Preparaty punktowe

Orientana Kali Musli, Punktowy koncentrat kryjący zaczerwienienia

• 27 maja 2024 o 0:02
    kupiłam, a potem zastanowiłam się, na co mi on
    Lubię ko=upować drogie kosmetyki tanio jako dodatek do gazety. Tak też nabyłam ten produkt. Kupiłam, a potem pomyślałam, że przecież nie mam takiego rodzaju problemów skórnych. Potem wpadłam na pomysł, że użyję pod oczy i uwaa, to jest HIT. Ten produkt genialnie maskuje moje fioletowo- różowe zasinienia pod oczami. Super je neutralizuje, a po położeniu na to korektora, wygląda to już całkiem dobrze, naturalnie i gładko. Produkt jest tak skoncentrowany, że wystarczy maleńka kropeleczka, aby wystarczył na ten obszar. Delikatnie, dobrze pachnie. Ma wygodne dozowanie z tubki. SUper, że ma naturalny skład. Polecam go osobom z problamami sińców pod oczami, bo może pomóc zatuszować lepiej niż sam korektor.
    Zalety:
    • jest mocno skoncentrowany i wydajny
    • koryguje zasinienia pod oczami
    • gęsty, łatwo się rozprowadza
  • 7 listopada 2023 o 15:03
    Świetny.
    Cześć! Punktowy koncentrat kryjący zaczerwienienia, Kali Musli kupiłam ze względu na potrzeby mojej skóry. Jest ona wrażliwą, ze skłonnością do przesuszeń, przebarwień i podrażnień. Mam liczne zaczerwienienia. Używałam kiedyś zielonych korektorów, ale mi się nie sprawdziły. Markę Orientana znam i bardzo lubię, dlatego postanowiłam wypróbować ten koncentrat. Jaki jest? -ładny zapach -gęstą, kremową konsystencję -zielony kolor -jest bardzo wydajny -wygodna aplikacja -łatwo się rozprowadza -szybko się wchłania I nie widać zielonej poświaty -wyrównuje koloryt -niweluje zaczerwienienia -Dobrze współpracuje z korektorem czy podkładem -zauważyłam właściwości nawilżające -dobry skład [97% składników pochodzenia naturalnego] Moim zdaniem jest dużo lepszy od jakiegokolwiek korektora [zielonego]. Idealnie sprawdza mi się na mojej cerze i chętnie po niego sięgam.
  • 1 marca 2023 o 17:01
    Nie działa
    Punktowy koncentrat miał kryć i niwelować zaczerwienienia jednak nie robi tego. Owszem, ma zieloną barwę, dzięki czemu zaczerwienienia są mniej widoczne, ale na to nie da się nałożyć żadnego podkładu, bo wszystko się roluje. Plus za dobry i naturalny skład, ale nic poza tym.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • brak działania
  • 1 sierpnia 2022 o 10:21
    Jestem nim zawiedziona
    Ten krem nie sprawdził się w mojej pielęgnacji. W ogóle mam wrażenie, że każda obietnica producenta nie została zachowana w tym produkcie, ponieważ ten krem nie robi nic. Przede wszystkim, w ogóle nie kryje moich zaczerwienień na skórze. Nie maskuje naczynek wokół nosa... kompletnie nic. Nie rozumiem tego produktu... Ma fajny skład, to trzeba przyznać, ale działanie totalnie nijakie. Krem po nałożeniu mocno się rolluje, sprawia, że potem ciężko nałożyć podkład, czy krem BB. Żaden kosmetyk kryjący nie współgra z tym koncentratem kryjącym. Nie idzie po prostu nałożyć żadnego podkładu na ten krem. Jak dla mnie - zbędnik w mojej pielęgnacji. Szczerze nie polecam. Jeżeli chodzi o konsystencję, to jest lekka, zielonkawa, dobry skład... jednak działania nie ma żadnego.,
    Wady:
    • Nie działa tak jak obiecuje producent, nie kryje zaczerwienień
    • Roluje się i ciężko nałożyć na niego jakikolwiek podkład/ krem BB
    muezaa
    25 maja 2022 o 20:11
    Zaskakująco dobry
    Kupiłam ten krem za około 32 złote w drogerii pigment. W momencie gdy pojawia się słońce, moja twarz nabywa intensywnych rumieńców, które zazwyczaj maskowałam cienką warstwą podkładu. W tym roku jednak chcę zrezygnować z makijażu więc szukałam czegoś co wyciszy moją twarz. Używam do tego sporo kosmetyków z wąkrota azjatycką jednak wciąż zdażają mi się gorsze dni. W takich dniach używam właśnie tego kremu. Świetnie się sprawdza na dużych powierzchniach twarzy jak poliki, rozsmarowany i zblendowany. Dodatkowo ma fajny skład, więc mogę liczyć na coś więcej niż tylko maskowanie zaczerwienień. Ma bardzo przyjemną konsystencję, kolor znika po jakiś 10 minutach od nałożenia na skórę. Po wyschnięciu nie zostawia żadnego filmu ani klejącej powłoki. Co do krycia niedoskonałości, to nie jest najlepszy. Nie wyobrażam sobie nałożyć większą warstwę tego produktu na zmiany punktowe, więc do takiego stosowania go nie polecam. Jednak jeśli ktoś ma cerę naczynkową i szuka czegoś lekkiego na codzień do tuszowania zaczerwienień to polecam jak najbardziej!