Pasty do zębów

Oral-B 3D White Whitening Therapy, Enamel Care Toothpaste Pasta wybielająca do zębów wzmacniająca szkliwo

• 12 lutego 2023 o 15:45
    Generalnie ok
    Generalnie pasta jest ok, naprawdę odświeża oddech, jej smak jest miętowy bardzo orzeźwiajacy, dobrze się pieni, pomimo tego ze jest wybielająca to nie bolą po niej zęby także być może wzmacnia szkliwo, jeżeli chodzi o wybielenie to moim zdaniem coś takiego nie występuje w tej paście nie wiem czy ja mam taka kość czy co ale generalnie moich zębów ta pasta nie wybieliła. Minus również za dostępność bo stacjonarnie nigdzie jej nie widziałam dopiero kupiłam ja przez internet
    Zalety:
    • Odświeża oddech
    • Nie bolą mnie po niej zęby
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Dostępność
    • Noe wybiela zębów
    Mara78
    21 czerwca 2020 o 11:22
    Wybiela faktycznie
    White White Therapy 3D z formułą : Active Mineral Complex, Enamel Care reminalizuje szkliwo i usuwa do 95% przebarwień, by pięknie wybielić zęby w ciągu 3 dni. W teorii tak to brzmi ! A w praktyce faktycznie pasta przy dłuższym zastosowaniu wybieli nam nieznacznie zęby - co działa na plus. Cena moze nie najniższa, ale skład ma myślę ciekawy. Pyzatym smak jest przyjemny, no i faktycznie ta pasta działa. To co wyróżnia ją na tle innych past, to własnie skład i działanie ! Listę otwiera gliceryna oraz krzemionka ( czyściwo ) i heksametafosforan sodu odpowiedzialny za wybielanie ! Wysoko mamy tez składnik enzymatyczny odpowiedzialny za rozpuszczanie przebarwień i Mica łagodniejsze czyściwo od krzemionki ! A nie jak to bywa w innych pastach ze : woda, SLES, sorbitol, dający słodki smak, krzemionka i fluor ! Jest to wiec jak widać pasta wysoko ścierająca i wybielająca ! Jednocześnie mocny detergent ma w środku składu, a nie w czołówce ! Skład zaczynają 3 składniki odpowiedzialne za działanie : - Glycerin - Gliceryna neutralizuje SLS i zapobiga wysychaniu pasty - Hydrated Silica - Krzemionka czyściwo szkliwa - Sodium Hex Metaphosphate - Wybielanie zębów i hamowanie tworzenia płytki, także emulgacja ( piana ) Potem sub. wypełniające i wspomagające działanie ! - Aqua - Peg-6 - Ochrona przed wysychaniem i piana - Aroma - zapach i smak - Trisodium Phosphate - składnik enzymatyczny (wybielanie i usuwanie przebarwień przez rozpuszczaniu osadu i płytki nazębnej, a nie ścieranie ! ) - Sodium Lauryl Sulfate - SLES - mocny detergent : mycie & piana - Sodium Saccharin - Daje słodki posmak, Tak jak Fluor zapobiegająca próchnicy. Wzmacnia szkliwo - Carrageenan - sub zelująca składniki w całość - Cocamidopropyl Betaine - Detergent CAPB łagodzi Sles. Piana i mycie. - Sodium Fluoride - Fluorek sodu, zapobiega próchnicy. - Xanthan Gum - zagęszczacz. - CI 77891 - titanium dioxide ( barwnik ) wątpliwej jakości - Mica - Łagodny środek ścierny do czyszczenia zębów. - Limonene - posmak i zapach - Sucralose - sztuczny słodzik. - Sodium Benzoate - konserwant - Sodium Hydroxide, Citric Acid - regulcja PH - Sodium Citrate, Potassium Sorbate - konserwanty
    Zalety:
    • Właściwości myjąco czyszczące i wybielające
    • Góra składu zawierająca wysoko fajne wybielajaco czyszczące składniki
    • Smak przyjemny
    • SLES i składniki dające posmak są w środku albo na końcu składu
    • w składzie nie ma za wiele barwników i sub smakowych zapachowych mogących uczulić
    Wady:
    • Zawiera SLES, titanium dioxide i Peg !