Kremy uniwersalne

Bandi Juicy Power, Nawilżający sorbet

Bandi Professional Juicy Power

• 9 lutego 2024 o 22:47
    Dobrze nawilża
    Sorbet dosyć dobrze nawilża twarz. Jego konsystencję trudno opisać, ale raczej jest trochę cięższa. Mimo tego produkt nie zapycha. Po aplikacji kosmetyk dosłownie otula twarz, pozostawiając przyjemne uczucie nawilżenia. Jest idealny na lato, bo po aplikacji lekko chłodzi. Zapach też jest piękny. Ja jestem zadowolona :)
    Zalety:
    • nawilżenie
  • 4 lutego 2024 o 14:47
    Z której strony on się niby nadaje pod makijaż?
    Szukałam po prostu kremu nawilżającego, a ten idealnie mieścił się w moim budżecie. W dodatku miał świetne opinie i obiecywał upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu - krem i baza pod makijaż w jednym. No co mogło pójść nie tak? Działanie. Czasem po nałożeniu ma się wrażenie delikatnego chłodu, sama konsystencja jest sorbetowa, z braku lepszego określenia. Ni to żel, ni to pasta. Skóra po nałożeniu wydaje się lekko wygładzona, wyciszona i zmatowiona. ALE! Co z tego, skoro krem się roluje!? Dotkniesz twarzy w ciągu dnia (nie daj borze szumiący podrapiesz się)? Produkt zostaje na palcach. Próbujesz nałożyć krem BB? Smugi ciągną się po twarzy jak stąd do Rzymu. To może chociaż podkład kompaktowy? No na tym polu również lipa, robią się plamy lub grudki. Krem za to sprawdza się na noc, rzeczywiście działa nawilżająco, ale z przesuszonymi fragmentami nie radzi sobie specjalnie dobrze. W tym momencie zużywam na szyję na noc, bo szkoda mi wyrzucać. Skład. Myślę, że można się z nim polubić. Faktycznie nie zapycha porów, a przez wzgląd na niewielką liczbę składników (jeden ekstrakt z borówki, reszta składników raczej neutralna) nie powinien uczulić czy wywoływać zaczerwienienia u wrażliwców. Przy mojej suchej cerze z pojedynczymi wypryskami nie sprawił na tym polu jakichkolwiek problemów. Nie swędzi, nie piecze, nie wysusza. Cena. Bardzo dobra, ponieważ wyjściowo może i kosztuje 50 zł, ale w promocji spokojnie dyszkę mniej i więcej. Niestety trudno wyczuć, ile go nałożyć, więc z wydajnością może być różnie. Podsumowanie. Nie traktowałabym go w ogóle w kategorii bazy pod makijaż. Myślę, że mógłby zrobić karierę jako krem nawilżający na noc w cieplejsze miesiące. Dlatego dostaje ode mnie takie 3,5/5, ale więcej do niego nie wrócę, bo czuję się oszukana.
    Zalety:
    • Skład
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża
    • Dobry na noc (także szyja, dekolt)
    Wady:
    • Konsystencja
    • Rolowanie
    • Nie współpracuje z produktami do makijażu
  • 3 września 2023 o 21:03
    Apetyczny sorbet
    Uwielbiam kremy o owocowych sorbetowych zapachach. Zazwyczaj sięgam po kremy z kwasem hiauluronowym w składzie. Borówkowy sorbet marki Bandi przypadł mi do gustu :) Produkt po nałożeniu zapewnia uczucie lekkiego chłodzenia. Jego formuła jest ultralekka, nieco żelowa, nawilżająco-matująca, a więc idealna na lato. Krem zapewnia lekki poziom nawilżenia i rozpieszcza swoim soczystym zapachem. Według mnie krem ten nie nadałby się w okresie zimowym, ze względu na słabszy poziom nawilżenia. Krem stosowany solo spisuje się bez zastrzeżeń <3 Mam mieszane uczucie, jeśli chodzi o jego współgranie z makijażem. Podkład na tym właśnie kremie należy delikatnie wklepywać, nie pocierając. Mocniejsze manewry gąbeczką, powodują rolowanie się sorbetu :/ Przetarcie ręką po twarzy w ciągu dnia również wiąże się z ryzykiem zrolowania. Z nawilżającym podkładem krem się niestety nie polubił.
  • 29 lipca 2023 o 1:49
    Lekki, idealny na lato.
    Delikatna, lekka konsystencja, przyjemny zapach, wygodne, higieniczne opakowanie. Mam cerę mieszaną i produkt dobrze mi się sprawdza. Idealny na lato. Skóra jest gładsza, nawilżona, zmarszczki mniej się odznaczają.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 12 lipca 2023 o 14:39
    Skóra jak aksamit
    Nawilżający sorbet? Dokładnie tak jest, bo cudownie nawilża skórę i nie robi tego na chwilę tylko rzeczywiście to nawilżenie jest głębokie. Idealnie sprawdza się pod makijaż jest lekki, nie roluje się i szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej warstwy. Skóra po użyciu jest jedwabista i gładka. Zapach obłędny, owocaśny, słodziutki od razu kojarzy się z upalnym latem. Kremik zamknięty w tubce zakończonej cienkim wygodnym aplikatorem pozwala na dozowanie odpowiedniej ilości kosmetyku
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl