Szampony do włosów

Oriflame Beautanicals, Repairing Shampoo Naprawczy szampon do włosów

AnaSky
    6 kwietnia 2024 o 23:47
    Specyficzny zapach, dobry szampon
    To już moje drugie opakowanie tego szamponu. Muszę jednak szczerze przyznać, że nie tylko jego cena regularna, ale także ta w promocji nie zachęca do zakupu - jest dość wysoka. Udało mi się nabyć zestaw szampon + odżywka w atrakcyjnej cenie i tylko tym sposobem trafił w moje ręce zarówno za pierwszym, jak i za drugim razem. Szampon mieści się w butelce z brązowej plastiku. Etykieta jest biała z elementami nawiązującymi do zawartych w produkcie minerałów, są też roślinne zdobienia. Przyznam, że design jest ładny. Butelka z pompką ma pojemność 250 ml. Pompka działa sprawnie, choć dozuje niewielkie ilości produktu - potrzebuję nacisnąć ją ok. 5 razy, by otrzymać pożądaną dawkę. Nie jest to jednak jakoś szczególnie uciążliwe - wolę opakowania, które dozują mniej produktu, niż takie, które są zbyt hojne, a przez to sam produkt staje się mało wydajny. Cała seria Beautanicals ma bardzo specyficzny zapach. Przyznam, że początkowo mi on bardzo przeszkadzał. Określiłabym go jako specyficznie ziołowy. Po czasie udało mi się jednak do niego w miarę przyzwyczaić i nie zwracam już tak na niego uwagi, choć może przeszkadzać. Szampon ma barwę białą, jest odpowiednio nieprzesadnie gęsty - jak na tę formę dozowania uważam że jego konsystencja jest idealna. Pieni się bardzo dobrze. Spełnia swoją funkcję oczyszczania skóry głowy. Nie powoduje podrażnień, łupieżu, nie wysusza. Nie plącze włosów. Nie wiem jakie działanie regeneracyjne producent miał na myśli - dla mnie szampon powinien dobrze i łagodnie oczyszczać skórę głowy - ten sprawdza się w tym przypadku bardzo dobrze. Włosy długo pozostają świeże, szampon nie powoduje szybszego ich przetłuszczania się. Nie zawiera parabenów ani silikonu, ma biodegradowalną formułę. Lubię do niego wracać, choć czekam zawsze na szczególnie promocyjne okazje.
  • 15 października 2023 o 17:44
    Naturalny szampon bez sls
    Szampon kupiłam u konsultantki oriflame. Lubię czasem wspierać lokalne biznesy. Szampon ten dostajemy w brązowej buteleczce z pompką, co ułatwia jego wydobycie z opakowania. Sam design przedstawia zawarte w szamponie minerały. Składniki szamponu są naturalne. Jest biodegradowalny i w stu procentach poddawany recyklingowi. Osiem minerałów inspirowanych skandynawią ma zapewnić nam skuteczna pielęgnację włosów. Przyznam szczerze, że zapach tego szamponu nie zachwyca, naturalne szamponu mają często kiepskie zapachy, no ale używam go nie dla zapachu tylko dla działania. Produkt ten dosyć słabo się pieni, przez co musiałam wziąć większą ilość niż standardowa, to też ma wpływ na jego niższą wydajność. Szampon ma biały kolor, przy odpowiedniej ilości pieni się, rozprowadzony równomiernie na włosach delikatnie myje skórę głowy oraz włosy, nie podrażniając ich, nie powodując występowania świądu czy łupieżu. Uważam że ten szampon w poprawny sposób pielęgnuje i oczyszcza włosy i skórę głowy. Jednak ze względu na zapach i słabą wydajność nie wrócę do niego ponownie.
    Kosowa
    1 października 2022 o 19:44
    Piękny zapach i delikatna formuła
    Jako włosomaniaczka praktycznie każdy szampon muszę przetestować :) Mam włosy delikatne ze skłonnością do wypadania. W tym wypadku jestem bardzo zadowolona. Ma zapach kwiatowy, ale nie duszący. Dobrze się pieni i rozprowadza na włosach. Po użyciu nie są obciążone, wyglądają zdrowo. Wygodne opakowanie z pompką. Dobry stosunek jakości do ceny. Polecam w promocji.
    Zalety:
    • skład
    BorIza
    15 maja 2022 o 12:39
    Produkt ok, ale firma powinna popracować nad marketingiem.
    Witam, szampon Oriflame stosuję od czasu do czasu. Częściej stosuję produkty z łagodniejszym środkiem czyszczącym niż SLS. Szampon jest dosyć gęsty, co przekłada się na wydajność - jest ok. Jednak produkt znajduje się w nieodpowiednim opakowaniu - rurka z pompką jest za mała, aby swobodnie dozować porcję produktu. Samo opakowanie jest wykonane z ciemnego tworzywa - to jest plus, gdyż kosmetyk jest chroniony przed słońcem. Szampon ma postać gęstego żelu, dosyć mocno się pieni. Spotkałam się z opiniami, że słabo się pieni. Ja stosuję metodę kubeczkową i otrzymuję niezłą pianę :). Zapach jest ziołowy, taki sam jak maski z tej serii. Trochę pachnie jak zielona herbata :). Mam pytanie- dlaczego producent twierdzi, że szampon regeneruje i nawilża? Nie tego oczekujemy od produktu! Szampon ma myć! Stosujemy go głównie do skóry głowy, ma jej nie podrażnić i oczyścić. Nie zgadzam się więc z opisem producenta. Uważam, że firma powinna zmienić marketing i/lub zmienić składy produktów, by nie wprowadzać w błąd konsumenta. Firma mogłaby poszerzyć asortyment produktów, ale nie tworząc kolejny szampon z SLS i zmieniać mu opis z : super regeneracja na : super nawilżenie. Bo to nie prawda. Świadomych konsumentów jest coraz więcej. Polecam zainwestować w produkcję produktów z łagodnymi detergentami i pozmieniać hasła reklamowe. Na mnie one nie działają. Cena regularna szamponu też może spowodować ból głowy - za tą cenę dostaniemy na prawdę fajne produkty z dużo lepszymi składami. Przepraszam, że mój komentarz jest taki srogi, ale mam wrażenie, że niektóre firmy nie chcą się rozwijać kosmetycznie, nie są świadome na co jest popyt, że konsumenci są coraz bardziej świadomi. Jeżeli któraś konsultantka mnie przeczyta to proszę nie mieć mi za złe - jestem jednym z głosów klientów i otrzymujecie ode mnie informację co należałoby zmienić. Dodam jeszcze informację odnośnie pielęgnacji: szampon nie wywołał łupieżu, nie wpłynął na skrócenie lub wydłużenie świeżości włosów. Po myciu włosów zawsze stosuję odżywki lub maski zgodnie z rownowagą PEH.
  • 26 sierpnia 2020 o 15:29
    Rewelacja
    Szampon do włosów beautanicals Oriflame . Przede wszystkim cenię go wykorzystanie w składzie składników naturalnych i biodegradowalna formułę . Po drugie podoba mi do jego opakowanie szata graficzna i oczywiście wygodna pompka . Co do samwgo szamponu dobrze myje włosy , mam wrażenie że mało się pieni . Włosy po umyciu sa gładkie i miłe w dotyku . Zawsze trochę obawiam się nowości ze względu na łupież , użyłam to dopiero zaledwie 3 razy więc nic niepokojącego się nie pojawiło i mam nadzieję ze tak zostanie .