Kremy z filtrem do twarzy

Caudalie Creme Solaire Visage Anti-Rides SPF 50 [Anti-wrinkle Face Suncare] Krem przeciwsłoneczny i przeciwzmarszczkowy do twarzy SPF 50

Woman77
    20 kwietnia 2024 o 20:03
    Oj nie było dobrze
    Niestety nie polubiłam tego produktu. Był zdecydowanie zbyt tłusty dla mojej cery. Maslił się, rolowal, wręcz spływał. Ostatecznie zużyłam go do zabezpieczania ciała. Zapach jak to u Caudolie, ziołowy i nieco solarny. Produkt był skuteczny, nie doznałam poparzeń słonecznych
    Zalety:
    • Skuteczność
    Wady:
    • Tłustawe wykończenie
    jetaime
    11 września 2021 o 10:30
    Rolujący się tłuścioszek
    Recenzja będzie krótka. Krem spełnia swoje zadanie ochrony przeciwsłonecznej (mam jego małą wersję, którą zabrałam do Hiszpanii - twarz i dekolt były chronione!). Natomiast praca z nim, gdy chcemy nałożyć na buzię coś "ekstra", to męka. Jest tłusty, pachnie nieciekawie i - co dla mnie osobiście najgorsze - roluje się. Gdy go nakładam, zapominam o jakimś większym mejkapie. Zresztą buzia i tak się świeci. W połączeniu z wyższą niż średnia ceną - raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • skuteczna ochrona przed UV, wydajność
    Wady:
    • tłusta formuła, świecenie twarzy, rolowanie produktu na buzi, sztuczny zapach
  • 12 kwietnia 2021 o 13:43
    lubię go
    taram się nie opalać twarzy. Wiem, że może troszkę się ona odcinać od ciała, ale w zupełności mi to nie przeszkadza. Fakt, bardzo podoba mi się ładnie opalona twarz, ale jednak unikam opalania cery. Moja skóra na twarzy jest bardzo cienką i obawiam się, że słońce mogłoby jej tylko zaszkodzić. Dlatego też w tym przypadku sięgam po krem z 50SPF i taki produkt też znajduje się w ofercie Caudalie! I to jeden z lepszych kremów o tak dużej ochronie, który miałam przyjemność testować. W tamtym roku korzystałam z niego tylko w wersji 30SPF, ale jednak teraz przestawiłam się śmiało na 50. Krem zapakowany jest oczywiście w pomarańczową tubkę. Kolor pomarańczowy to kolor przewodni całej seri Słonecznej. Przyciąga zdecydowanie wzrok, a że etykietka jest ładna i czytelna to jest co podziwiać. Forma tubki jest bardzo wygodna. Opakowanie typu klik ułatwia sprawę. Dzięki temu, że krem zapakowano w taki sposób, z łatwością mogę zabrać go wszędzie ze sobą, a w szczególności na plażę. Opakowanie higieniczne i wygodne na piąteczkę! Krem ma dość gęstą formułę. Posiada biały, nieprzeźroczysty kolor. Dokładnie na zdjęciu możecie zobaczyć, jaki on jest gęsty, a to zdecydowanie przekłada się na wydajność produktu. Miałam z początku lekkie obawy, czy przypadkiem krem nie będzie bielił mi twarzy. Szybko jednak te obawy się rozwiały. Krem nałożony w odpowiedniej ilości na twarzy, szybko się wchłonął i zostawił tylko lekki, niemalże niewyczuwalny film. Nakładanie tego kremu na twarz to czysta przyjemność. A zapach tego kremu jest bardzo przyjemny, delikatny, orzeźwiający idealny na lato. Co ciekawe, krem można śmiało nałożyć pod makijaż. Mam nawet wrażenie, że podkład lepiej się na nim trzyma. Uwielbiam ten kremik też za to, jak świetnie nawilża skórę, jak ją odżywia. Ona po nim jest taka gładka i przyjemna, a po dłuższym użytkowaniu zauważyłam, że faktycznie jest zdrowsza i znikły przesuszenia. Fajnie chroni skórę przed słońcem. Możecie więc używać tego produktu nie tylko przy opalaniu, ale także pod makijaż. Produkt jest wodoodporny!
    undulka
    23 września 2020 o 12:10
    tłuścioch
    Krem kupiłam zachęcona opisem. Generalne sprawdza się jako filtr - bez dwóch zdań. Ale używałam już kremów z filtrem (świetny krem Yonelle) i filtrów z Bentona i Ivostin. Ten jest z nich najgorszy - śmierdzi jak takie tanie filtry do ciała z Rossmanna, jest strasznie tłusty i albo rezygnowałam z nałożenia lotionu i kremu nawilżającego pod spód, albo nie chciał się wchłonąć (a mój krem jest lekki). Na szczęście, nie zapchał mnie. Ochronę zapewnia dobrą, ale na pewno nie ma lekkiej konsystencji, nie nawilża cery czy nie łagodzi podrażnień. Zapach nie jest ani łagodny, ani kwiatowy. Nie wiem, co z biodegradowalnym składem. Plus, ze można na nim zrobić makijaż, ale najlepiej jednak użyć bazy albo zmatowić twarz pudrem przed. Czy polecam? Nie. Sprawdza się jako filtr, ale przez to jak jest tłusty i jak pachnie, wolałam go używać do ciała. A przy tej cenie to jest kompletnie nieopłacalne. Można kupić tańsze filtry, które sprawdzą się lepiej
    Zalety:
    • gramatura
    • wysoka, skuteczna ochrona
    Wady:
    • tłuścioch
    • trzeba go nakładać bezpośrednio na serum (zero lotionu/emulsji/kremu), bo inaczej nie chce się wchłaniać