Na odżywkę z serii Blutenkraft skusiłam się już jakiś czas temu, kupiłam do kompletu szampon i olejek również z tej samej linii, aby móc ocenić działanie tych kosmetyków na wszystkich możliwych płaszczyznach. Odżywka spełniła swoje zadanie - ułatwia rozczesywanie, nawilża a przede wszystkim dodaje włosom blasku. Dla mnie spełnia wszystkie obietnice producenta.
OPAKOWANIE
Opakowanie jest typowe dla produktów z serii inspirowanej kwiatami. Mamy tutaj plastikową butelkę w kolorze czarnym zamykaną na klik. Kolorystyka etykiety to głównie kolory biały, żółty i fioletowy, grafika przedstawia motywy kwiatowe. Opakowanie wykonano z średnio miękkiego plastiku, pod koniec trzeba się trochę namęczyć, aby wydobyć produkt - ja poradziłam sobie na końcu tak, że rozcięłam butelkę, bo stawianie do góry dnem nie zdało egzaminu. Opakowanie mogłoby być wyposażone w pompkę biorąc pod uwagę sporą pojemność kosmetyku.
ODŻYWKA
Zdecydowałam się na odżywkę nabłyszczającą, ponieważ uwielbiam efekt sypkich, połyskujących kosmyków, efekt błyszczącej tafli, to coś, do czego dążę w pielęgnacji. Po przeczytaniu opisu stwierdziłam, że ten produkt jest wart wypróbowania, choć nie spotkałam się ze zbyt wieloma opiniami na jego temat. Odżywka ma bogatą, aksamitną konsystencję przypominająca treściwy krem, co znacznie ułatwia jej nakładanie. Ma nietypową,żółtą barwę i przyjemny, nieco perfumeryjny zapach. Kojarzy mi się z kwiatowym ogrodem, zapach jest intensywny i utrzymuje się długo po myciu. Odżywka jest produktem ekspresowym i tak też jej używam. Nakładam ja na 5-10 minut i to w zupełności wystarczy. Kosmetyk pomaga w rozczesywaniu włosów, sprawia, że lepiej się też finalnie układają. Po wysuszeniu są miękkie, lśniące, wygładzone i dociążone, jednak nie są przyklapnięte czy obciążone. Włosy są lekkie, sypkie i pełne blasku, więc dla mnie jak najbardziej odżywka spełniła tutaj swoją rolę. Plusem jest to, że nie zawiera silikonów i ma ciekawe składniki aktywne jak ekstrakty kwiatowe. Jest całkiem wydajna, cena regularna nie jest zbyt wysoka, jednak ostatnio nie widzę jej już na półkach.
PLUSY:
+ bogata, treściwa konsystencja
+ nawilża, wygładza, nabłyszcza
+ pomaga w rozczesywaniu
+ jest wydajna
+ tania
+ praktyczne opakowanie
+ ładny zapach