Peelingi do twarzy

Arkana Retifusion Vecti+ Peel (Peeling z wektorowym retinolem)

• 26 kwietnia 2021 o 21:52
    Retifuson Vecti Peel
    Jestem zdziwiona negatywnymi opiniami na temat tego produktu. I cieszę się , że dopiero po dwóch wykonanych zabiegach je przeczytałam. Mam cerę tłustą, grubą z przebarwieniami. Choć zabieg jest mało przyjemny ( u mnie nastąpiło intensywne złuszczanie), to jeszcze nie spotkałam preparatów, które na mojej skórze wywołałyby tak dobry efekt. A stosowałam ich sporo z różnego przedziału cenowego. Po dwóch zabiegach moje ogromne przebarwienia straciły intensywność o około 70 procent. Skóra została wyraźnie odmłodzona. Jestem zachwycona efektem. Tylko po takich peelingach trzeba dbać o odpowiednie nawilżenie skóry oraz odbudowanie bariery hydrolipidowej.
    Zalety:
    • Widoczne zmniejszenie przebarwień
    eleela
    25 listopada 2020 o 11:13
    Arkana, Retifusion Vecti+ Peel (Peeling z wektorowym retinolem)
    Nie polecam tego drogiego produktu. Jestem kosmetologiem i postanowiłam wypróbować ten peeling zanim wprowadzę go do swojego salonu. Zabieg został wykonany zgodnie z procedurą zabiegową zaleconą przez arkana. Produkt nie rozjaśnił nawet drobnych przebarwień, nie nastąpił proces łuszczenia skóry, nie zostały zmniejszone nawet drobne zmarszczki. OBIETNICE PRODUCENTA NIE ZOSTALY SPEŁNIONE NAWET W NAJMIEJSZYM STOPNIU
    Zalety:
    • nie mam zalet
    Wady:
    • nie działa
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 7 października 2020 o 11:30
    Ideał dla skóry choć zawiera syf w składzie!
    O peelingu Arkany dowiedziałem z Youtube od pewnego Yotubera który tak niesamowicie zachwalał ten oto peeling!Jaki jest cudowny i że należy mu się Nobel. No i ok.Wszystko jest ładnie piękne,ale...on zawiera Bht i inne niedopuszczlne okiem tego Youtubera składniki które według niego by nie zadziałały bo jest mikroplastik!Mikroplastiki i inne złe substancje które nie powinny lądować na naszej skórze według jego ideologii. Tego się nigdy chyba nie dowiem dlaczego zataił prawdziwy skład przed widzami który można łatwo sprawdzić w Internecie.Ja będąc u mojej kosmetyczki odrazu sprawdziłam na opakowaniu gdzie skład jest identyczny jak na stronie internetowej Arkany. Coż napewno wiele w życiu użyłam produktów ze "złym skladem"i jakoś do tej pory nic mi się nie stało. Pomimo "nie ok"składu wykonałam zabieg tym oto peelingiem.Jakie było moje zdziwienie jak on cudownie zadziałał na moją skórę. Piękna nowa skóra!Łuszczenie nie jest mocne(przynajmniej u mnie)wszystko przebiegło dobrze.Bardzo polecam pomimo takiego składu naprawdę działa.I gdzie tu logika?ciężko stwierdzić,ale wiem jedno świat się kręci wokół pieniądza. Lecz na ten peeling warto pójść pomimo oszukanego składu,zawsze można samemu wszystko sprawdzić. Bardzo polecam!