WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Medipharma Homburg Haut In Balance Hautrein, Mineral Feuchtigkeitsfluid Mineralny fluid nawilżający

5 na 51 opinię

canbria
    8 maja 2020 o 12:57
    Super lekki krem na co dzień dla młodych cer
    Krem ten dostałam już jakiś czas temu od wujka, który mieszka w Niemczech. U nas w Polsce stacjonarnie jest on ciężko dostępny. Otrzymałam go w zawrotnej ilości, a mianowicie w małych tubkach po 5 ml każda, z czego było ich chyba 30 jak nie więcej! Po tak zacnych testach czas na wydanie opinii. Tak jak mówię, posiadam dosyć niestandardową formę tego kremu, a mianowicie 5 ml próbki. Każda z nich starczy na lekko ponad tydzień regularnego używania codziennie rano, więc uważam, że wydajność jest dobra. Tubka ma taką samą szatę graficzną co pełnowymiarowe opakowanie, z wizualnego punktu jest ładna i przejrzysta. Z racji tego, iż jest to kosmetyk produkowany głównie na rynek niemiecki, napisy są oczywiście tylko w tym języku. To, co mi się bardzo spodobało, to to, że nawet na małej próbce jest widoczny cały skład. I nie jest to druczek mrówki, a wyraźnie i przejrzyście rozpisane składniki. Widzę, że w oryginalnym opakowaniu ma on pompkę, a to bardzo cenię sobie w kremach. Dzięki temu jest higienicznie i kosmetyk dłużej utrzymuje swoje pierwotne właściwości. Mini tubki, które posiadam są super rozwiązaniem podczas podróży, kiedy zależy nam na jak najmniejszym bagażu. Krem ma delikatny szarawo-miętowy kolor, nawiązujący do opakowania. Jest bardzo lekki i łatwo rozprowadza się na twarzy. Absolutnie nie jest tłusty. Szybko się wchłania i po chwili jest on już prawie niewyczuwalny na skórze. Nie ma zapachu. Mam skórę mieszaną, wrażliwą i u mnie ten krem sprawdza się fenomenalnie. Z racji posiadania dużej ilości zrobiłam sobie od niego przerwę i teraz, po pewnym czasie, dużo bardziej niż kiedyś doceniam jego ultra lekką i nieobciążającą formułę. Krem nadaje się pod podkład, bez problemu współpracuje z kolorówką, która na niego nałożona dobrze się trzyma i wygląda cały dzień. Nic się nie waży. Krem fajnie nawilża i koi skórę. Ze względu na jego lekkość lubię go stosować zwłaszcza latem. Świetnie spisuje się w przypadku młodych cer, dla dojrzałych może być niewystarczający. Nie uczulił mnie, ani nie podrażnił. Plus także za to, że zawiera antybakteryjne srebro, cynk czy ekstrakt z liści oliwek. Polecam, zwłaszcza posiadaczkom normalnych, mieszanych i tłustych cer, myślę, że będziecie zadowolone!
    Zalety:
    • ultra lekki i nieobciążający
    • współpracuje z kolorówką
    • nie zapycha
    • antybakteryjne właściwości
    • nawilża
    • wydajny
    Wady:
    • słabo dostępny u nas w PL