Peelingi do twarzy

Lirene Dermoprogram Natura, Eco peeling- maska 2 w 1 wygładzająca do twarzy `Organiczna biała herbata`

• 20 marca 2024 o 20:57
    lirene
    Eco peeling maska Lirene zakupiłam jakiś czas temu w Carrefourze w super promocji. Peeling ma drobinki z róży i maliny, które rzeczywiście oczyszczają oraz usuwają zrogowaciały naskórek, wygładzają i rozjaśniają. Bardzo podoba mi się, że w składzie jest aloes- a aloes jak wiadomo jest pomocnikiem w regeneracji. Po użyciu peelingu skóra jest wygładzona, nawilżona, napięta, rozjaśniona. Fajny, nie za mocny peeling. Jedynie zapach ma taki nieokreślony ale po zmyciu już go nie czuć.
    Zalety:
    • nawilżenie, napięcie, rozjaśnienie, wygładzenie.
  • 17 lutego 2024 o 20:56
    Malinowe lekkie odświeżenie
    Przyjemny peeling z drobinkami z róży i maliny. Świetnie sprawdzał się przy mojej wrażliwej cerze. Delikatnie usuwał stary naskórek pozostawiając uczucie odświeżenia. Zapach piękny - niezbyt intensywny, delikatny, naturalny z nutą maliny :). Bardzo żałuję, że produkt nie jest już tak łatwo dostępny.
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 maja 2023 o 14:35
    Według mnie 3.5 gwiazdki
    Peeling - maska to dobra alternatywa dla osób mających mało czasu na pielęgnację skóry twarzy. Tylko czy takie połączenie 2w1 działa? Kosmetyk ma dość gęstą, kremową konsystencję z nielicznymi drobinkami peelingującymi. Zapach nie przypadł mi do gustu - ja czuję detergent do czyszczenia łazienki. Produkt jest wydajny, stosując go raz na kilka dni wystarczył mi na prawie 3 miesiące. Peeling jest raczej delikatny, na pewno nie zrobi krzywdy. Maska niestety też nie daje spektakularnych efektów, trochę wygładza, ale znam niedrogie produkty o lepszym działaniu. Jeszcze na koniec: moja skóra 25-letnia, normalna na policzkach, sucha na czole i nosie (tam tendencja to przetłuszczania się w okresie letnim), okresowo trądzikowa. Po stosowaniu peelingu- maski nie zauważyłam zmian w tym zakresie. Podsumowując, kosmetyk prezentuje się dość przeciętnie. Spodziewałam się lepszych efektów i zupełnie innego zapachu. Formuła 2w1 to fajna opcja, ale niestety nie rekompensuje to przeciętności działania maski, a peeling również pozostawia wiele do życzenia. Może przypaść do gustu bardziej wrażliwym i suchym twarzom, ale dla mnie jest zbyt delikatny. Produkt zasługuje na 3.5 gwiazdki.
    Zalety:
    • Formuła 2w1
    • Dobra konsystencja
    • Łatwość w zmywaniu
    • Lekkie wygładzenie cery
    Wady:
    • Niezbyt przyjemny zapach
    • Słaby peeling
    rerith
    1 marca 2023 o 21:39
    Bardzo fajne połączenie peelingu i maseczki do twarzy
    Peeling jest w poręcznej, plastikowej tubie, na tyle miękkiej, że bez problemu można wydobyć z niej produkt do samego końca. Konsystencja idealna - dobrze rozprowadza się po buzi, ale z niej nie spływa. Drobinki ścierające - może nie ma ich zbyt wiele, ale dobrze spełniają swoją rolę. Nie są bardzo drapiące, dzięki czemu nie podrażniają nawet wrażliwej cery. Po użyciu produktu efekt czuć i widać od razu - buzia jest gładka, przyjemna w dotyku i promienna. Jak dla mnie świetny peeling i jeszcze nie raz go kupię.
    • nie podrażnia
    • promienna i gładka buzia
  • 17 listopada 2022 o 10:17
    Za bardzo kremowy, za mało ostry.
    Kupiłam ten peeling na jakiejś mega promocji, dlatego znalazł się w mojej kosmetyczce. Niestety, nie jest to typ kosmetyku, który lubię. Zbyt kremowy, drobinki delikatne, słabo złuszczają, zwłaszcza, że ślizgają się po skórze przez tą kremowość. Konsystencja: tak jak wspominałam, jest zbyt kremowa, wręcz maślana, nie przesadzam. Nie czułam oczyszczenia, a już z pewnością nie złuszczenia. Działanie: stosowałam go 2 razy w tygodniu, to cud, że mnie nie wywaliło mi zmian na skórze przez tę formułę. Szczerze, to nie zauważyłam by peeling wygładził czy rozjaśnił mi cerę. Po zmyciu i osuszeniu twarzy ręcznikiem była ona gładsza, ale to taka gładkość jak w przypadku peelingów parafinowych do ciała, zgubne złudzenie. Produkt jako maska również nie sprawdził się na mojej skórze, trzymany te kilkanaście minut nie dał żadnego efektu. Cieszę się, że nie zrobił mi krzywdy, ale z pewnością nie powrócę do niego ponownie. Zapach: świeży, faktycznie czuć tę białą herbatę, delikatnie różę. Opakowanie: seria Natura ma bardzo ładną tę grafikę, kwiecistą, miłą dla oka. Tubka zwyczajna, miękka, wygodna, klips łatwo się otwiera.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • ładna grafika
    Wady:
    • za bardzo kremowy, ślizga się po skórze
    • słabe drobinki
    • nie sprawdził się jako maska
    • nie wygładził, nie rozświetlił skóry, nie oczyszczał