęsta i grudkowata, trochę jakby był on zepsuty. Mnie to nie przeszkadza, sprawdziłam datę ważności na opakowaniu i wszystko jest z nią ok, ponadto produkt był zamawiany przez stronę drogerii internetowej więc raczej nikt go nie otwierał, ale jest to po prostu mało typowe i niespotykane. Maska bardzo ładnie pachnie, świeżo i lekko owocowo zarazem, czuć tutaj i aloes i winogrono. Produkt był przeze mnie stosowany jako pierwsze O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Jego aplikacja to tak naprawdę czysta i szybka przyjemność, która przebiega bezproblemowo. Samo działanie tej maski również jest zaskakująco imponujące i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolona. Przede wszystkim nie brakuje tutaj obiecanego efektu nawilżenia. Czupryna staje się przy tym także bardziej miękka, wygładzona i zdrowo się prezentująca. Odżywka sprawia także, że włosy łatwiej się rozczesują. Jak dla mnie maska od marki Harmonia posiada szereg zalet, które sprawiają, że fryzura prezentuje się po jej użyciu naprawdę pięknie oraz zdrowo. Kosmetyk spełnił wszystkie moje oczekiwania. Bez zastanowienia polecam go naprawdę każdemu.
    Zalety:
    • Wygładza
    • Nadaje blasku
    Wady:
  • 4 grudnia 2021 o 18:34
    Bardzo dobra dla moich niskoporów
    Moje włosy to typowe, proste jak drut niskopory, które nie są zbyt wymagające. Opakowanie produktu to duża, plastikowa butla z zakrętką, co może nie jest super wygodną opcją zarówno jeśli chodzi o umieszczenie w łazience jak i dawkowanie, natomiast tak duża pojemność idzie w parze z naprawdę dużą wydajnością. Dodatkowo maska ma przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się we włosach i ładny, słodko-owocowy zapach (natomiast na szczęście nie nadmiernie intensywny). U mnie sprawdziła się naprawdę dobrze, moje włosy bardzo lubią humektanty, szczególnie aloes i również tę maskę polubiły. Po użyciu maski włosy były bardzo przyjemne w dotyku, wygładzone i mięciutkie a z dodatkiem emolientów pojawiał się cudowny efekt tafli. Zdecydowanie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • działanie
    Medea05
    3 sierpnia 2021 o 20:19
    Ciekawy zamiennik dla Kallosa
    Jest to maska-humektantowo-emiloientowa, która kupilam z myślą o 1O. #MOJE WLOSY *blond, rozjasnianie u fryzjera *z tendencja do przesuszania się * w miare dobrze pielegnowane - olejuje, stosuje OMO * przetłuszczające się, myte co 1-2 dni * z tendencją do wypadania * plączące się #STOSOWANIE Ja maskę stosowałam jako * 1O przed myciem - dzięki niej włosy tak się nie plataly, *jako dodatek do zelatyny na wlosy * jako dodatek do maski ziemniaczanej * do emulgowania oleju PLUSY: + cena + duże opakowanie (choc malo poreczne, zwlaszcza t zakrecanie chyba trudniejsze niz w kallosie) + wysoka dostepnosc + fajna konsytencja - ciekawa, taka kremowa +wydajnosc MINUSY: - mi obciazal włosy, w ogóle nie nadawał się jako maska stosowana w ramach 2O wiec tu nie polecam #SKLAD: HUMEKTANTY: *gliceryna *pantenol *Glikol kaprylowy EMOLIENTY: *dimethiconol *Cetrimonium chloride (delikatny silikon zmywalny szamponem) (!) uwaga na glicerynę - osoby, ktorych wlosy żle reaguja na gliceryne raczej nie beda zadowolone z maski Maska nie poprawia jakos znaczaco kondycji wlosow, ale bardzo fajnie sie sprawdza do emulgowania włosów albo uzpelniania masek, w ktorych to nie maska pelni najwazniejsza role
  • 1 czerwca 2021 o 16:51
    Przydatna, ale bez większego efektu
    Maska znajduje się w dużym, bezproblemowym opakowaniu. Spokojnie można wykorzystać ją do samego końca. Nie ma możliwości zmarnowania produktu jak to czasem bywa w opakowaniach typu tubka. Bardzo wyczuwalny jest w mojej opinii przyjemny zapach winogron. Nie utrzymuje się on na włosach zbyt długo, ale nie tego od niej oczekiwałam. Maska nie jest ani za gęsta, ani zbyt lejąca. Idealna aby wziąć odpowiednią ilość na dłoń i rozprowadzić na długości włosów. Dodatkowo należy do niesamowicie wydajnych i tanich, co jest plusem tego typu kosmetyków. Należy jednak wspomnieć, iż składniki nie są dobro jakościowe. Producent na opakowaniu pisze o właściwościach nawilżających, wygładzających oraz łagodzących maski. Z tymi obietnicami mogę się zgodzić, ale tylko w małym stopniu, ponieważ jest to minimalne nawilżenie oraz wygładzenie. Dobrze mi się sprawdziła jako pierwsze O. Skład niestety nie należy do najlepszych, bo mimo że jest krótki to martwi mnie zawartość konserwantów i mikroplastiku. Ale ma też kilka dobrych składników takich jak: Panthenol, Aloe Barbadensis Leafe Juice, Vitis Vinifera Fruit Extract. Oceniłabym ją jako fajny, przydatny dodatek w pielęgnacji.