Maseczki klasyczne

Bielenda Vegan Muesli, 2 w 1 Maseczka + peeling `Pszenica, owies, siemię lniane`

Bielenda Vegan Muesli Pszenica, Owies, Siemię Lniane - maseczka+peeling 2w1 8g

Sayroan
    23 marca 2025 o 21:33
    Nic specjalnego
    Jak otworzyłam maseczkę to ją powąchałam i nie był to przyjemny zapach. Długo się zastanawiałam co mi ten zapach przypomina i doszłam do wniosku że zbliżony jest on do seru camembert. Dodam że zapach kosmetyków pełni dla mnie kluczową rolę. Po nałożeniu maseczki o niebyt przyjemnym zapachu przystąpiłam do delikatnego masażu twarzy. Drobinki są małe więc efekt peelingu jest delikatny. Później zostawiłam na 15 minut. Po zmyciu maseczki skóra była wygładzona. Ale zabrakło mi nawilżenia, gdyż skóra sprawiała wrażenie ściągniętej. Podsumowując nie spełnił obietnic, więcej nie kupię.
  • 11 kwietnia 2024 o 23:24
    Jako maseczka całkiem ok
    Produkt 2 w 1, który jest połączeniem maseczki z peelingiem mechanicznym. ZAPACH przypomina owies i mleko. KONSYSTENCJA jest kremowa, dość gęsta. Maseczka zawiera w sobie drobinki ziaren i łupin kokosa. Jest ich stosunkowo nie dużo. Producent zaleca po nałożeniu maseczki masować twarz okrężnymi ruchami, następnie odczekać 15 min i zmyć ciepłą wodą. Po dedykowanych minutach produkt nie wchłania się do zera, kremowa treść zmienia się w tłustą warstewkę. Ze zmywaniem nie ma problemu. Opakowanie starczyło mi na 2 aplikacje (na twarz i szyję). EFEKTY Zaznaczę, że nie używam tej maseczki jako peelingu, bo nie jestem zwolennikiem mechanicznego złuszczania skóry. Co prawda drobinek ściernych nie ma tu dużo, ale są pojedyncze twarde ziarenka, które dają uczucie ostrego rysowania po skórze. Nie jest to kosmetyk, który daje spektakularne efekty, ale nie jest też tak, że nic nie robi. Bezpośrednio po zmyciu maseczki cera jest wyraźnie bardziej miękka. Delikatnie zwiększa się napięcie skóry. Głównie dominuje uczucie ukojenia. Łagodzi ewentualne podrażnienia.
  • 19 marca 2024 o 18:59
    Nie zachwyciła mnie
    Maseczka na pewno moim zdaniem oczyszcza, ale czy nawilża to bym nie powiedziała. Po użyciu nie czułam aby moja skóra była nawilżona. Faktyczne było czuć oczyszczenie, taką świeżość. Maseczka bardzo ładnie pachnie, tak lekko zbozowo bym powiedziała. Ma w sobie maleńkie ziarenka, które odpowiadają właśnie za peeling. Peeling jest bardzo delikatny, na pewno nie zrobi krzywdy skórze. Produkt jest wydajny, Ja miałam małą saszetkę, która wystarczyła mi na 3 razy. Maseczkę łatwo zmyć, ciepłą woda.
  • 6 sierpnia 2022 o 0:20
    Nawilża, ale żaden z niej peeling
    Maseczkę kupiłam w ramach walki z przesuszaniem się mojej mieszanej cery oraz zachęcona obecnością w niej zbożowych drobinek, które wydały mi się ciekawym urozmaiceniem. Miałam też kiedyś próbkę balsamu z tej samej linii i pamiętam, że bardzo podobał mi się jego zapach. Kosmetyk umieszczony jest w klasycznej saszetce w biało-kremowej kolorystyce, z grafiką przedstawiającą zboże. Opakowanie jest półprzezroczyste, więc kusi widokiem białej maski o kremowej konsystencji, z drobinkami siemienia i łupin kokosa. Całość wygląda bardzo apetycznie. Maska jest dość lekka i łatwo się rozprowadza. Nałożona na twarz staje się przezroczysta, tak jak to dzieje się z kremami. Po aplikacji widać jak mało jest w niej drobinek (dałoby się je policzyć). Zapach nie jest zbyt urzekający - z jednej strony delikatny i kremowy, a z drugiej jest w nim jakaś dziwna nuta. Pewnie jest to zapach ziaren, ale trochę mi zalatuje gazem z kuchenki. Oczywiście dla mnie to nie minus. Nie jest trudna w zmyciu i spokojnie można użyć jej na dwa razy, co też zrobiłam. Peeling tą maską to żaden peeling i nawet nie warto się za niego zabierać. Drobinek jest zbyt mało i są zbyt miękkie, żeby mogły dokonać choćby lekkiego złuszczenia. Jeśli chodzi o działanie nawilżające i wygładzające to jak najbardziej jest ono widoczne. Możliwe że moja cera po użyciu tej maseczki stała się delikatniejsza i ciut bardziej promienna. Dało się też odczuć pewne opatulające ukojenie. Znam jednak tanie maseczki, które zapewniały jeszcze lepsze efekty jeśli chodzi o te właściwości. Z maseczki byłam raczej zadowolona i możliwe, że jeszcze kiedyś po nią sięgnę. Jest przyzwoita, ale po jej zmyciu na pewno nie pomyślałam "wow". Polecam, ale nie bardzo suchym cerom.
    Zalety:
    • lekko nawilża
    • lekko wygładza
    • lekko koi
    • wydajna
    • ozdobiona drobinkami
    Wady:
    • nie działa jako peeling
    Drogeria Natura
    Bebunia
    8 czerwca 2022 o 19:22
    Dla mnie najlepsza!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Bardzo udane połączenie peelingu i maseczki. Mam cerę mieszaną, że skłonnością do niedoskonałości i podrażnień. Bielenda bardzo fajnie zadziałała na złuszczenie suchego naskórka i nawilżenie. Zachęcona maseczką kupiłam krem z tej samej serii, ale to produkt, który już mniej spełnił moje oczekiwania. Ogólnie peeling+maseczkę polecam dla osób z podobnym typem cery do mojej. Cera oczyszczona, nawilżona, z przyjemnym uczuciem świeżości.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Łatwość aplikacji
    • Działanie