Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bielenda Eco Nature, Woda micelarna nawilżająco - kojąca `Śliwka kakadu + jaśmin + mango`

Bielenda Eco Nature Śliwka kakadu+Jaśmin+Mango - woda micelarna nawilżająco-kojąca 500ml

• 14 kwietnia 2024 o 9:31
    Jeden z lepszych płynów micelaranych
    Jakiś czas temu miałam okazję testować ten o to płyn micelarny z Bielendy i byłam z niego bardzo zadowolona. Idealny produkt do zmywania makijażu to taki który dobrze zmywa nawet wodoodporny makijaż ale również i nie piecze w oczy i tak właśnie jest ten płyn. Pojemność tego produktu wystarczy na bardzo długo okres użytkowania oraz możliwości zachwycania jego zapachem oraz działaniem. Świetnie koi i nawilża skórę co również jest jego ogromnym plusem. W swoim składzie zawiera drogo cenne składniki które w przypadku mojej cery mieszanej bardzo dobrze na nią wpłynęły. Jeśli ktoś lubi pięknie pachnące produkty to z pewnością ten produkt was przyciągnie.
  • 5 października 2022 o 12:37
    Dla mnie hit !
    Do tej pory nie miałam swojego ulubieńca jeżeli chodzi o płyny micelarne, aż do teraz. Często po prostu testowałam nowości lub kupowałam taki, który akurat był w promocji. W ten oto sposób trafiłam również na tą wodę micelarną i jest to miłość od pierwszego wejrzenia. Plusy -bardzo solidne opakowanie (przy tego rodzaju produktów, często pierwszy upadek kończy się jego uszkodzeniem, w tym przypadku tak nie jest) -przepiękny zapach głównie wyczuwalne jest mango ale da się również wyczuć mieszankę śliwki i jaśminu -naturalny skład, dużo naturalnych ekstraktów np z mango - dla mnie jedna z najważniejszych cech, nie podrażnia ale tez i nie pozostawia uczucia ,,klejącej,, cery -bardzo dobrze domowa KAŻDY makijaż, również oczu -cena -bardzo wydajny Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu.
    Zalety:
    • Dobrze zmywa każdy makijaż
    • Formuła
    • Dostępność
    • Naturalny skład
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    Wady:
    • Nie ma
    shewild
    20 czerwca 2022 o 21:00
    Dawka energii dla czystej skóry
    Duża, a może raczej wielka butla w energetycznym pomarańczowym kolorze skusiła mnie do zakupu. Regularnie stosuję płyny micelarne i duża objętość jest zdecydowanie czymś na plus, bo przez długi czas nie muszę się martwić o ten element pielęgnacji jakim jest demakijaż. W przypadku micela od Bielendy ta reguła się sprawdziła, bo jest on bardzo wydajny i wystarczył mi na kilka miesięcy codziennego używania. Niewątpliwie największym atutem produktu jest zapach - egzotyczny, wakacyjny, mocno owocowy, świeży i poprawiający humor. Czuć wyraźnie mango w połączeniu z innymi owocami. Jest to bardzo dobry produkt na ciepłe dni, odświeża i dodaje energii nawet przy tak prozaicznej czynności jaką jest mycie twarzy. Sam płyn jest praktycznie przezroczysty i bardzo lekki - nie zostawia wyczuwalnej warstwy, chociaż po przetarciu twarzy czuć pod palcami minimalną lepkość. Ja i tak na koniec przemywam twarz wodą, więc nie odbierałam tego czynnika jako wadę. W kwestii zmywania makijażu i zanieczyszczeń po całym dniu muszę powiedzieć, że jest bardzo ok, ale nie idealnie. Zwykły makijaż zmywa bez problemu, skóra jest czysta i odświeżona, nie zostawia smug. Trochę gorzej było w przypadku zmywania kremu z filtrem, ale chodzi mi o takie nieco cięższe, mocno odżywcze kremy z filtrem, które do tego wyraźnie bielą. Gdy taki krem stosowałam, płyn miał trudności z dokładnym myciem - widać było smugi, ciężko było domyć skórę, jako samodzielny produkt do mycia absolutnie by się nie sprawdził. Ja i tak zazwyczaj stosuję dwuetapowe oczyszczanie, więc ostatecznie nie mogę powiedzieć, żeby ta niedokładność dyskwalifikowała produkt, ale jednak spodziewałam się, że będzie skuteczniejszy w tym względzie. To co mi się spodobało to fakt, że płyn naprawdę lekko nawilża. Nigdy nie miałam po nim wysuszonej, ściągniętej skóry, zawsze była miękka i aksamitna w dotyku. Do lekkiego makijażu i codziennych zanieczyszczeń płyn na pewno sprawdzi się świetnie. Jednak nie jest na tyle skuteczny, żeby bez problemu poradzić sobie z grubszą warstwą czy to makijażu czy pielęgnacji - potrzeba tu czegoś więcej. Chętnie do niego wrócę, bo stosunek objętości do jakości naprawdę jest świetny. No i skóry suche/mieszane powinny być zadowolone, bo produkt naprawdę dba o to, żeby zachować optymalny poziom nawilżenia i nie zniszczyć ich naturalnej bariery ochronnej.
  • 14 czerwca 2022 o 14:29
    Może być
    Niestety nie zachwyca jak np. żel do mycia twarzy 'Śliwka kakadu + jaśmin + mango', ale jest w porządku. Mam cerę mieszaną. Nie jest to najlepszy płyn do zmywania makijażu. Ogólnie radzi sobie dobrze, bo są i takie co tylko rozmazują makijaż i trzeba je dokładnie domywać, natomiast z tym jest taki problem, że niby zmywa większość makijażu, ale np. oczy już trzeba trzeć, żeby maskara zeszła (i nie, nie używam wodoodpornej...). Raczej nie działa to na jego korzyść, bo skóra wokół oczu jest bardzo delikatna i jego składniki kojące na nic tu się zdadzą. Oczywiście, można trzeć, albo kupić osobny produkt do demakijażu oczu, ale po co, skoro znam co najmniej 3 inne płyny, które zmywają wszystko... Produkt ogólnie w porządku, bo i cena przystępna i dostępność (kupiłam go w Biedronce za ok.12 zł). Dodatkowo ma świetny skład i jest meeega wydajny (opakowanie ma 500 ml). Mogłabym go polecić jedynie starszym osobom lub takim, które używają naprawdę niewiele makijażu na co dzień, jak np. tylko krem BB.
    Zalety:
    • cena (12 zł),
    • dostępność (Biedronka),
    • duże (500ml) i przeźroczyste opakowanie (widać ile produktu pozostało),
    • zapach (słodki, owocowy).
    • nie nawilża, ale też nie przyczynia się do podrażnienia suchej, odwodnionej skóry. Powiedziałabym, że jest taki neutralny.
    Wady:
    • słabo zmywa makijaż oczu, trzeba niestety trzeć.
    Dinulka
    27 stycznia 2022 o 22:43
    Dobry płyn
    Myślałam, że to będzie mój ulubiony micel, ponieważ Bielenda mi służy, a opakowanie bardzo mocno wpadło mi w oko. Niestety zmęczył mnie zapach tego kosmetyku i cieszę się, że dobiłam dna. Gdyby nie to, pewnie gościłby u mnie stale, bo ma dobry skład, radzi sobie z makijażem (jestem w stanie zejść do całkiem białego wacika w oczyszczaniu twarzy, choć wiadomo, kilka wacików potrzebuję), a butelka bardzo mi się podoba.