Płatki pod oczy

Shangpree Marine Energy Eye Mask Płatki pod oczy

• 28 grudnia 2022 o 21:30
    Doraźnie poprawiają kondycję skóry pod oczami.
    Płatki zamknięto w palstikowym , solidnym opakowaniu, schowanym dodatkowo w kartonowe pudełeczko. W zestawie znajdziemy również łopatkę , która pomaga wydobyć płatki ze słoiczka. Produkt jest mocno nasączony przez co początkowo zjeżdża ze skóry. Po chwili jednak, gdy substancja w nim zawarta wchłonie się nieco w skórę, zostaje już na swoim miejscu pozwalając tym samym na wykonanie jakichś domowych obowiązków ( chyba,że wolimy leżeć z szampanem podczas ich uzytkowania :P) Recenzowane posiadają intensywny kolor nadziei (taką przynajmniej miałam je nabywając:)) oraz delikatny , przyjemny dla zmysłu powonienia aromat. Ja tego typu wynalazki lubię trzymać w lodówce, gdyż zimno wzmacnia ich działanie zwłaszcza ranem po nieprzespanej, lub zbyt krótkiej nocy eliminując opuchliznę pod oczami. Płatki przyjemnie chłodzą, przynoszą ulgę suchej, ściągniętej skórze po całym , długim dniu. Fajnie wygładzają obszar pod oczami, nawilżają go oraz lekko napinają przez co finalnie ten prezentuje się lepiej po prostu, Są świetnym ratunkiem rano właśnie, lub przed jakimś wyjściem gdy kondycja naszej skóry do najlepszych nie należy. Dodam tylko,że oczywiście nie są to efekty jakieś długotrwałe, ale raczej dorażne (zresztą na inne w przypadku płaków raczej nie liczyłam) Kosmetyk nie podrażnił, nie uczulił, ani nie wywołał pieczenia czy łzawienia moich oczu. Jego cena jednak mogłaby być trochę niższa, gdyż mimo fajnych efektów jakie zostawia pod oczami, nie są one aż tak spektakularne,żeby wydawać na nie tyle kasy.
    Zorzoli
    3 kwietnia 2022 o 10:23
    fajna sprawa
    Jestem bardzo zadowolona z platkow na oczy. 2-3 razy w tygodniu nakladam sobie na noc i jak wstaje rano to widze, ze skora pod oczami jest nawilzona. Zauwazylam tez, ze pozbylam sie niektorych zmarszczek pod oczami - z czystym sumieniem moge polecic :) Dodam tylko, że płatki mimo, ze są śliskie nie "zjeżdzają" mi w nocy z twarzy. Polecam, sama kupię ponownie.
    Zalety:
    • skuteczność
  • 21 sierpnia 2021 o 20:26
    Bardzo fajne
    Lubię płatki pod oczy - szczególnie z lodówki, to dodatkowy zastrzyk składników odżywczych dla skóry pod oczami, a przy tym świetny relaks. Te należą do kosmetyków koreańskich, plus, że można je kupić w większych opakowaniach jak i jednorazowych. Ja posiadałam opakowanie jednorazowe w formie saszetki gdzie znajdowały się dwie sztuki płatków. Są hydrożelowe, delikatne ale całkiem mocne. Mają butelkowy kolor i zatopione drobinki, które w żaden sposób nie transferują na skórę. Mają bardzo fajny skład - w tym glicerynę, algi, ekstrakty roślinne, kwas hialuronowy i spirulinę bogate w przeciwutleniacze. Płatki mają bardzo delikatny, świeży zapach i są przyjemnie nasączone - tak akurat, że nie zsuwają się z twarzy. Producent zaleca trzymanie ich 20 min ale ja trzymam jak mi się przypomni ;) Są bardzo wygodne i można bez problemu wykonywać w nich obowiązki domowe. W połączeniu z chłodem lodówki dają świetny efekt ukojenia skóry, zmniejszenia opuchlizny i zasinień. Skóra pod oczami jest nawilżona, odżywiona ale nie tłusta dzięki czemu można je stosować przed nałożeniem makijażu - świetna opcja po nieprzespanej nocy lub przed wielkim wyjściem :) Bardzo je polubiłam i na pewno skusze się na większe opakowanie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Możliwość kupna w różnych pojemnościach
    Wady:
  • 3 września 2020 o 21:35
    ratunek dla skóry pod oczami
    Z tą firmą zetknęłam się po raz pierwszy. Do tej pory widziałam ją tylko w perfumeriach Douglas. Trzeba też dodać, że kupiłam ją taniej niż występuję w regularnej cenie. Płatki polecam wyciągać z dna opakowanie, bo wtedy są najmocniej nasączone. Wady: -cena Zalety: -60 sztuk - to znaczy 30 użyć -ładny, delikatny zapach -dobrze nasączone -dołączony aplikator oraz wieczko -nie zjeżdżają -wygładzają -nawilżają -skóra pod oczami wygląda znacznie lepiej