Pasty do zębów

Oral-B Gum & Enamel Repair Extra Fresh Toothpaste Pasta do zębów `Odbudowa dziąseł i szkliwa`

Oral-B Pro-Science Advanced Gum&Enamel Pro-Repair

• 1 kwietnia 2024 o 17:03
    Pasta jak pasta
    Pasta dość obficie się pieni ( czasami mam wrażenie że aż za bardzo ) i naprawdę wystarczy bardzo mało , żeby starczyło na jedno mycie. Ta pasta jest dla mnie bardzo dziwna niby koi dziąsła ale równocześnie piana która się wytwarza jest zbyt mocna dla mojego języka i kącika ust. Jest lekko miętowa i odświeża oddech na dość długo . Znam lepsze pasty ,więc niewiem czy kupię ponownie
    Zalety:
    • Starcza na dłużej niż inne które stosowałam
    Wady:
    • Wysusza kąciki ust
  • 1 stycznia 2024 o 21:45
    Mocna 4
    Pastę Oral B kupiłam po raz pierwszy z ciekawości,używam jej z przerwami kilka tygodni. Pasta ma klasyczne opakowanie w formie tuby, błękitny kolor oraz zawiera delikatne drobinki,które czasem pod wpływem mycia się rozpuszczają a czasem nie i dają specyficzne uczucie piasku. Trochę uczciwie mi to przeszkadza,bo jednak wolę kiedy nic mi między zębami nie chrzęści. Smak delikatnie miętowy, powiedziałabym taki w sam raz ,więc turbo mięty tu nie znajdziemy:) Pasta dobrze oczyszcza,daje uczucie świeżości,ale nie zrobiła na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia. Pasta na mocną 4.
  • 11 marca 2023 o 23:06
    świetna
    Pasta bardzo dobrze się pieni, wiec nie trzeba nakładać dużo produktu na szczotkę. Co daje duża wydajność. Smak jest świetny i na długo odświeża oddech co jest jej dużym plusem. Dobrze radzi sobie z nadwrażliwością. Oczyszcza i jest delikatna.
    annaskc
    23 grudnia 2020 o 21:50
    Słaba konsystencja
    Pasta nie przypadła mi do gustu ze względu na jej rzadką konsystencję, bardzo nieprzyjemnie myło się nią zęby. Produkt spadał ze szczoteczki, a dodatkowo posiadał drobinki, które nie są zbyt przyjemne. Sam smak oceniam na dobry, jest miętowy, bez zarzutu. Nie kupię tej pasty ponownie, strasznie się umęczylam, próbując ja wykorzystać do końca.
    Wady:
    • zbyt rzadka konsystencja
  • 18 maja 2020 o 12:48
    Pasta całkiem w porządku, ale na odbudowę dziąseł nie liczcie...
    Pastę otrzymałam jako nagrodę pocieszenia w konkursie na pewnym portalu. No cóż, lepsza pasta niż nic ;) Zamknięta została w miękkiej tubce, która nie jest podatna na zagięcia, fajnie trzyma swój kształt, dzięki czemu do ostatniego użycia wygląda bardzo dobrze. Stoi na zakrętce, co bardzo doceniam, bo na spokojnie wszystko sobie spływa i zużywamy ją do samego końca. Całość biała z niebieskimi napisami i zielonymi akcentami, nie przekombinowana, estetyczna. Dodatkowo została zapakowana w kartonik ze wszystkimi informacjami. Pasta jest w wariancie extra fresh i tu niestety się rozczarowałam. Spodziewałam się mocnego odświeżenia, a dostałam dosyć średnie. W smaku jest łagodna, nawet lekko słodka, natomiast po umyciu pozostawia dziwny, lekko kwaskowaty posmak. Zdecydowanie z mocną miętą nie ma nic wspólnego. Konsystencja jest przyjemna o białym kolorze. Dosyć gęsta, ale nie za gęsta. Znaczy dobrze się trzyma szczoteczki, nie spada z niej, ale jednocześnie łatwo się rozpuszcza i tworzy przyjemną pianę. Pasta ma na celu odbudowę dziąseł i szkliwa. Ja swego czasu nabawiłam się ostrego zapalenia dziąseł, ale po kilku parodontaxach i lekach od periodontologa udało mi się z tego wyleczyć. Ta pasta była przeze mnie używana już w czasie, gdy skończyłam całą tubkę parodontaxu i nic, kompletnie nic, już mi nie było - żadnego bólu, tkliwości czy krwi. Wydawało mi się, że będzie łagodna i dobra, jako przejściowa pasta przy powrocie do normalności i zwykłych drogeryjnych, które mają zdecydowanie lepszy smak od tych leczących specyfików ;) Niestety w trakcie jej używania kilka razy zdarzyło mi się znienacka krwawienie, niby nic, bo żadnego bólu czy coś, ale jednak niepokojący sygnał jak na pastę do zębów z takimi właściwościami... Ten produkt nie jest zły, całkiem fajnie myje, ma wygodne i estetyczne opakowanie, dobrze się pieni, ale... no niestety, w tą odbudowę to ja nie wierzę, a i smak troszkę rozczarowujący. Dla osób bez problemów myślę, że będzie ok, ale dla tych mających dolegliwości nie polecam, lepiej przecierpieć z nieprzyjemną w smaku pastą i szybko się wyleczyć niż próbować z tą. NEUTRALNE: - smak
    Zalety:
    • estetyczne i praktyczne opakowanie
    • pienienie się
    • dobrze myje
    Wady:
    • nie działa odbudowująco na dziąsła