Szampony do włosów

Schauma Fresh Matcha, Szampon do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach

• 13 października 2023 o 20:51
    Jednorazowy zakup
    Szampon kupiłam ponieważ mam włosy przetłuszczające się przy skórze i suche na końcach. Po wykończeniu całej butelki szamponu nie zauważyłam poprawy w tej kwestii, włosy nadal tak samo się przetłuszczają i muszę je myć codziennie. Zapach jest przyjemny, konsystencja dobra, opakowanie standardowe dla tej marki. Jednak nic dobrego z włosami nie robi, są po tym szamponie w miarę domyte, bardzo się plączą, nie wyglądają lepiej. Dla mnie to było jednorazowe podejście.
    wordila
    13 lutego 2022 o 9:10
    niezbyt
    Są lepsze szampony Schaumy niż ten. Ogromny minus to, że straszliwie plącze włosy, a ma długie i musiałam je wręcz rozdzierać. Normalnie w ogóle z plątaniem nie mam problemu... Myje, ale oczyszczenie nie jest jakieś super mocne.
    shewild
    12 stycznia 2022 o 12:36
    Dobry do codziennego użytku
    Włosy przetłuszczające się u nasady i suche na końcach to właśnie moje, dlatego skusiłam się na zakup szamponu. Rzucił mi się w oczy podczas zakupów w supermarkecie, nie spotkałam go nigdy wcześniej w typowych drogeriach, ale z tego co widzę raczej jest spotykany w hipermarketach i większych sklepach spożywczych. Opakowanie to plastikowa butelka typowa dla wszystkich szamponów Schauma - całkiem wygodne rozwiązanie, chociaż otwór mógłby być odrobinę węższy, bo łatwo wylać więcej szamponu niż się planowało. Szampon ma subtelny zapach zielonej herbaty, bardzo fajny i rześki. Już niewielka ilość wystarczy, żeby stworzyć dużą pianę i oczyścić włosy. Szampon jest raczej lejący i wodnisty, ale bardzo dobrze się pieni. Nie mogę powiedzieć, żeby szampon wydłużył świeżość moich włosów. Jeśli już to nieznacznie, ale ja niestety myję włosy codziennie z uwagi na to, że są cienkie i po jednym dniu już mocno tracą na świeżości, są oklapnięte i bez energii, a już nie mówiąc o tym jeśli zdecyduję się nałożyć jakąś wcierkę lub maskę, to już koniecznie muszę umyć następnego dnia rano. Mimo to szampon dobrze oczyszcza włosy, są po nim lekkie i świeże. Nie wysusza skóry głowy ani jej nie podrażnia. Dobrze zmywa zanieczyszczenia z włosów, ale nie zauważyłam, żeby był nazbyt agresywny co jest dla mnie na plus, bo często producenci przyjmują, że szampony dla przetłuszczających się włosów mają czyścić aż te będą skrzypieć. Ten szampon na szczęście tego nie robi, ma też całkiem przyjemny skład uwzględniający naturalne ekstrakty i aminokwasy. Po umyciu szamponem włosy bez problemu zachowywały świeżość do końca dnia, były gładkie, pachnące i świeże. To całkiem fajny produkt i wielce prawdopodobne, że kiedyś do niego wrócę, chociaż nie mogę powiedzieć żeby mnie oczarował swoim działaniem. To po prostu solidny zawodnik w swojej dziedzinie.
  • 8 lutego 2021 o 10:08
    Oczyszczenie i objętość
    plusy: + świeży herbaciany zapach + dobrze się pieni + dobrze oczyszcza + nieznacznie zwiększa objętość minusy: - plącze włosy - nieco za rzadka konsystencja inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niezbyt wydajny - z opakowania wylewa się za dużo produktu
  • 29 grudnia 2020 o 13:24
    Super
    Szampon ma gęstą konsystencję i fajnie się pieni, zapach jest przyjemny. Oczyszcza bardzo dobrze. Włosy utrzymują świeżość nawet do dwóch dni. Nie potrzebują odżywki, są bardzo miękkie i puszyste.