Krem liftingująco-odżywczy na dzień marki Bioliq kupiłam w zestawie świątecznym, już po świętach, w cenie promocyjnej, ponieważ chciałam przetestować na sobie te kosmetyki i chociaż do 50ki mi daleko to kierowałam się przy wyborze właściwościami, a nie samym wiekiem.
#OPAKOWANIE
Ten krem zapakowany jest w tubkę o pojemności 50 ml. Opakowanie jest zakręcane na zakrętkę, plus za to, że jest bardziej higieniczne niż słoiczek, aczkolwiek brakuje mi tutaj zatrzask, który jest o wiele wygodniejszy. Tutaj szata graficzna jest prosta, jest to biała, plastikowa tubka z granatowymi wstawkami i dużym napisem z nazwą marki. Podobne opakowanie do pozostałych kosmetyków z serii.
#KONSYSTENCJA
Konsystencja kremu jest średnio gęsta, na mój gust nie jest to formuła lekka ani żelowa, ale mimo to szybko się wchłania, nie pozostawia białych śladów czy smug. Skóra nie jest tłusta, nie jest obciążona, nie ma nieprzyjemnego filmu na twarzy. Nakładałam go pod podkład i sprawuje się nieźle.
#ZAPACH
Jak dla mnie jest ledwo wyczuwalny, nie jest na pewno sztuczny i chemiczny. Jak dla mnie jest okey bo wole jak krem nie pachnie wcale lub neutralnie niż zbyt namolnie.
#DZIAŁANIE
Ten krem dość dobrze nawilża skórę, faktycznie może trochę ją odżywia, jest ona dość miękka i przyjemna w dotyku. Suche skórki są zniwelowane, cera zyskała całkiem zdrowy wygląd, aczkolwiek właściwości liftingujących nie zauważyłam, mimo że do 50 mi daleko. Krem raczej jest kremem bardziej nawilżającym (chociaż z dużymi przesuszeniami może mieć problem) niż liftingującym. Ogólnie jest to nienajgorszy krem nawilżający, ale cudów bym się nie spodziewała, że zniweluje zmarszczki, poprawi owal twarzy. Dla mnie to kosmetyk, który nie da efektu wow, ale też nie zaszkodził.
#NIEPORZĄDNE
Ten kremy mnie nie zapchał, a mam z tym problemy w strefie t, ponieważ mam tam poszerzone pory, starałam się omijać okolice oczu więc u mnie ich nie podrażnia, nie spowodował reakcji alergicznych, pieczenia zaskórników, nic złego u mnie się nie działo, ale też raczej nie jestem bardzo wrażliwa.
#WYDAJNOŚĆ
Wydajność jest raczej standardowa, powinien wystarczyć na dwag trzy miesiące.
#CENA
Tu cena w zestawie promocyjnym jest dość niska, więc nie był to duży wydatek jeśli chodzi o krem, bo potrafię wydać naprawdę sporo na kosmetyk do twarzy.
Zalety:
- Nieźle nawilża
- Całkiem dobrze odżywia
- Konsystencja
- Zapach, a raczej prawie jego brak
- Szybko się wchłania
- Nie zostawia filmu
- Nie obciąża skóry
- Nie zapycha
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Cena
Wady:
- Nie działa liftingująco
- Nie wiem czy z dużym przesuszeniem by sobie poradził i mocno odżywił taką cerę