Maseczki klasyczne

SKIN79 Skin Relaxer Algae Modeling Mask Nourishing Odżywcza maska algowa

• 7 września 2022 o 12:48
    Skin Relaxer... z relaksem ma niewiele wspólnego:/
    OPAKOWANIE: Duży, plastikowy pojemnik. Otwarcie wciskane. W środku znajduje się proszek zamknięty w plastikowej torebce, a także miarka. Torebkę rozcięłam, a proszek wsypałam do pojemnika. MASKA: Proszek mocno zmielony, co może być zapowiedzią dobrego rozpuszczania. Kolor jasno-żółto-beżowy ze złotymi drobinkami. Zapach dość intensywny, kosmetyczny, sztuczny. DOZOWANIE I APLIKACJA: Na opakowaniu widnieje informacja, aby produkt rozrobić w wodzie w stosunku 0,6:1. No i teraz: co to znaczy? Na pewno osoby, które "siedzą" w takiej chemicznej nomenklaturze nie mają problemu, żeby to zrozumieć, ale taka przeciętna Calypso84 niekoniecznie. Warto byłoby napisać, co odpowiada czemu i jak to przeliczyć na mililitry. Albo najprościej: tyle gram proszku rozrobić w tylu ml płynu i wszyscy byliby zadowoleni! W jednej z poniższych recenzji przeczytałam,że powinno się zastosować ok. 25g proszku w 40ml wody (ja akurat stosuję hydrolaty) i tak też zrobiłam. Przynajmniej raz, bo potem już kombinowałam z ilością wody dodając raz mniej, raz więcej, ale do tej pory nie ustaliłam, jaki jest idealny przepis. Szczerze mówiąc, nawet mnie to już nie obchodzi :/ Proszek maski nie jest miałki na tyle, by całkowicie rozpuścić się w płynie, więc pozostają grudki nawet, gdy mieszałam 4 minuty (na opakowaniu zalecane są 2). Konsystencja po rozrobieniu przypomina mi złoty kisiel o zapachu perfum :D Nie wiem, jak nałożyć tę maskę na twarz nie brudząc przy tym całej umywalki, lustra i ścian. Ciężko ją też nałożyć równomiernie, bo spływa z twarzy do chwili, kiedy nie zacznie na niej lekko zastygać, także w niektórych miejscach jest jej mniej, w innych więcej. Galaretowata maź wchodzi w linię włosów i spływa na brwi. Oczywiście, jak bardzo jest to złe przekonałam się dopiero wtedy, gdy przyszło mi tę maskę zdjąć, a raczej z nich wyskrobać, bo dokładnie tak to się odbywa. Maskę aplikujemy na twarz na 15/20 minut. Przez ten czas nic mnie nie szczypało ani nie piekło. Jedyne, co czułam to ten sztuczny zapach oraz miejsca, w których maska jest jeszcze mokra, a także te, w których już wyschła, gdyż odczuwałam charakterystyczne "ciągnięcie" skóry. Zdejmowanie tej maski jest jednak jeszcze gorsze niż jej nakładanie. Odrywanie po kawałeczku, zeskrobywanie zaschniętej maski z włosów i brwi, ewentualnie mokrymi dłońmi - wtedy maska się roluje i mozolnie można ją z twarzy zmyć. W każdym bądź razie podważenie krawędzi w celu zdjęcia jej w jednym kawałku jak radzą na opakowaniu było dla mnie nie do osiągnięcia. DZIAŁANIE: Twarz po usunięciu maski jest rozjaśniona, matowa, wygładzona, a koloryt wyrównany. To samo widziałam następnego dnia rano. Nie podrażnia, nie uczula i nie zapycha porów. Mam wrażenie,że cera jest też bardziej oczyszczona...Ale może to po prostu te hektolitry wody użyte do jej zmycia dają taki efekt :P Najlepiej stosować ją przed prysznicem niż po. WRAŻENIA OGÓLNE: Oj, Boże... Nie cierpię masek w proszku właśnie dlatego,że są niewygodne w użyciu jak dla mnie. Używałam już kilku i ta jest ostatnią tego typu, którą kupiłam i najgorszą. Nie dostaje "jedynki" tylko dlatego,że jednak coś dobrego dla cery robi, ale ten (dys)komfort stosowania oraz stawianie mnie z tego powodu na granicy nerwicy za każdym razem przed jej użyciem i w trakcie "zdejmowania" nie pozwala mi dać więcej niż dwie gwiazdki. To było duże poświęcenie używać jej przez ostatnie dwa miesiące, ale rzetelna recencja sama się nie napisze ;)
  • 6 czerwca 2022 o 18:30
    Maska Skin79
    Algowa maska od Skin79 , Fajne opakowanie maski (pudełko wraz z miarką). Maska znajduję się dodatkowo w szczelnie zapakowanym woreczku, co zapewnia niewysypanie się produktu w trakcie dostawy. Sama maska nie zachwyciła mnie jakoś specjalnie fajnie koi, odżywia lecz ujędrnienia po niej nie zauważyłam. Dobrze się rozrabia, nie tworzą się grudki, dość dobrze się ściąga z twarzy. Proszek posiada zapach ( ja go nie lubię) lecz po zmieszaniu z wodą jest niewyczuwalny. Drugiego opakowania nie kupię, ja wolę te maski peel of z Bielendy.
    Zalety:
    • nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • fajnie nawilża
    Gabyyy
    10 marca 2022 o 20:42
    Super nawilżenie i odżywienie
    Testowałam już wszystkie maski algowe od Skin79 i ta razem z różową (nawilżającą), jest po prostu cudowna ❤️ Szybko się rozrabia, nie tworzy grudek. Skóra po jej zdjęciu jej jest wyraźnie odświeżona i ukojona. Maskę algową stosuje raz w tygodniu, po aplikacji serum i jestem zachwycona efektami. Takie domowe spa w domu ❤️ Polecam polować na tę konkretną maseczkę na promocji (około 15zł), bo wtedy się ona zdecydowanie opłaca. Moja skóra tłusta wręcz kocha algi i już nie wyobrażam sobie nie mieć ich w swojej rutynie pielęgnacyjnej. Pojedyncza maska starcza na około 6-8 razy użytkowania, bez żałowania produktu. Gorąco polecam ❤️
  • 6 marca 2022 o 0:27
    Moja pierwsza maska algowa
    Maskę kupiłam trochę w ciemno, ponieważ zawsze sprawdzam recenzje kosmetyków tutaj na wizażu… a tu pusto!!! Więc dodaję pierwszą recenzję i mam nadzieję, że będzie przydatna. Maskę kupiłam na ultra promocji, ponieważ na stronie producenta kosztowała 9,90 zł. Dodałam kod rabatowy i kosztowała mnie 8 zł! Szczerze mówiąc zupełnie nie wiedziałam, czego się spodziewać, ponieważ była to moja pierwsza maseczka algowa. Maska umieszczona jest w dość dużym opakowaniu-słoiku. W środku znajdziemy proszek w plastikowym worku oraz miarkę. Sam proszek już wygląda pięknie - kolor kremowy z błyszczącymi złotymi drobinkami. Proszek ma dziwny zapach, niby ładny, ale z dziwną nutą. Do zniesienia :) Instrukcja przygotowania maski jest trochę zbyt skomplikowana moim zdaniem. Ja skorzystałam z rady zobaczonej gdzieś w internecie: 15-20 gramów proszku na 40 ml wody. Można to tez odmierzyć miarką dołączoną do zestawu. Po sumiennym, 3-minutowym mieszaniu mamy super konsystencję budyniu w pięknym, złotym kolorze. Maskę super się nakłada, fajnie przylega do twarzy. Polecam nałożyć naprawdę grubą warstwę. Można stosować na oczy i usta. Maska po czasie tężeje i dosyć fajnie się ją ściąga- taki delikatny peel-off. Niestety trochę przysycha przy końcach i trzeba poświecić dobrą chwilę, by zmyć resztki ciepłą wodą. Ważne jest, żeby faktycznie nie męczyć się i nie zeskrobywać pozostałości na siłę, żeby nie powodować podrażnień. Efekt natomiast mnie bardzo zaskoczył, ponieważ twarz jest odżywiona, miękka, nawilżona, od razu czuć różnice. Świetnie koi i ujędrnia skórę twarzy. Doskonały relax. Ja stosuję zawsze po retinolu - polecam!
    Zalety:
    • kolor
    • natychmiastowe działanie
    Wady:
    • zasychanie przy końcówkach