Kremy z filtrem do twarzy

A'pieu Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 PA+++ Krem z filtrem przeciwsłonecznym

A'Pieu Pure Block
A'Pieu Pure Block Daily Sun Cream Ex SPF0+ Pa++++, Krem przeciwsłoneczny

carly_m
    1 stycznia 2023 o 18:51
    Jestem fanką tego kremu
    Mam szczęście, bo już przy drugim podejściu udało mi się znaleźć idealny dla mnie filtr. Tak jak pierwszy zakupiony filtr okazał się niewypałem, tak ten to jest jakiś inny wymiar. Ponieważ mam cerę tłustą z niedoskonałościami, to obawiałam się najbardziej ewentualnego zapychania i zbyt tłustej konsystencji prowadzącej do szybkiego wyświecania na twarzy. Filtr A'pieu udowodnił mi, że krem z wysokim filtrem nie musi być ciężki i tłusty. Ma lejącą, kremową konsystencję i daje uczucie nawilżenia. Zastępuje mi również krem nawilżający, nie nakładam pod niego już żadnego innego kremu, co najwyżej jakieś serum. Cera jest promienna, miła w dotyku i jest gotowa na użycie kosmetyków kolorowych. Nie jest kremem matującym, raczej daje satynowe wykończenie, ale nie wyświeca się przesadnie szybko. Nie jest lepki ani tłusty i nie bieli twarzy. Ma przyjemny, delikatny zapach. Cenowo jak najbardziej ok, wręcz jest tańszy niż wiele innych znanych kremów koreańskich. Nie widziałam go nigdzie stacjonarnie, ale jest dostępny bez problemu w sklepach internetowych.
    Zalety:
    • może służyć za codzienny, podstawowy krem
    • cera po aplikacji wygląda świeżo
    • nie zapycha
    • świetny stosunek ceny do jakości
    • nadaje się dla skóry tłustej i mieszanej
    • poręczna tubka
    Wady:
    • trzeba kupować online
  • 25 września 2021 o 19:41
    idealny dla cery mieszanej
    Filtr jest dla mnie idealny. Dość szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej warstwy. Zapewnia lekkie nawilżenie, w zupełności wystarczające na dzień, ale cera po nim się nie błyszczy, wygląda po prostu zdrowo. Nie bieli, bez problemu można nakładać na niego makijaż. Ma bardzo przyjemny, lekko cytrusowy zapach. Cena jak na filtr bardzo dobra.
    Zalety:
    • ochrona
    • brak błyszczenia skóry i bielenia
    • nawilżenie
  • 17 maja 2021 o 9:59
    Świetny!
    Kupiłam go z ciekawości, nie mając zbyt dużych oczekiwań wobec niego a okazał się strzałem w 10. Bardzo ładne, schludne i porządne opakowanie, zapach prześliczny - świeży, owocowy, delikatny. Sama konsystencja jest lekka, bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia filmu na skórze. Będzie idealny dla osób zmagających się z nadmiarem sebum i wyświecaniem w ciągu dnia. Wysoka ochrona, komfort noszenia i piękny zapach. Jak dla mnie jest to SPF idealny i poleciłam już go wszystkim moim znajomym :)
    • Konsystencja
    • Efekt na skórze
  • 28 maja 2020 o 13:14
    Niestety NIE
    Na PLUS: - cudowny, świeży zapach, który nie powoduje mdłości w upalne dni - szybko się wchłania - delikatnie nawilża twarz - rzeczywiście blokuje promienie słoneczne, bo po poprzednim sezonie praktycznie nie opaliłam się na twarzy Na MINUS: - potwornie mnie zapycha, więc reszta opakowania pójdzie jako filtr do ciała :( Przez to lecą dwie gwiazdki w dół.
  • 24 marca 2020 o 21:24
    Narazie jest najlepszy:)
    Z przyjemnoscia dodaje pierwsza recenzje dla tego kremu. Szukalam czegos nowego, co bedzie zupelnie inne niz wszystkie poprzednie filtry, gdyz one poprostu wszystkie sa paskudnie lepkie, biale, tluste, itd itd. chyba kazdy uzytkownik filtrow wie o czym mowie... Tutaj sprawy maja sie inaczej, gdyz ten filtr jest chemiczny, tj. nie zawiera tlenku tytanu, tak jak filtry mineralne, tylko jakas chemiczna formule imitujaca ekstrakty naturalne (chyba?). To czyni jego dzialanie i konsystencje zupelnie inna niz do tego przywyklismy. Podobno ten rodzaj filtrow nie jest tak mocno ochronny jak te mineralne, ale nie potwierdzam, bo nie testowalam go jeszcze w maksymalnym sloncu, ale juz moge powiedziec, ze moja skora znosi go duzo lepiej, dzieki jego nietlustej konsystencji. Pojawia sie duzo mniej wypryskow od kiedy zaczelam go stosowac. I to mi narazie wystarczy, wole miec ladna matowa skore bez wypryskow ktora sie ewentualnie opali, niz blada swiecaca lepka facjate ktora odstrasza i nie daje rady z makijazem. PS. Juz kupilam kolejne 3 opakowania
    Zalety:
    • konsystencja/wchlanialnosc
    • swiezy zapach
    • wlasciwosci nawilzajace, ale takie bez przesadyzmu, bo mozna pod spod posmarowac kremem nawilzajacym, a na wierzch jeszcze podkladem, i wcale nie jest ciezko.
    • dobra cena, mozna znalezc okazje
    • ostre wiosenne slonce nie jest przeciwnikiem, zobaczymy jak bedzie dalej
    Wady:
    • dostepnosc
    • w skladzie silikon
    • konsystencja po pierwszym odpakowaniu nie zachwyca, jest grudkowata. Trzeba pomientosic tubke, albo wstrzasnac, zeby sie wszystko gladko polaczylo.