Dezodoranty i antyperspiranty

Ben&Anna Pink Grapefruit Soda Cream Natural Deodorant Naturalny dezodorant na bazie sody w kremie w aluminiowej puszce

goha80
    14 kwietnia 2024 o 15:56
    Lubiłam, ale zmieniłam zdanie.
    Kusiła mnie ta różowa puszeczka odkąd pojawiły się z Rossmannie jako nowość. Jednak zanim kupiłam postanowiłam wypróbować tańsze opcje naturalnych dezodorantów w kremie. W końcu pomimo że mam jeszcze dwa inne - kupilam. Nie mogłam się oprzeć różowemu grejpfrutowi. Uwielbiam ich zapach! Wąchając produkt w puszce nie poczułam żadnego zapachu, jednak po nabraniu na palce i ogrzaniu oraz podczas wmasowywania w pachy zapach zaczyna być wyczuwalny. Nie jest nachalny. Produkt jest dość mocno zwarty. Trzeba mocno wbić palec żeby nabrać odpowiednią ilość. Wystarczy bardzo niewiele przez co produkt jest bardzo wydajny. Nie wiem jak produkt zachowuje się podczas upałów, czy uprawiania sportów. Używam go od przełomu zima/wiosna i o tej porze roku nie zawiódł mnie. Nie czuje brzydkiego zapachu potu. Pachy są zadbane, nawet po depilacji nie szczypie. Produkt nie brudzi. Myślę że bardziej brudzą sztyfty których dotychczas używałam. Edit. Niestety po zużyciu połowy puszeczki produkt zaczął mieć niefajny zapach. Coś jak stare orzeszki arachidowe. Początkowo myślałam że mi się wydaje ale niestety teraz już podczas aplikacji czuje ten zapach na palcach i pod pachami. Szkoda, bo nie lubię wyrzucać produktów nie zużytych.
  • 24 sierpnia 2023 o 9:44
    Godny polecenia
    Dezodorant w kremie od razu bardzo mnie zaciekawił, więc postanowiłam go wypróbować. Aluminiowa puszka a w środku formuła taka pół kremu, która pod wpływem ruchu palców zdecydowanie przyjmuje przyjemną konsystencję. Nie ma potrzeby nakładać produktu zbyt dużo wystarczy odrobinę wsmarować skórę pach. Bardzo przyjemnie pachnie. Ja nie zauważyłam żadnych plam na ubraniach. Dość szybko się wchłania. Zauważyłam na pewno zmniejszoną ilość nieprzyjemnego zapachu. Sprawdza się u mnie. :) Duzy plus za skład :)