Serum do włosów

Herbal Care Wygładzające serum do włosów `Konopie z proteinami`

• 26 października 2024 o 16:06
    Przyjemne w działaniu serum do włosów
    Herbal Care to polska marka kosmetyków do pielęgnacji m.in. włosów produkowana przez firmę Farmona. W ofercie znajdziemy produkty oparte na naturalnych składnikach roślinnych, takich jak pokrzywa, skrzyp polny, bursztyn, rumianek, czy czarna rzepa. Marka stawia na formuły inspirowane tradycyjnymi recepturami ziołowymi, choć nie są to produkty naturalne. Na serum do włosów od Herbal Care zdecydowałam się ze względu na to, że lubię markę Farmona oraz jej mniejsze „podmarki”. Serum jest tanie (kosztuje mniej niż 10 zł/100 ml). Kosmetyk ten to to lekka odżywka bez spłukiwania, która ma na celu intensywną pielęgnację i ochronę włosów na co dzień. Bazując na naturalnych ekstraktach roślinnych, produkt jest dedykowany włosom osłabionym, suchym lub zniszczonym, które potrzebują regeneracji, nawilżenia i ochrony przed czynnikami zewnętrznymi. Pomyślałam, że produkt ten idealnie sprawdzi się na moich włosach w jesiennej porze. Serum odżywia włosy, wygładza je, zapobiega ich puszeniu się oraz ułatwia rozczesywanie. Nie jest to kosmetyk typu „game changer” a raczej przyjemny, dość przeciętny kosmetyk. Jestem dość zadowolona z tego produktu, choć nie jest to mój ulubieniec. Na plus: całkiem przyjemnie, ziołowo pachnie :) polecam serdecznie
    Zalety:
    • ładny, ziołowy zapach
    • działanie
    Wady:
    • dostępność raczej online
    eilen96
    15 marca 2024 o 16:20
    Całkiem przyjemne i niedocenione serum
    Serum do włosów zawiera silikony oraz proteiny. Bardzo dobrze nadaje się do zabezpieczania końcówek włosów oraz wygładzenia odstających włosków. Bardzo duże opakowanie, które jest całkiem wydajne. Serum jest dosyć lekkie i zastosowane odpowiednio nie obciąży włosów. Moim zdaniem troszkę niewygodna ta tubka do aplikowania takiego serum, bo wtedy faktycznie łatwiej przesadzić z ilością. Ja przelałam je do innego opakowania po serum z pompką i było dużo lepiej. Stosowałam ilość ziarenka groszku na mokre włosy lub takie maksymalnie pół ziarenka groszku na suche włosy. Serum ma dość specyficzny zapach, do którego trzeba się przyzwyczaić. ten zapach utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas, Jeśli używacie takich konopnych kosmetyków to właśnie one mają taki niby zapach sztucznej konopi i to coś takiego. Jest całkiem tanie, choć jakoś tak mało dostępne i niedocenione. Aczkolwiek uważam, że warte przetestowania.
    Zalety:
    • duże opakowanie i spora wydajność
    • idealne do codziennego zabezpieczania końcówek
    • mniej obciążające niż serum w olejku
    • zawiera ceramidy
    Wady:
    • trudno dostępne
    • niewygodny aplikator (tubka)
    • dość intensywny zapach
  • 16 października 2023 o 20:17
    Super
    Kupiłam na promocji i nie miałam wobec tego produktu wielkich oczekiwań. Pierwszy raz używałam coś takiego jak serum do włosów. Produkt bardzo łatwo się aplikuje. Naprawdę wystarczy bardzo mała ilość. Włosy bardzo łatwo się rozczesuje i mam wrażenie, że się aż tak nie puszą
    Zalety:
    Wady:
    • Dostępność
  • 12 czerwca 2022 o 19:04
    Naprawdę warte uwagi!
    Serum do włosów z proteinami przyszło do mnie w paczce w nagrodę za recenzentkę miesiąca. Używam jej już ponad rok, i dopiero kończy mi się tubka. Nie znam zbyt dobrze marki Herbal Care i rzadko sięgam po ich produkty, ale to serum to naprawdę fajne domknięcie pielęgnacji z delikatnym P. Ułatwia rozczesywanie włosów, wygładza je i sprawia że stają się gładsze. Pachnie dość intensywnie, ale zapach nie utrzymuje się długo na włosach. Sporym minusem jest szybkie zasychanie przy otworku i zbrylanie się w glutki, poza tym naprawdę fajny produkt!
    Zalety:
    • działanie wygładzające
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    rerith
    20 kwietnia 2021 o 22:07
    Faktycznie wygładza
    Moje włosy są dość problematyczne - puszą się i odstają przy każdej nadarzającej się okazji. Toteż wybierając kosmetyki do włosów - w szczególności odżywki, olejki czy serum - kieruję się napisem "wygładzający" lub w jakikolwiek inny sposób odnoszący się do faktu, iż produkt jest "ujarzmiający niesforne włosy". Serum z olejem konopnym - teraz bardzo popularnym w branży kosmetycznej - i proteinami było kolejnym moim wyborem i przyznaję - naprawdę działa. Wygładza włosy, nadając im miękkości i pilnuje wszystkie te niesforne kosmyki, jednocześnie ich nie sklejając. Ma ładny ziołowy zapach, który czuć na włosach jeszcze przez długi czas po nałożeniu. Samo serum jest gęste i wydajne - już nieduża ilość wystarcza na dokładne rozprowadzenie po włosach. Warto mieć na uwadze, by nie nakładać kosmetyku od samej głowy - wtedy powstaną nieestetyczne "kluski".
    Zalety:
    • działa