Podkład, który obietnicami i ceną wydawał się co najmniej bardzo jakościowy, u mnie okazał się niewypałem. Jestem totalnie rozczarowana tym produktem. Zużyłam, bo nienawidzę marnować kosmetyków, szukałam na niego sposobów, by jakkolwiek go wykorzystać, ale ogólnie jestem zawiedziona.
Podkład jest zamknięty w szklanym, ciężkim, ładnym opakowaniu. Buteleczka, choć wyglądem dodaje prestiżu, jest mało funkcjonalna. Ciężka, pompka zacina się i trudno czasami wydobyć produkt, w jakiejś 1/4 opakowania już przestała dozować kosmetyk. Przez to musiałam wyciągać go po odkręceniu butelki, ale przez swoją gęstą konsystencję, trudno go było wydobyć.
Kolor niełatwo dobrać, bo niestety ciemnieje. Ja używałam nr 1.5 i mimo początkowo zółtawo-neutralnego wyglądu, po chwili stawał się pomarańczowy. Cena też dość spora, jak za średniej jakości produkt. Dorwałam go za około 50 zł, ale widziałam też ceny rzędu 70-80 zł, co jest dla mnie przesadą.
Kosmetyk rozprowadza się trochę topornie. Trzeba się przyłożyć do dokładnego rozmieszczenia go na twarzy, bo bez zadbania o to, smugi gwarantowane. Podkład ma satynowo-nawilżone wykończenie. Bez względu na podłoże, trudno go utrwalić na tyle, by nie czuć, że się rusza. Nie daje poczucia ani nawilżenia, ani zmatowienia. Trwałość fatalna, jak na coś reklamowane hasłem „długotrwały”. Po około 2h zaczyna się zbierać we wszystkich załamaniach skóry, wyświecenie także jest szybko widoczne. Nie ma tutaj reguły, czy skóra jest mocno, czy słabiej utrwalona, ani co jest pod podkładem.
Podkreśla wszelkie niedoskonałości, suche skórki, załamania, bruzdy. Krycie też nie jest zadowalające. Średnie; można coś tam dobudować, ale nie za wiele.
Skończyłam go, rozjaśniając kolor rozjaśniaczem, by jakkolwiek wyglądał. Nie wrócę do niego, bo nie ma w sobie nic, co by mi odpowiadało.
Zalety:
- Ładne opakowanie;
- Nie podrażnia;
- Nie wysusza.
Wady:
- Cena;
- Niska trwałość;
- Ciemnieje;
- Pompka się zacina;
- Trudny w rozprowadzeniu;
- Szybko się wyświeca;
- Podkreśla wszelkie mankamenty.
- Trwałość