Kremy i maski do rąk

Yope Krem do rąk `Bez i wanilia `

LenaWuu
    9 maja 2025 o 15:14
    Uwielbiam go przede wszystkim za zapach bzu :)
    Krem zachwycił mnie intensywnym aromatem bzu, niespotykanym w innych tego typu kosmetykach. Nuta zapachowa wanilii doskonale go uzupełnia, tworząc bardzo przyjemną kompozycję zapachową (ciągle wącham swoją rękę). Ten krem posiada lekką konsystencję, dzięki czemu szybko się wchłania, nie pozostawiając niekomfortowej, lepkiej warstwy - jest to dla mnie bardzo ważna cecha kremu do rąk. Co istotne, skutecznie pielęgnuje skórę dłoni, dostarczając jej odpowiednie nawilżenie i wygładzenie. Po jego użyciu dłonie są miękkie i przyjemne w dotyku. Mój nr. 1 !
    Zalety:
    • zapach bzu
    • nie klei się
    • szybko się wchłania
    • dobry skład
    Wady:
    • małe opakowanie, które szybko się kończy
    Haftung
    30 kwietnia 2025 o 18:49
    Słabo. Niestety :(
    Krem z Yope ma coś, czego inne kremy nie miewają: idealna wchłanialność. Nienawidzę kremów które zostawiają tłustą warstwę :( To jest taki szczegół, którego no nie cierpię. Ten krem tego nie ma, jest lekki. Pięknie pachnie i ... nie robi prawie nic. Delikatnie nawilża. Za chwilę trzeba znów kremować dłonie. Więc krem przyjemny, fajny na prezent ale dla dłoni zniszczonych, przesuszonych się nie nadaje. Opakowanie mile, jak to u Yope jest zazwyczaj.
    • Piękny zapach bzu
    • Wchłanialność idealna
    Wady:
    • Nie regeneruje, nie odżywia, nic nie robi.
  • 18 kwietnia 2025 o 13:08
    Zawiodłam się
    Używałam już wariantu mandarynkowego i bardzo go sobie chwaliłam, więc zdecydowałam się na wersję bzowo-waniliową. Opakowanie w tym przypadku to kompletna klapa – jest uciążliwe i niepraktyczne. W dodatku już od połowy produkt przestał się wyciskać i musiałam go rozciąć. Jeżeli chodzi o zapach to również jestem zdegustowana. Pachnie jak syntetyczna wanilia z ledwo wyczuwalnym aromatem bzu. Nie był to nachalny zapach, a i tak mnie męczył. W działaniu zawiodłam się chyba najbardziej. Byłam nastawiona zgodnie z zapewnieniami producenta na wygładzenie i odżywienie dłoni, podobnie jak poprzednim razem. Wygładzenie było, ale bardzo słabe i do tego krótkotrwałe. Odżywienia nie czułam żadnego. W skrócie – zmęczyłam go. Wydajności nie oceniam bo dłonie kremuję bardzo często ze względu na egzemę, w wyniku której przez maść z kwasem salicylowym na zaognienie mam chronicznie suche dłonie. Skład – nie jest źle. Na początku składu znajdziemy odżywcze i nawilżające masło shea i ekstrakt z oliwek. W kremie znajduje się bardzo dużo ekstraktów z różnego rodzaju róży, która przeważa nad wanilią i bzem w składzie, co mnie szczerze trochę rozbawiło skoro krem ma w nazwie napisane "bez i wanilia". Niestety już w okolicach połowy składu są perfumy i dość mocne alergeny.
    Zalety:
    • dostępność w Rossmannie
    • ładna szata graficzna typowa dla Yope
    Wady:
    • nieprzyjemny syntetyczny zapach
    • niepraktyczne, uciążliwe opakowanie
    • bardzo krótkotrwałe wygładzenie i brak obiecanego odżywienia
    • trochę oszukana nazwa względem składu
  • 6 października 2024 o 12:25
    jest ok, super efekt jednak zapach nie dla mnie
    Pierwsze, co przyciąga uwagę, to intensywny, lecz jednocześnie delikatny zapach bzu, który przeplata się z subtelnymi nutami wanilii. Jak dla mnie jest nawet trochę za bardzo intensywny. Chociaż zapach utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas. Jeśli chodzi o konsystencję, krem jest gęsty, ale bardzo łatwo się rozprowadza. Wchłania się szybko, nie pozostawiając tłustego filmu. Skład kremu jest oparty na naturalnych składnikach, co jest dużym plusem – zawiera nawilżające masło shea, olej z oliwek i glicerynę, które pomagają w regeneracji skóry oraz zapewniają jej długotrwałe nawilżenie. Po regularnym stosowaniu skóra na dłoniach jest na prawdę miękka. Krem łagodzi podrażnienia, które często pojawiają się u mnie przy zmianie pogody lub po częstym myciu rąk. Dodatkowo, jego wygodne opakowanie w tubce sprawia, że można go łatwo wrzucić do torebki i mieć zawsze pod ręką.
    Inne
  • 26 września 2024 o 12:16
    Zapach to miłość!
    Jestem absolutnie zakochana w tym zapachu! Wąchając czuję się, jakbym stała obok bukietu bzu:) Coś cudownego. Był to mój ukochany krem do rąk przez całą wiosnę. Dobrze otula dłonie, delikatnie nawilża. Jedyne do czego mogę się przyczepić to niewygodna zakrętka.