Bazy pod makijaż

Bell #Goodbye my Redness Make-Up Base Baza matująco - redukująca zaczerwienienia

• 27 stycznia 2024 o 11:00
    Nic nie robi
    Ta baza kompletnie nic nie zmieniła na mojej skórze. Równie dobrze mogłam jej nie nakładać, bo efekt końcowy byłby taki sam. Po nałożeniu na skórę zrobiła się kompletnie przezroczysta. A po nałożeniu podkładu dodatkowo zaczęła się rolować. Nie zminimalizowała w ogóle moich czerwonych plam przy nosie.
    Wady:
    • Nie działa
    • Roluje się
  • 11 lipca 2022 o 12:03
    Średniaczek
    Jako, że często mam zaczerwienioną cerę to przy okazji zakupów w Biedronce wrzuciłam tę bazę do koszyka, bo była w bardzo przyjemnej cenie. Baza jest lekkiej konsystencji i w zielonym kolorze, zamknięta w wygodnej tubce z precyzyjną końcówką. Niestety baza nie robi nic :( Ani trochę nie niweluje zaczerwienień, nie przedłuża trwałości makijażu... może jedynie lekko matuje. Pomimo niskiej ceny, myślałam, że trafię na coś fajnego. Na szczęście nie zapchała mnie, dlatego za to duży plus. Ot, taki dodatkowy kremik. Zużyłam do końca, ale raczej więcej nie kupię. Wystawiam neutralną ocenę.
  • 10 czerwca 2022 o 17:09
    Polubiłam się z nią
    Długi czas opierałam się stosowaniu bazy w codziennym makijażu, głównie z uwagi na moje problemy skórne i niechęci dowalania zbędnych kosmetyków. Z czasem się jednak przełamałam i postanowiłam wypróbować nieco tańszą bazę, aby w ogóle zobaczyć jak będzie mi się pracować z tego typu produktem. Choć nie sięgam zbyt często po produkty Bell, to jednak lubię kosmetyki tej marki. Nie są one może wysokich lotów, ale nie miałam jeszcze z nimi skuchy. Sama baza skusiła mnie obietnicą matu, ale też redukcją zaczerwień. Bałam się, że zielony kolor będzie mocno widoczny i po zmieszaniu z podkładem wyjdzie dziwny odcień, na szczęście tak nie jest. Tak, po nałożeniu jest lekka poświata zieleni, ale absolutnie jej nie widać pod warstwą makijażu. Bazę nakładałam na twarz, na którą zaaplikowałam wcześniej serum oraz zwykły krem na dzień lub krem z filtrem. Niezależnie jednak od rodzaju kosmetyku, gładko sunęła po skórze, nie rolowała się, nie zastygała na skorupę. Dodatkowo, stosowana na filtr nieco zbijała lepkość i świecenie się, za co ogromny plus. Nakładany na nią krem tonujący czy korektor pięknie sunie, niezależnie od tego czy stosowałam w tym celu własne dłonie czy też gąbeczkę. Nakładałam na nią również puder mineralny (wtedy bez w/w kremu i korektora), efekt był bardzo zadowalający. Nie ma też problemu z kolejnymi kosmetykami, jak bronzer, róż czy rozświetlacz. Wszystkie ze sobą świetnie współpracują Jeżeli chodzi o redukcje zaczerwień, tutaj trzeba przyznać, nie ma fajerwerków. Trudno mi powiedzieć czy ten efekt jest bardzo subtelny, czy to już siła sugestii z mojej strony. Podobnie sprawa ma się z przedłużeniem trwałości. Tutaj jest ona dłuższa, niż gdy nie użyję bazy, ale nie jest to jakiś efekt WOW. Niemniej, jak na taką półkę cenową to jestem usatysfakcjonowana. I na koniec coś, co jest dla mnie największym walorem tej bazy to brak negatywnego wpływu na moją cerę, a nawet zauważyłam, że nieco chroni przed takowym. Użyłam na nią kremu tonującego, po którym potrafią mi wyjść krostki, jednak odkąd nakładam go na tą bazę, nie mam już tego problemu- dzięki czemu mogłam zużyć produkt do końca. Podsumowując: produkt nie jest idealny, ale całkiem niezły w swojej cenie. Zachęcona, kupiłam również inną bazę od Bell, jednak ta jest o wiele lepsza. Na pewno jeszcze do niej wrócę!
  • 8 lutego 2022 o 12:25
    Nie poradził sobie, lekki mat , zero niwelacji zaczerwienień
    Produkt w tubce z miękkiego plastiku, szata graficzna nawiązuje do koloru bazy, sama baza ma fajna lekką nie klejąca konsystencję. Dobrze sie rozsmarowuje na twarzy, w momencie wysycha. No i teraz tak ma ona matowic i redukować zaczerwienienia . Jeżeli chodzi o mat na twarzy no to coś tam działa, nie ma spektakularnych efektów ale na co dzień czy wyjścia do pracy to by mi moglo wystarczyć. Natomiast co do redukcji zaczerwienień u mnie nie zrobił nic, próbowałam nałożyć nawet 2 warstwy w tych miejscach w których mam problem z zaczerwienieniami , ale efektów brak. Postanowiłam nawet popracować z tą bazą i innym podkładem, ale tu też efekt był marny. Szkoda bo cena produktu nie wysoka, dostępność też bezproblemowa . Produkt nie zapchał, nie podrażnił, tak naprawdę to nie zrobił nic , ani w dobra stronę, ani na szczęście w zła.
  • 25 grudnia 2021 o 21:04
    Nie widzę różnicy
    Firma Bell i kosmetyki z Biedronki potrafią zaskoczyć , w okresie jesienno- zimowym mam problem z zaczerwienieniem twarzy dlatego postanowiłam spróbować tej bazy. Baza zamknięta w wygodnej, miękkiej tubce, aplikator na końcu ma wąską końcówkę. Ma dosyć lekką formułę i delikatny, perfumowany, ładny zapach. Zielony kolor ma za zadanie niwelować zaczerwienienia. Dobrze się ją rozsmarowuje i szybko się wchłania. Skóra od razu po nałożeniu jest nieco bardziej gładka i delikatnie matowa. Podkład się po niej dobrze rozprowadza. Efekt delikatnego wygładzenia znika jednak po nałożeniu podkładu, pory wyglądają tak jak wcześniej. Niestety nie zauważyłam też działania w najważniejszej kwestii w której ją kupiłam mianowicie niwelowania zaczerwienień. Robiłam nawet test z połową twarzy i po nałożeniu podkładu na obszar bez bazy był taki sam efekt jak na stronie z bazą - zarówno jeśli chodzi o zaczerwienienia jak i ogólny wygląd skóry. Nie zauważyłam też różnicy jeśli chodzi o przedłużenie trwałości podkładu czy zmatowienie. Używanie jej stało się dla mnie bezcelowe - w końcu po co nakładać na twarz coś co nie daje żadnego efektu. U mnie się po prostu nie sprawdziła.
    Zalety:
    • Łatwo się rozprowadza
    Wady:
    • Nie daje obiecanego efektu
    • Nie niweluje zaczerwienień
    • Nie zwiększa trwałości podkładu

Zobacz także inne Bazy pod makijaż