Fixery i utrwalacze makijażu

Catrice HD Active Performance Freezing Spray Spray utrwalający makijaż z efektem chłodzącym

• 16 lutego 2022 o 21:26
    Nie polecam
    Poręczne opakowanie z dobrze dozującym spray'em. Wydaje odpowiednią mgiełkę kosmetyku, a nie pluje produktem. Spray posiada zapach, który jest przyjemny, taki odświeżający. Jeśli chodzi o działanie to ściąga pudrowość z twarzy. Nie zauważyłam jakiegokolwiek efektu chłodzącego. Jeśli chodzi o przedłużenie trwałości makijażu - również nic takiego nie ma miejsca. Szybko się wchłania i jest wydajny. Dla mnie zbyt małe działanie - wersja fioletowa dla mnie zdecydowanie jest najlepsza. Nie polecam.
  • 28 sierpnia 2020 o 10:32
    Na chwilę obecną jest to mój ulubiony fixer
    Bardzo lubię matujący z tej serii, ale tym razem na próbę kupiłam tą wersję. I jest naprawdę świetna. Ma malutkie, ładne opakowanie. Spray robi bardzo delikatną mgiełkę na całą buzię. Nie psika w jedno miejsce. Ta seria fixerów z Catrice robi chyba najlepszą mgiełkę pośród tych tanich sprayów fixujących. Rzeczywiście daje efekt chłodzący. Przez kilka pierwszych użyć był ten efekt tak mocny że aż czułam takie mrowienie na buzi przez kilka godzin. Przy regularnym stosowaniu już tego dość efektu tak nie czuć. Może jedynie delikatny chłodek od razu po spryskaniu, przez chwilę. Spray ładnie zdejmuje pudrowość z makijażu i sprawia, że wygląda on naturalniej. Przy tym nie dodaje skórze glow co robiła trochę wersja matująca (jakby rozświetlała tak naturalnie ale przy tym trzymała mat, że skóra nie wyświecała się podczas dnia). Ten produkt przede wszystkim utrwala makijaż. Nic się w ciągu dnia nie ściera i także moja strefa T zaczyna się świecić dopiero po jakiś 6/7 godzinach. Ten produkt jedynie usuwa nadmierną pudrowość i makijaż nie wygląda tak sucho jak przesadzimy z pudrem, ale nie zmienia jego wyglądu jakoś bardzo. Jak zrobimy matowy to nadal jest matowy. Jak postawimy na glow to jest glow. Ten fixer nie ściąga skóry i w zasadzie nie czuć na buzi żadnej warstwy. W ciągu dnia nie odczuwam wysuszenia i ściągnięcia skóry. Jedynie wieczorne przy demakijażu czuję, że skóra gdy akurat używałam danego dnia tego sprayu, jest trochę sucha i delikatnie ściągnięta. Ale nocna pielęgnacja załatwia sprawę. Produkt nie spowodował u mnie żadnych wyprysków czy podrażnień. Także jest wydajny bo używając go w miarę często nie zauważyłam zbyt dużego ubytku. Gdzie często np.fixery z Essence nie wystarczyły mi nawet na 3 tyg.