Toniki i hydrolaty

Isana Tonik pielęgnacyjny

• 29 października 2024 o 20:30
    Jako budżetowa opcja
    Isana tonik pielęgnacyjny to ciekawa opcja, choć ma kilka nietypowych cech. Formuła jest delikatna, bez alkoholu etylowego, co zdecydowanie doceni skóra sucha i wrażliwa. Ekstrakt z moreli i pantenol pomagają w nawilżeniu, co jest odczuwalne, zwłaszcza jeśli zmagasz się z przesuszeniem. Trochę zaskakujące, że producent mówi o funkcji „mycia” – rzeczywiście dziwne jak na tonik, który zwykle pozostawiamy na skórze. Dodatkowo, zauważyłam, że pieni się po aplikacji, trochę jest to uciążliwe. Niemniej jednak, w kryzysowych momentach z przesuszoną skórą sprawdził się u mnie, dając ulgę i przywracając nawilżenie. Myślę, że dla młodszej skóry albo jako budżetowa opcja to całkiem fajny wybór.
  • 23 września 2024 o 7:23
    średni produkt
    tani i taki średniej jakości - kupiłam go na szybko w drogerii Rossmann . Zapach taki trochę morela trochę nie wiem co. Na waciku sprawuje się dobrze i fajnie domywa pozostały makijaż - nie wysusza skóry i nie powoduje pieczenia. Jest wydajny i łatwo dostępny.
    Zalety:
    • tani, wydajny, nie wysusza skóry,
    Wady:
    • dziwnie pachnie
    mm2991
    5 maja 2024 o 18:40
    Sprawdza się
    Tonik kupiła z ciekawości choć obawiałam się reakcji podrażniającej cerę. Tonik znajduje się w opakowaniu 200 ml (posiadam wersję standardowe) , opakowanie przezroczyste, szatą graficzna jest delikatna, ale bardzo czytelna - wszystkie informacje jasno napisane . Tonik jest bezzapachowy. Kolor bezbarwny. Świetnie odświeża cerę, domywa pozostałości po makijażu oraz przygotowuje do dalszej pielęgnacji. Nie podpisuje pieczenie ani nie powoduje uczucia ściągania skóry. Produkt wydajny.
    Pazurka
    17 września 2023 o 14:59
    Koniec definitywny z Isaną.
    To już drugi lub nawet trzeci tonik tej firmy, którym jestem rozczarowana. Ten ma napis z przodu, że nie zawiera alkoholu i dlatego głównie go kupiłam. Nie zrobiłabym tego, gdybym poświęciła trochę czasu na przeczytanie drugiej strony opakowania... A tam piszą, żeby omijać okolice oczu. (?) No cóż dla mnie to dla toniku dyskwalifikacja. Co niby do przetarcia oczu mam inny kosmetyk jednocześnie używać? Nie nie nie. Sam płyn nie byłby najgorszy, bo łagodny i zapach nie odpychający, nawet z lekka nawilżający, ale dlaczego się pieni przy użyciu? Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam. No cóż, jak w tytule: toniki Isany good bye!
  • 24 lipca 2023 o 22:18
    Jak na tonik z Isany jest całkiem niezły
    Tonik zakupiłam w promocji w Rossmannie. Jest bardzo przyjemny w stosowaniu, zmywa pozostałości po demakijażu, fajnie przy tym domywajac skórę. Miło odświeża, lekko nawilża. Tonik posiada bardzo ładny zapach i faktycznie jest to morela. W działaniu niezwykle delikatny ale bardzo się z nim polubiłam. Doskonały do odświeżenia twarzy w ciągu dnia ale także przy codziennej rannej i wieczornej pielęgnacji skóry. Co bardzo mnie ucieszyło w stosowaniu to fakt, że nie pieni się, nie ma też po zastosowaniu takiego uczucia że trzeba go szybko zmyć, nie klei się na twarzy, zmniejsza wydzielanie sebum ale przy mojej mieszanej cerze jest to uczucie nie trwające dosyć długo. W zasadzie nie mam tu nic do zarzucenia. Można też trafić na fajna cenę więc także na plus. ZALETY: dobra cena nawet bez promocji ładny morelowy zapach nie pieni się nie klei się na twarzy doskonały do codziennej pielęgnacji ale też do odświeżenia w ciągu dnia domywa skórę po demakijażu lekko nawilża wydajne opakowanie WADY: nie ma wad