Serum do włosów

Joanna Styling Effect, Serum termoochronne do włosów z pantenolem `Termoochrona i wygładzenie`

• 10 listopada 2024 o 12:24
    Dobre serum termoochronne.
    Od jakiegoś czasu staram się regularnie używać produktów termoochronnych do włosów. W moje ręce wpadło serum Joanna z pantenolem, które miło mnie zaskoczyło. Zamknięte jest w tubce o pojemności 100 g. Nakrętka zamykana na klik do samego końca działa bez zarzutu, kosmetyk bez problemu wydobywa się z opakowania. Serum ma dość gęstą konsystencję przypominającą krem i biały kolor. Zapach delikatny i przyjemny, nie jest za bardzo wyczuwalny później na włosach. Moje włosy są wysokoporowate na długości. Są również cienkie, lubią się plątać i puszyć. Chętnie sięgam po wygładzające i dociążające kosmetyki, które poprawią ich wygląd. Serum Joanna dobrze mi się sprawdziło, ale musiałam się nauczyć go używać, żeby wydobyć z niego to co najlepsze. Należy nałożyć je na wilgotne włosy pasmo po paśmie i nie spłukiwać. No i tutaj właśnie liczy się ilość nałożonego produktu. Zdarzyło mi się nałożyć go odrobinę za dużo i wtedy niestety włosy nie wyglądały świeżo, były przeciążone i jakby oblepione. Zaczęłam go później używać na jeszcze ociekające wodą włosy albo na odsączone, ale wtedy używałam bardzo małej ilości serum. I to właśnie te dwa sposoby sprawdziły mi się najlepiej. Moje włosy po użyciu serum były zdecydowanie bardziej miękkie w dotyku, były wygładzone i miały więcej blasku. Nie były spuszone, a dodatkowo lepiej się rozczesywały. Chętnie też sięgałam po to serum, gdy wcześniej użyte odżywki średnio sobie radziły, aby podbić ich działanie. No i trzeba przyznać, że wtedy byłam bardzo zadowolona z wyglądu moich włosów. Dużo lepiej się układały i nie były przeciążone. Kilka razy też nałożyłam serum na suche włosy (jedynie na końcówki) w minimalnej ilości i efekt też mi się podobał. Warto dodać, że produkt chroni włosy przed wysoką temperaturą. Regularnie używam suszarki, więc taka ochrona przed suszeniem zawsze jest mile widziana. Podczas stosowania tego kosmetyku nie zauważyłam nowych zniszczeń na włosach, więc ochrona rzeczywiście jest zapewniona. Serum wzbogacone jest o pantenol, który dodaje włosom nawilżenia. To serum z silikonami i choć nie jest zbyt bogate w składniki odżywcze to jednak działa zaskakująco dobrze. Jest to produkt bardzo wydajny, bo w przypadku moich włosów ilość nakładania ma duże znaczenie i wystarczy naprawdę niewiele serum, aby równomiernie je nałożyć. Problem może być teraz z dostępnością, bo nie widuję już tego produktu w drogeriach. Jakiś czas temu udało mi się zakupić serum online, ale nie wiem czy jeszcze jest dostępne. Z tego też powodu już do tego produktu nie wrócę, ale dobrze będę go wspominać.
    Zalety:
    • Wygładza włosy i sprawia, że są bardzo miękkie w dotyku.
    • Chroni przed wysoką temperaturą.
    • Ułatwia rozczesywanie.
    • Wygodne w użyciu opakowanie.
    • Przyjemny zapach.
    • Podbija działanie odżywek.
    • Cena.
    Wady:
    • Nałożone w zbyt dużej ilości oblepia i przeciąża włosy.
    • Dostępność.
  • 20 kwietnia 2022 o 13:21
    Może być.
    Kupione na promocji za jakieś grosze, choć produkt sam w sobie i tak jest tani. Jeżeli chodzi o samo zastosowanie, to mam wrażenie że ciężko się ten produkt rozprowadza po włosach. Jednak swoje zadanie spełnia, a włosy po prostowaniu dużo lepiej wyglądają.
    • efekt
    Wady:
    • produkt ciężko się rozprowadza
    asNia7
    20 lipca 2021 o 22:03
    Rewelacyjne serum
    Serum zakupiłam przypadkiem i nie żałuję. Nie obciąża włosów, działa, uszkodzenia od prostowania nie pogłębiają się, a nawet są mało widoczne. Nie pozostawia tłustej tafli, faktycznie wygładza.
    Zalety:
    • Zgadza się z opisem producenta
    • Wygladza
    Wady:
    • Otwieranie opakowania
  • 11 lipca 2021 o 10:37
    Wystarczająca ochrona dla wlosow
    Zapakowane w tubkę całkiem spore serum termoochronne Joanny zakupiłam z myślą o moich cienkich włosach których suszenia po myciu nie umiem sobie odmówić. Wydaje mi się że produkt lekko dociąża włosy, wygładza na długości i dodaje blasku . Co ważne sięgam po suszarkę czy prostownice z lżejszym sercem gdzyz wiem że moje włosy są zabezpieczone przed działaniem wysokiej temperatury. Samo serum ma konsystencję rzadkiego kremu i bardzo pięknie pachnie. Zapłaciłam za nie ok 12 zł co za dosyć duże opakowanie nie jest jakąś wygorowana cena
  • 4 lipca 2021 o 10:11
    Godny polecenia
    Z uwagi na to, że mam kręcone włosy, które są bardzo suche, a często lubię używać prostownicy czy suszarki to produkty termoochronne muszę mieć w swoim asortymencie. Opakowanie ładne i estetyczne, bardzo proste w swojej formie. Tubka jest miękka dzięki czemu używanie produkty jest proste. Ma dobre zamkniecie,przez które nic się nie wylewa. Plastik jest porządny i nie łamie się. Serum ma gęstą konsystencję bardziej przypomina krem. Zapach serum jest łagodny, ale wyczuwalny. Jednak to nie przeszkadza w używaniu tego serum. Produkt można nakładać na mokre i suche włosy przed stylizacją, ja jednak nakładam je na mokre włosy, gdyż po nałożeniu na suche bardziej obciążał mi włosy. Bardzo dobrze pomaga w rozczesywaniu włosów, są lśniące i miękkie i lejące. Cena nie jest zbyt wygórowana, więc nie ma tragedii.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • pomaga w rozczesywaniu
    • włosy są miękkie i lśniące.