Maseczki pod oczy

Shangpree Gold Black Pearl Eye Mask Maska hydrożel wokół oczu o działaniu przeciwzmarszczkowym

• 3 marca 2025 o 11:40
    Jak dotąd najlepsze płatki!
    I mnie dopadł szał na płatki pod oczy, kiedyś nie zwracałam uwagi na tę kategorię, a teraz z przyjemnością funduję sobie wieczór z oklejonymi oczami ;) Ten kosmetyk otrzymałam od siostry ;* Cieszę się niezmiernie, bo ich wcześniej nie znałam. Opakowanie: rewelacja! To moje pierwsze "zbiorcze" opakowanie płatków, zawsze kupowałam jednorazowe na tacce. Tutaj mamy inny wymiar pielęgnacji - jeśli lubimy sięgać po płatki regularnie to jest to genialne rozwiązanie, aby mieć zawsze "zapas". Płatki otrzymujemy w plastikowym, zakręcanym słoiczku, do tego dodatkowo mamy kartonik. Idealne do przechowywania. Szata graficzna jest świetna, w klimacie koreańskiej pielęgnacji. Mamy proste akcenty i elegancką kolorystykę. Zapach: większość płatków pod oczy i masek w płachcie nie zachwyca zapachem - tu jednak jest inaczej. Tę płatki pachną - elegancko, kobieco, delikatnie kwiatowo, ale jest to zapach na tyle dyskretny, że przyjemnie pomagają w relaksie, a nie przeszkadzają. Działanie: płatki wizualnie robią wrażenie - w kolorze brązowym, z mnóstwem lśniących złotych drobinek, więc już w momencie aplikacji czujemy się jakby luksusowo ;) W opakowaniu znajduje się szpatułka, dzięki której wyciąganie pojedynczej sztuki jest bajecznie proste. Płatki wykonane są z galaretkowatego materiału, zdarzyło mi się uszkodzić go, bo jest dość miękki, ale to był tylko róg, więc można śmiało powiedzieć, że nie zmarnowałam ani sztuki. Płatki cudownie przylegają do skóry, są przyjemne w dotyku, miękkie i żelkowe. Są dobrze nasączone w esencji, ale absolutnie nie zsuwają się ze skóry i leżą tam, gdzie je umieściłyśmy. Czas spędzony z płatkami (ok. 30 min.) jest chwilą tylko dla mnie, gdy po całym dniu upajam się ciszą i nadrabiam zaległości wizażowe ;) Efekty? Skóra cudownie miękka, gładka, napięta, nawilżona, przyjemnie schłodzona i ukojona. Chodzę późno spać, mam też tendencje do cieni pod oczami, a skóra wygląda po tym produkcie zdecydowanie lepiej. Uwielbiam to uczucie napiętej i wygładzonej skóry. Skład również zachwyca - wysoko kwas hialuronowy i mnóstwo ekstraktów, wiele dla mnie egzotycznych i nieznanych. Genialne płatki - faktycznie działają, relaksują, cieszą oko. Warto je kupić i mieć w domu zawsze pod ręką, gdy tylko nas najdzie ochota na relaks :)
  • 11 stycznia 2025 o 12:59
    Genialne, skuteczne i .....drogie w cenie regularnej
    Płatki pod oczy nie często towarzyszą mi w pielęgnacji a w sumie powinny wpisać się w regularność stosowania przy moim wieku ,niedosypianiu, stresie i zmianach hormonalnych. Wiadomo wszystkie nasze grzeszki widać na twarzy a szczególnie okolice oka są u mnie bardzo problematyczne, skóra cienka, wiotka, pergaminowa, przesuszona, z widocznymi oznakami starzenia się, zmarszczkami, obrzęki, cienie i fioletowe zasinienia. Płatki pod oczy znajdują się w wygodnym opakowaniu, w zestawie znajdziemy szpatułkę do ich wyciągania, bezbarwna esencja w której są zanurzone nie jest ani za dużo ani za mało. Są one wykonane z miękkiego hydrożelu w kolorze transparentnej czerni z złotym brokatem, wygląda to bajecznie drogo ;). Jestem bardzo zadowolona z ich działania i żałuję że sporo czasu musiały poczekać na "swoją " kolej w użyciu, są miękkie, genialne chłodzą okolicę pod okiem i są przez cały czas zimne, nałożone na okolicę pod okiem dzielnie trzymają się bez żadnego przesuwania, można nawet odkurzać mieszkanie :D a one są na swoim miejscu. Na początku są jakby grubsze a przy zdejmowaniu ich hydrożelowy materiał robi się cieńszy, nie pozostawiają żadnej lepiącej czy klejącej się warstwy, za to skóra pod okiem wygląda na wypoczętą, odświeżoną, nawilżoną i nawodnioną, zmarszczki są wypełnione i zminimalizowane. Efekt jest widoczny od pierwszego zastosowania, zasinienia i obrzęki są zdecydowanie mniejsze, dojrzała skóra po prostu prezentuje się korzystniej i młodziej :). Używałam ich w pielęgnacji porannej oraz wieczornej i zdecydowanie lepiej było użyć ich rano bo efekt utrzymywał się przez cały dzień niestety ale przed pracą codziennie rano nie miałam możliwości ich testowania bo musiałabym wstawać o 5 godzinie :/, za to weekendy, święta, krótkie i dłuższe urlopy stosowałam o poranku co dawało świetne rezultaty. Żałuję że tak późno zaczęła się moja przygoda z takimi cudami i wpadłam jak śliwka w kompot :).
    Zalety:
    • działanie, spełnione obietnice producenta, płatki pielęgnują, poprawiają stan skóry pod okiem, poprawiają jędrność, odświeżają spojrzenie, minimalizują opuchliznę i obrzęki, wypełniają i minimalizują zmarszczki mimiczne, odmładzają, regenerują, nawilżają i nawadniają, sprawdzają się przy stosowaniu w liniach uśmiechu
    • komfort stosowania, hydrożelowy materiał
    • wydajność ,opakowanie zawiera 60 szt, nie wysychają w opakowaniu, odpowiednia ilość esencji
    • uprzyjemniają pielęgnację są cały czas chłodne i nie wysychają nawet po godzinie
    • nie powodują podrażnienia, szczypania, pieczenia czy łzawienia pod okiem
    • opakowanie łatwe w transporcie i użytkowaniu
    Wady:
    • cena regularna
    • dostępność kosmetyków marki