Kremy i maski do rąk

Yope Krem do rąk `Bez i wanilia `

Haftung
    30 kwietnia 2025 o 18:49
    Słabo. Niestety :(
    Krem z Yope ma coś, czego inne kremy nie miewają: idealna wchłanialność. Nienawidzę kremów które zostawiają tłustą warstwę :( To jest taki szczegół, którego no nie cierpię. Ten krem tego nie ma, jest lekki. Pięknie pachnie i ... nie robi prawie nic. Delikatnie nawilża. Za chwilę trzeba znów kremować dłonie. Więc krem przyjemny, fajny na prezent ale dla dłoni zniszczonych, przesuszonych się nie nadaje. Opakowanie mile, jak to u Yope jest zazwyczaj.
    Zalety:
    • Piękny zapach bzu
    • Wchłanialność idealna
    Wady:
    • Nie regeneruje, nie odżywia, nic nie robi.
  • 18 kwietnia 2025 o 13:08
    Zawiodłam się
    Używałam już wariantu mandarynkowego i bardzo go sobie chwaliłam, więc zdecydowałam się na wersję bzowo-waniliową. Opakowanie w tym przypadku to kompletna klapa – jest uciążliwe i niepraktyczne. W dodatku już od połowy produkt przestał się wyciskać i musiałam go rozciąć. Jeżeli chodzi o zapach to również jestem zdegustowana. Pachnie jak syntetyczna wanilia z ledwo wyczuwalnym aromatem bzu. Nie był to nachalny zapach, a i tak mnie męczył. W działaniu zawiodłam się chyba najbardziej. Byłam nastawiona zgodnie z zapewnieniami producenta na wygładzenie i odżywienie dłoni, podobnie jak poprzednim razem. Wygładzenie było, ale bardzo słabe i do tego krótkotrwałe. Odżywienia nie czułam żadnego. W skrócie – zmęczyłam go. Wydajności nie oceniam bo dłonie kremuję bardzo często ze względu na egzemę, w wyniku której przez maść z kwasem salicylowym na zaognienie mam chronicznie suche dłonie. Skład – nie jest źle. Na początku składu znajdziemy odżywcze i nawilżające masło shea i ekstrakt z oliwek. W kremie znajduje się bardzo dużo ekstraktów z różnego rodzaju róży, która przeważa nad wanilią i bzem w składzie, co mnie szczerze trochę rozbawiło skoro krem ma w nazwie napisane "bez i wanilia". Niestety już w okolicach połowy składu są perfumy i dość mocne alergeny.
    Zalety:
    • dostępność w Rossmannie
    • ładna szata graficzna typowa dla Yope
    Wady:
    • nieprzyjemny syntetyczny zapach
    • niepraktyczne, uciążliwe opakowanie
    • bardzo krótkotrwałe wygładzenie i brak obiecanego odżywienia
    • trochę oszukana nazwa względem składu
  • 6 października 2024 o 12:25
    jest ok, super efekt jednak zapach nie dla mnie
    Pierwsze, co przyciąga uwagę, to intensywny, lecz jednocześnie delikatny zapach bzu, który przeplata się z subtelnymi nutami wanilii. Jak dla mnie jest nawet trochę za bardzo intensywny. Chociaż zapach utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas. Jeśli chodzi o konsystencję, krem jest gęsty, ale bardzo łatwo się rozprowadza. Wchłania się szybko, nie pozostawiając tłustego filmu. Skład kremu jest oparty na naturalnych składnikach, co jest dużym plusem – zawiera nawilżające masło shea, olej z oliwek i glicerynę, które pomagają w regeneracji skóry oraz zapewniają jej długotrwałe nawilżenie. Po regularnym stosowaniu skóra na dłoniach jest na prawdę miękka. Krem łagodzi podrażnienia, które często pojawiają się u mnie przy zmianie pogody lub po częstym myciu rąk. Dodatkowo, jego wygodne opakowanie w tubce sprawia, że można go łatwo wrzucić do torebki i mieć zawsze pod ręką.
    Inne
  • 26 września 2024 o 12:16
    Zapach to miłość!
    Jestem absolutnie zakochana w tym zapachu! Wąchając czuję się, jakbym stała obok bukietu bzu:) Coś cudownego. Był to mój ukochany krem do rąk przez całą wiosnę. Dobrze otula dłonie, delikatnie nawilża. Jedyne do czego mogę się przyczepić to niewygodna zakrętka.
    Klidi1
    20 września 2024 o 8:49
    Zapach jakbym była w ogrodzie pełnym bzów
    Cudowny, intensywny zapach kwiatów bzu. Krem nawilża, ale tylko odrobinę, bez szału (niestety ): ). Jeśli ktoś lubi czuć zapach kremu na swoich dłoniach, to mogę polecić ten krem.