Odżywki do włosów

Cien Pro Vitamin, Odżywka do włosów `Pielęgnacja i regeneracja`

• 20 września 2022 o 20:38
    Idealna
    Odżywkę kupiłam przypadkiem w Lidlu sięgnęłam po nią bez wahania bo opakowanie łudząco przypomina odżywkę innej znanej firmy. Nie żałuję zakupu bo to tańszy i lepszy odpowiednik markwej odżywki Pantene..pro . Odżywka znajduje się w plastikowej butelce w kolorze białym z biało zlotą nakretka typu klik. Etykietą półprzezroczysta z złottmi elementami i napisami. Napisy duże czytelne w języku polskim . Odżywka koloru mlecznego o bardzo słodkim zapachu i troche kwiarowym . Konsystencja dość gęsta nie spływa po rękach i dobrze się aplikuje podczas aplikacji delikatnie się pieni. Odżywka dobrze się spłukuje a po wysuszeniu włosy są miękkie widocznie odzywione i błyszczące . Odżywka ułatwia rozczesywanie włosów. Odżywka nie obciąża włosów. Odżywka nie wywołuje reakcji alergicznej ani podrażnień i swędzenia skóry głowy. Polecam dobry produkt za małe pieniądze.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Konsystencja
    • Nie obciąża włosów
    • Odżywia i nadaje blask
  • 30 stycznia 2022 o 0:49
    Tania, przyjemna odżywka
    Jestem posiadaczką prostych jak drut typowych niskoporów z tendencją do przetłuszczania się skalpu. Opakowanie produktu to plastikowa tubka w białym kolorze (co niestety uniemożliwia obserwację zużycia) z minimalistycznymi napisami, zamykana na zatrzask. Konsystencja dość gęsta, kremowa. Kolor mleczny, zapach dość słodki z minimalnie owocową nutą. U mnie wydajność była bardzo niska - po pierwsze mam włosy do pasa, po drugie niestety ale odżywka nie chciała zbytnio utrzymywać się na włosach i często ,,spływała'', chyba że została wczesana. Działanie całkiem przyjemne - włosy były wygładzone, nabłyszczone i lejące. Szkoda, że producent deklaruje naprawę uszkodzonej powierzchni włosa i rozdwojonych końcówek, bo tego żaden produkt nie jest w stanie zrobić - nieładnie tak wprowadzać w błąd konsumenta. Niemniej jednak, polecam wypróbować, szczególnie przy tak niskiej cenie.
    Zalety:
    • efekt wygładzenia i nabłyszczenia włosów
    Wady:
  • 4 grudnia 2021 o 19:43
    Pół na pół
    Używałam ją do 2 miesięcy temu , nie wiem dlaczego moje włosy przestały ją tolerować , zaczęły po niej być matowe , pozbawione blasku oraz lekkości . Wcześniej moje włosy po niej były bardzo piękne , nie puszyły się ,
  • 7 maja 2021 o 14:39
    Zdecydowanie TAK
    Tak jak szampon! Przekonał mnie wpis blogerki na instagramie o kosmetykach tej firmy tzw Lidlowe produkty. Jestem bardzo miło zaskoczona, używam odzywki już 3 miesiąc. Nie obciąża moich włosów, są po niej błyszczące, sprężyste i ładnie pachną. Do tego cena też jest genialna, składu nie sprawdzałam ale fajne jest to że sklep mam pod bokiem i nie ma problemu z dostępnością. Jestem zdecydowanie na TAK
    • efekt
  • 5 kwietnia 2021 o 21:06
    Lepszy zamiennik Pantene?
    Odżywka Cien Pro Vitamin jest do kupienia w Lidlu za 4,79 zł za 300 ml butelkę. Opakowaniem, szatą graniczną i zapachem bardzo przypomina dwa razy droższą odżywkę Pantene Pro-V, wygląda wręcz jak jej podróbka, zamiennik. Jednak mimo, że tańsza i dyskontowej marki, to dużo lepsza! Opakowanie bardzo estetyczne, nie powiedziałabym na jego podstawie nie znając marki Cien, że to najtańsza odżywka. Ciekawe czy podobieństwo do Pantene jest przypadkowe czy celowe? Konsystencja odżywki dość gęsta, kremowa, jednolita, taka jedwabista. Zapach bardzo przyjemny, również przypominający Pantene, ale chyba trochę delikatniejszy (nie porównywałam ich jednocześnie, Cien miałam wcześniej). Używa się bardzo przyjemnie, produkt jest wydajny, wystarczy nieduża ilość. Włosy po użyciu jej (głównie używałam przed myciem, po nie nakładałam nic) były miękkie, łatwo się rozczesywały, błyszczały, wyglądały o wiele zdrowiej, mimo że moje włosy są strasznie zniszczone rozjaśnianiem półtora roku temu. Naprawdę dawała bardzo fajny efekt. Inne odżywki, mam często wrażenie, że tylko przesuszają mi włosy jak trzymam je dłużej niż minutę, wyglądają po nich na jeszcze bardziej zniszczone, czasem wręcz popalone i ogólnie nieciekawie, a w przypadku stosowania tej odżywki nic takiego się nie dzieje. Z odżywek, które używałam w ciągu ostatnich paru miesięcy (nie było ich dużo, ale kilka było) ta zdecydowanie wygrywa i bije na głowę trochę droższą lidlową odżywkę Cien professional z olejem makadamia. Sporym atutem odżywki jest skład, dość krótki, bez większych udziwnień, olej makadamia jest wyżej w składzie niż w tej drugiej droższej odżywce i sądząc po działaniu naprawdę trochę go tam jest, nie ma agresywnych silikonów (są w składzie, ale te łagodniejsze i nie dominują). Pod tym względem przewyższa także swój pierwowzór (?) Pantene, która nie ma nic ciekawego do zaoferowania, a jest sporo tańsza! Zdecydowanie jest to lepszy zamiennik Pantene, bardzo fajny produkt i na pewno kupię ją ponownie! Lubię kupować różne produkty, czasem też ktoś inny w domu kupuje a ja z nich korzystam przy okazji albo zdarzy się, że coś dostanę, ale ta odżywka jak na razie jest najlepsza z ostatnio używanych, efekt zdecydowanie zadowala i na pewno sięgnę po nią jeszcze niejednokrotnie. Za cenę poniżej 5 zł dostajemy naprawdę super kosmetyk.
    Zalety:
    • estetyczna butelka i szata graficzna
    • przyjemny delikatny zapach
    • odpowiednia konsystencja
    • duża wydajność
    • niska cena i super jakość
    • włosy po niej wyglądają dużo zdrowiej, ładniej, łatwo się rozczesują, są nawilżone i błyszczące
    • całkiem w porządku skład bez szkodliwych silikonów i większych udziwnień
    • łatwo dostępna (w każdym Lidlu)