Odżywki do włosów

Aussie SOS 3 Minute Miracle Deep Treatment Intensywna odżywka do włosów

• 28 stycznia 2025 o 9:43
    W ogóle nie dla mnie
    Jestem posiadaczką długich rozjaśnianych suchych falowanych włosów więc włosów które są nielada wyzwaniem w pielęgnacji. Od odżywki przede wszystkim ovzekuje nawilżenia i zdefiniowania a także podbicia skrętu. Odżywka jak dla mnie jest zamknięta w dość niewygodnym i mało praktycznym opakowaniu, jest biała i ma baaaardzo intensywny zapach przypominający gumy balonowe z lizakow chupa chups. Wlosy po jej użyciu w moim przypadku były szorstkie, mało elastyczne ,przypominały puch. Być może przez to ze jestem przyzwyczajona do efektów kosmetyków takich firm jak rahua, Philip b itd ta odżywka nie robi na mnie wrażenia, nie zakupię jej ponownie
    malwi73
    3 października 2024 o 21:28
    Godna polecenie
    Odżywkę kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie, za dosłownie kilka zł. Sprawdziła się bardzo dobrze. Włosy po niej były sypkie, lejące, ładnie się rozczesywały. Odżywka była konkretna, ładnie odżywiała włosy, ale nie powodowała obciążenia włosów, nie wzmagała przetłuszczania. Była niezwykle wydajna, starczała na bardzo długo. Trzeba też wspomnieć o opakowaniu. Genialna forma dozowania z silikonowa dziurka. Pod prysznic idealna, gdy mamy mokre ręce i nie ma jak otworzyć zwykłej zatyczki. Odżywka jak dla mnie nieco dziwny zapach-lekko cytrusowy pomieszany z zapachem rozgniecionych mrówek(zapach znany mi z dzieciństwa).
  • 9 stycznia 2024 o 11:46
    Aussie, SOS 3 Minute Miracle Deep Treatment
    Jestem posiadaczką włosów długich, rozjaśnionych, niskoporowatych. Mam duże problemy z rozczesywaniem włosów, dlatego też wybieram mocniejsze odżywki i nakładam od połowy. Odżywka ma fajną konsystencję, jest dość gęsta, dobrze się rozprowadza na włosach. Nawilża, co do regeneracji nie zauważyłam spektakularnych efektów. Jeśli odżywki da się za dużo włosy robią się ciężkie, wręcz ma się odczucie przetłuszczenia. Dlatego polecam dobrze spłukiwać odżywkę bądź nakładać jej minimalną ilość. Minusem dla mnie jest opakowanie - niby wygodne, a jednak w podróży kompletnie się nie sprawdza i odżywka wylatuje. Zapach przyjemny. Wydaje mi się że w tej cenie można znaleźć coś lepszego.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Pomaga w rozczesywaniu włosów
    Wady:
    • Wysoki stosunek ceny do jakości
    • Zbyt duża ilość powoduje mocne obciążenie włosów
    Honciam
    22 marca 2023 o 10:06
    Pozytywne zaskoczenie
    Odżywkę kupiłam w promocji, nie wierząc do końca w powalający efekt, a tu zaskoczenie. Po pierwszym użyciu włosy są sypki, miękkie i przyjemne w dotyku, ładnie błyszczące i wygładzone. Po tej odżywce włosy nie przetłuszczają się, nie sprawiają wrażenia nieswieżych. Nie wiem jak z poprawą ich kondycji na dłuższą metę, ale efekt wizualny jest naprawdę fajny
    Zalety:
    • Efekt
    • Konsystencja
    • Szybkość aplikacji
  • 4 lutego 2023 o 15:32
    Dobra ale nie idealna
    Jestem posiadaczką włosów do ramion, rozjaśnianych, dość cienkich i wysokoporowatych. Po umyciu włosów tylko szamponem nie miałabym szans ich rozczesać. Nie każda odżywka daje też radę. Nie dotyczy to jednak odżywki Aussie. Produkt SOS 3 minute Mircale Deep naprawdę dobrze odżywia i wspomaga nawilżenie włosów. Ja nakładam odżywkę nawet na mniej niż 3 minuty bo już po dwóch widzę jak moje szorstkie jak trawa po szamponie włosy stają się przyjemnie lejące i gładkie. Sama odżywka ma fajną konsystencję i bardzo ładnie pachnie. Napisałam, że to produkt dobry ale nie idealny. Dlaczego? Bo to, przynajmniej w przypadku moich włosów, nie odżywka do codziennego stosowania. Używam jej zwykle co drugi lub trzeci dzień i wtedy wlosy pieknie się rozczesują są sypki i lsniące. Gdy jednak zdarzyło mi się nakładać ją na włosy codziennie to widziałam, że na dłuższą metę trochę za bardzo je obciąża dając efekt przyklapnięcia i szybszego przetłuszczania się ( pomimo ze nie nakładam odżywki na skalp tylko od połowy długości włosów do koncówek). Stąd 4 a nie 5 gwiazdek w ocenie produktu.
    Zalety:
    • pieknie odżywia włosy i ułatwia rozczesywanie
    • działa naprawdę ekspresowo
    • ładny zapach
    • cena nie jest wygórowana
    Wady:
    • nie nadaje się do codziennego stosowania w przypadku cienkich włosów bo nadmiernie je obciąża