Balsamy do ust

Laura Conti Botanical, Balsam do ust z propolisem

• 12 lutego 2024 o 20:41
    męczyłam się z nią okrutnie
    Kosmetyki naturalne mają szczególne miejsce w moim sercu. Uwielbiam też miód pod każdą postacią. Z ogromną nadzieją podchodziłam do tej pomadki. Na moich ustach okazała się być porażką. Była zakupiona w celu pielęgnacji i nawilżenia, nie mam problemu ze spierzchniętymi ustami. Pierwsze wrażenie- ciekawe, ekologiczne opakowanie i ogromna pojemność. Niestety aplikacja jest nieprzyjemna, produkt jest twardy, jakby tępy. Warstwa, która pozostaje na ustach jest raczej lepka. Korzystanie z tego produktu nie było dla mnie przyjemne. Zużyłam do końca już trochę na siłę, ale nie byłam zadowolona z tego produktu ani trochę.
    Zalety:
    • Skład, zapach, opakowanie
    Wady:
    • Tępa i toporna aplikacja
    • uczucie lepkości na ustach
    linea80
    9 czerwca 2023 o 14:02
    Całkiem dobry, lecz twardy
    Przede wszystkim ukłon w stronę producenta za: - poszanowanie środowiska naturalnego - składniki pochodzenia naturalnego - w 100% biodegradowalne opakowania - papier pozyskiwany z odpowiedzialnych źródeł spełniających międzynarodowe wymogi odnowy lasów Ekologiczne opakowania wcale nie muszą być nudne. Lubię matowe wykończenia, więc tym bardziej szata graficzna balsamów przypadła mi do gustu. Ze względu na papierowe opakowanie balsam nie wykręca się jak klasyczne pomadki. Pomadkę należy wysunąć popychając ją delikatnie palcem od spodu. Konsystencja balsamu jest twarda, dlatego tez podczas aplikacji należy przytrzymać pomadkę przy ustach i poczekać chwile aż się ogrzeje. Dzięki temu możemy delektować się rytuałem odżywiania ust. Pomadka ma barwę miodowo - pomarańczową. Podczas jej aplikacji da się wyczuć delikatny zapach plastrów miodu prosto z pasieki. Podczas pierwszej aplikacji przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy zajadałam się chlebem polanym miodem z dziadkowej pasieki. Mimo trudności w aplikacji produktu działa on nawilżająco na usta, odżywia je i nadaje im miękkości.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Jest trudny w aplikacji poprzez swoją bardzo twardą konsystencję.
  • 12 kwietnia 2023 o 22:00
    Trochę dziwna, trochę fajna…
    Zapach ma bardzo delikatny, ale czuć, że to miodek. Nie łatwo się rozprowadza po ustach. Jak jest w ciepłe to jako tako, ale na zimnie - bardzo opornie. Producent pisze, że mięknie pod wpływem ciepła usta, ale na mrozie to za mało i nie polecam używać zimą na zewnątrz. Całkiem dobrze leży, choć jest trochę dziwna. Nie jest tłusta, a trochę taka „oblepiająca”? Trzyma się na ustach i się nie ściera, nie zmywa się od wody. Duża pojemność, choć po pewnym czasie już mnie męczyła i chciałam by się skończyła. Opakowanie zaskakujące - całe papierowe i nie wykręca się, a trzeba palcem popchnąć. Pierwszy raz się z takim spotykam. Po dłuższym czasie opakowanie zaczęło się brudzić, być trochę tłuste, więc nie wyglądało to estetycznie. I chyba takie zabrudzone to do recyklingu się nie nadaje?
    peszy
    1 kwietnia 2023 o 15:36
    Bardzo fajne nawilżenie
    Spodobał mi się ten balsam, ponieważ wolę produkty do ust, które mają zbitą i twardą konsystencję. Nie lubię jak balsam płynie mi po ustach. Dzięki takiej formule balsam jest bardziej wydajny, trzyma się dłużej na ustach, a w rezultacie lepiej regeneruje i nawilża. Zapach jest specyficzny, może zmęczyć kogoś kto nie przepada za miodem. No i niestety opakowanie jest mało trwałe, choć ekologiczne, to jednak jeśli produkt ma służyć jakieś 2-3 miesiące to warto by było mieć go w opakowaniu które wytrzyma ten czas i nie będzie wyglądało jak wyjęte z kosza.
    Zalety:
    • zbita, twarda konsystencja. To nie jest balsam, który spływa z ust
    • dobrze regeneruje i nawilża
    • wydajny
    • przystępna cena
    Wady:
    • opakowanie nie jest super trwałe
    • zapach może zmęczyć
  • 16 stycznia 2023 o 14:05
    Najlepszy balsam do ust jaki znalazłam
    Moje usta mają lepsze dni i gorsze, łatwo pierzchną, tworzą się suche skórki. Przetestowałam nieskończoną ilość produktów pielęgnujących usta, nie tylko tych drogeryjnych, ale również tych z wyższej i luksusowej półki. Jedne produkty sprawdzały się dobrze, inne wcale, w życiu nie przypuszczałam, że swojego Świętego Graala znajdę przypadkowo, bardziej zwracając uwagę na eko-opakowanie niż markę. Ten balsam spełnia absolutnie wszystkie kryteria - nawilża, łagodzi podrażnienia, pielęgnuje. Produkt jest twardy, więc bardzo cienka warstwa rozprowadza się na ustach, która absolutnie starcza, aby je chronić i pielęgnować, a jednocześnie dzięki temu balsam doskonale sprawdza się jako baza pod pomadkę. Balsam jest niewiarygodnie wydajny - mi starczył na rok, a używałam go przynajmniej raz dziennie. Ma prosty skład i co bardzo ważne - bardzo zmyślne eko-opakowanie, życzyłabym sobie więcej takich produktów, mam serdecznie dość plastiku w moim życiu.
    Zalety:
    • Działanie, skład, wydajność, opakowanie, cena.