Kremy i mleczka do włosów

Schwarzkopf Taft Curl Styling Balm Balsam do loków

notino.pl
Schwarzkopf TAFT Curl 3 Balsam Stylizujący Do Loków 150ml
Taft Balsam do włosów Curl 150 ml 150 ml
Schwarzkopf TAFT Curl 3 Balsam Stylizujący Do Loków 150ml
Taft Curl

• 16 lutego 2025 o 15:42
    Lekko podkreśla kręcone włosy
    Moje włosy lekko się kręcą, dlatego czasem używam kosmetyków podkreślających ich skręt jeszcze bardziej. Ten kosmetyk podkreśla moje kręcone włosy ale robi to w sposób bardzo delikatny. Balsam ten ujarzmia moje włosy i sprawia, że nieco bardziej się kręcą ale nie jest to efekt spektakularny, jakiego bym oczekiwała. Balsam ma lekką konsystencję i z łatwością rozprowadzany jest po włosach. Ja nakładam na włosy lekko wilgotne. Zapach uważam za bardzo subtelny i znikający z włosów w bardzo szybkim tempie. Sądzę, że jest to balsam bardzo delikatnie działający na włosy. Bez większego wow...
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Słabsza jakość
    • Słaby efekt
    • Słabe działanie podkręcające włosy
  • 6 stycznia 2025 o 0:07
    Nie pomaga,nie tworzy
    Dziwny jest ten Taft i dziwne jest to, że mieści się w nim wiele cennych składników które nie sprawiły moim włosom radości ani moja fryzura nie nabrała objętości nawet stosując go tak jak zalecił producent ,bo balsam ten ma za zadanie zdefiniować co oznacza że stworzyć na nowo fale oraz loki podczas stylizacji na mokro ale w przypadku moich włosów które kręciły się bez przeszkód i w dobrych czasach kiedy były zdrowsze i nie wypadały nie mogę uzyskać takiego efektu przy pomocy tego kosmetyku, składniki zawarte w tym balsamie są bardzo dobre jakościowo i działają z dużą korzyścią dla zdrowia i poprawy jakości włosów ale wiele kosmetyków i produktów do pielęgnacji włosów od marki Schwarzkopf ,która ma swoim asortymencie wiele legendarnych perełek kosmetycznych, ma podobne działanie i przy których okazji możemy stworzyć nowy, ciekawy efekt ale nie po zastosowaniu tego balsamu bo nie działa on tak jakbym tego oczekiwała, stosowałam go wiele razy jedynie aby dodać włosom nawilżenia oraz aby je wzbogacić ale już o nim zapomniałam i chyba nie wróci na moją głowę bo nie jestem z niego zadowolona, ale jest to moja opinia.
    Zalety:
    • Dobry skład
    Wady:
    • Brak efektów po zastosowaniu i stylizacji
  • 29 marca 2024 o 18:22
    Jest okej, ale bez szału
    Od niedawna postanowiłam przestać walczyć z moimi włosami i na siłę he wygładzać. Od tej pory postanowiłam na wydobywanie naturalnego skrętu i pozwolenie włosom pokazać swoją prawdziwą naturę. Ten produkt jest moim pierwszym, więc niestety nie mam porównania. Jednakże postaram się przekazać moją opinię po 2 tygodniach regularnego stosowania po każdym myciu. Produkt jest zamknięty w wąskiej tubce o pojemności 150ml. Opakowanie jest nieprzezroczyste, więc niestety nie można w czasie realnym kontrolować zużycia. Produkt ma konsystencję żelowo-kremową. Nie jest bardzo gęsty, co dla mnie jest plusem. Łatwo rozprowadza się na włosach. Ładnie pachnie. Na moje włosy do ramion nakładam porcję wielkości orzecha laskowego. Nie zdarzyło mi się przesadzić i przetłuścić albo obciążyć kosmyków. Po wysuszeniu moje loczki są zdefiniowane i niesamowicie miękkie. Włosy przestają się puszyć aż do następnego mycia. Nie zauważyłam, żeby moje włosy stały się przesuszone. Podsumowując, polubiłam się z tym produktem. Niemniej jednak, moje koleżanki wizażanki mówią, że ten kosmetyk ma kiepski skład. Z tego powodu po wykorzystaniu tego opakowania raczej postawię na inny produkt z lepszym składem.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Miękkie włosy
    • Brak puchu
    • Przystępna cena
    • Nie strączkuje kosmyków
    Wady:
    • Skład
    • Nieprzeźroczyste opakowanie
  • 6 lutego 2024 o 12:02
    Bardzo OK balsam stylizujący do l'OK'ów i fal.
    A ja jestem bardzo zadowolona z jego działania! Stylizator w formie mlecznego balsamu do włosów umieszczony w poręcznym opakowaniu. Zatrzask się nie zacina. W tym przypadku dużo kobiet podkreśla możliwość wylania się w podróży. Uważam, że jest to nadgorliwość, bo jednak większość z nas używa kosmetyków do stylizacji włosów w swoim własnym domu i chyba codziennie nie wyjeżdżamy? Dla mnie to on może się nawet nie domykać, byleby nie było problemów z tymi denerwującymi zacięciami zatrzasków. Stylizując włosy mam mokre śliskie ręce i bezwzględnie potrzebuję czegoś, co mi się nie będzie blokowało na każdym kroku w myśl zasady o jakichś abstrakcyjnych wyjazdach, czy wakacjach (przepraszam, ale ten argument jest... no, nie trafia do mnie). Sama stylizacja jest prosta i bardzo przyjemna. Konsystencja kosmetyku jest dla mnie wprost idealna - lekka i kremowa; fantastycznie rozprowadza się po włosach bez sklejania ich i oblepiania. Zapach? - piękny! Zupełnie nietypowy dla stylizatorów włosów, nie przynosi skojarzeń z salonem fryzjerskim, czy żelem utrwalającym dla mężczyzn. Pachnie dziewczęco - zielonym jabłuszkiem! Fale pozostają zdefiniowane na długo. Włosy są delikatnie i naturalnie podkreślone, utrzymane w ryzach bez sklejek, zadziwiająco miękkie i sprężyste. Wypada także rewelacyjnie jako pomoc w utrwaleniu stylizacji tzw. mechanicznej (wałki, lokówki, robienie warkoczy). Wykazuje synergizm działania i lubi towarzystwo innych stylizatorów, typu żele, pianki, inne kremy... Świetny produkt! :) może nie niezbędny po każdym umyciu włosów, ale dobrze się czuję, mając go pod ręką.
    Zalety:
    • cena bardzo optymalna
    • wygodna, poręczna buteleczka (moja wersja jest akurat minimalistyczna i moim zdaniem ładniejsza niż ta na zdjęciu poglądowym, ale to jest ten sam produkt) z łatwym otwarciem
    • banalna aplikacja
    • cudowna konsystencja
    • świetne i trwałe rezultaty po stylizacji
    • produkt nie skleja włosów, ale utrzymuje je w ryzach i definiuje loki, fale
    • zapewnia zmiękczenie włosów
    • piękny i długotrwały zapach (...chyba zielonego jabłka?) bez charakterystycznej fryzjerskiej/męskiej woni
    • rewelacyjna wydajność
    • wykazuje synergizm działania
    • świetny dodatek i utrwalacz loków poddanych stylizacji mechanicznej
    Wady:
    • Nie ma :)
  • 15 lutego 2023 o 18:31
    jest okej
    Mam kręcone włosy. Potrzebowałam produktu który nie spowoduje puszenia włosów oraz nie obciąży ich. Całkiem dobrze definiuje i trzyma loczki. Ma ciekawy zapach, moim zdaniem nie najładniejszy, ale się trochę ulatnia. Po nim loki są idealnie skręcone przez cały dzień i nie puszą się. Niestety jedną wadą tego produktu jest to że włosy później są lekko sklejone i nie można ich rozczesać ( na mokro tez jest z tym problem).