Balsamy do ciała

Yope Naturalny balsam do rąk i ciała `Zimowe ciasteczka`

• 5 maja 2021 o 17:55
    Zawiódł mnie
    Miałam doczynienia z wieloma kosmetykami tej firmy i jest to pierwszy produkt który faktycznie mnie zawiódł. Nazwa Zimowe ciasteczka kojaży mi się z zapachem świeżo upieczonych słodkich pierniczków, jednak to co prezentuje sobą ten produkt to raczej tania przyprawa do piernika z gorzkawą nutą. Sam produkt poza uciążliwym zapachem nie jest zły całkiem dobrze nawilża, dobrze się rozprowadza jednak zapach został stworzony chyba dla prawdziwych koneserów niszowych perfum.
    Zalety:
    • Dobrze nawilżał
    • Dobrze się rozprowadzał
    • Całkiem wydajny
    • Naturalny skład
    Wady:
    • Zapach, cężki gorzki i mdły
  • 29 stycznia 2021 o 16:33
    OKROPNY
    Ten produkt pozostawił na moich ubraniach zapach starej wilgotnej, brudnej szafy. Wyrzucałam go po kilku dniach. Nie polecam tego balsamu, szczególnie jeśli chcecie kupić go dla kogoś jako prezent. Są zdecydowanie lepsze produkty tej firmy.
  • 6 stycznia 2021 o 17:47
    Nie, nie i jeszcze raz nie!
    O marce Yope słyszałam wiele dobrego, zwłaszcza odnośnie naturalnych składów. Postanowiłam wypróbować. Padło akurat na ten balsamik. Jestem ogromną wielbicielką słodyczy wszelakich, więc głównie to "zimowe ciasteczko" mnie skusiło. I jednocześnie stało się ogromnym rozczarowaniem. Zamiast smakowitego zapachu rarytasu otrzymałam syntetyczną, bardzo nieapetyczną woń niby to korzenną. Zapach utrzymuje się niezwykle długo, co jest tym bardziej uciążliwe. Nie wyobrażam sobie stosować go na całe ciało - chyba skończyłoby się to wymiotami... Z racji na tę uciążliwość postanowiłam stosować balsam tylko na pięty, które potem zakrywam grubymi skarpetami, ale i wtedy zapach bardzo dominował inne wonie z otoczenia i był uciążliwy również dla mojego partnera, gdy przechodził obok. Właściwości nawilżające także pozostawiają wiele do życzenia - mimo że balsam jest dość tłusty i długo się wchłania, nie daje nawodnienia i ochrony. Niestety jest to niewypał, po który z pewnością ponownie nie sięgnę.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • dobry skład
    Wady:
    • przeokropny zapach, który długo się utrzymuje na skórze i dominuje inne wonie w otoczeniu
    • tłusta konsystencja
    • długo się wchłania i pozostawia na skórze film
    • nie daje uczucia nawilżenia, nie poprawia kondycji skóry
    • cena niewspółmierna do jakości
    mvartm
    15 listopada 2020 o 17:50
    Gdyby nie ten zapach..
    Pierwszy produkt od YOPE, który totalnie nie przypadł mi do gustu. A wszystko przez ten zapach. Balsam kupiłam przez internat zupełnie nie czytając opisu, więc pretensje mogę mieć tylko do siebie. Jak wół w opisie widniało, że kosmetyk zawiera ekstrakty z imbiru i kardamonu. Zimowe ciasteczka kojarzą mi się raczej z czekoladą, nutką cynamonu i pomarańczy i takiego też aromatu się spodziewałam. Zapach kojarzy mi się z wygazowanym zimnym już piwem z dodatkiem korzennej przyprawy. Co więcej, woń jest tak intensywna, że długo utrzymuje się zarówno na ciele jak i na pościeli czy ubraniach. Działanie nawilżające też mogłoby być lepsze, określiłabym je jako średnie w kierunku słabego. Plus za konsystencję i wygodne opakowanie. No i ta szata graficzna - niesamowicie cieszy oko. Nie lubię marnować kosmetyków, więc zużyję ten balsam do rąk, ale na pewno już do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • szata graficzna
    • brak nawilżenia
  • 9 listopada 2020 o 14:13
    Mógłby mocniej nawilżać
    Fajny produkt. Bardzo lubię serię kremów i balsamów od YOPE za zapachy i grfaikę opakowań. Najczęściej używam tych produktów jako kremu do rąk w pracy, ponieważ szybko się wchłania, zapach poprawia humor, a opakowanie jest poręczne i w dodatku pięknie wygląda. Wydajny. Ten jednak mógłby troszkę mocniej nawilżać, ponieważ czasami muszę użyć go dwa razy, jeden po drugim, żeby poczuć odpowiednie nawilżenie. Zapach mocno imbirowy :)
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • słabe nawilżenie