Podkłady

Kobo Professional Fit Perfection Long Lasting Foundation Długotrwały podkład adaptujący się do odcienia skóry

• 6 lipca 2023 o 13:22
    Z polecenia i nawet się sprawdza
    Szukałam podkładu, który ukryje moje niedoskonałości na twarzy i jedna z wizażystek właśnie poleciła mi podkład firmy Kobo Fit. Podkład kupiłam w drogerii natura i na samym początku miałam problem z dobraniem koloru do mojej skóry. W sumie kolor trochę wybrałam w ciemno, bo one wszystkie jak dla mnie były zbliżone do siebie, ale co się okazuje po pewnym czasie bardzo fajnie wtapia się w skórę i nie powoduje efektu maski. Bardzo dobrze kryje, nie roluje się. Bardzo fajne i poręczne opakowanie z pąpką dzięki czemu dobrze wydobyć produkt. Jedynie do czego mogłabym się przyczepić to do trwałości - jak dla mnie zbyt krótkie. Bardzo miłe było moje zaskoczenie co do ceny, bo zapłaciłam jedyne 24zł., więc produkt adekwatny do ceny. Czy go ponownie kupię? Nie wiem.
    Zalety:
    • wtapia się w skórę i nie powoduje maski
    Wady:
    • średnia trwałość
  • 21 września 2022 o 12:04
    Nawet nawet
    Podkład kupiłam pod wpływem chwili, bo był na dość korzystnej promocji w Naturze. Lubię produkty Kobo, więc to też marce zaufałam, jest to mój pierwszy podkład z tej marki. Mam cerę mieszaną, dość tłustą w strefie T (szczególnie przy skrzydełkach nosa), a na policzkach normalną. Podkład na mojej cerze był zdecydowanie matowy, zastygał, jednak na tyle, aby móc jeszcze wykonturować twarz kremowymi produktami bez problemu. Krycie zdecydowanie jest średnie w kierunku mocnego. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to, że w pierwszą chwilę po zastygnięciu czułam mocne ściągnięcie na policzkach co jest dla mnie nowością. Nie było to komfortowe uczucie, ale po godzinie zniknęło. Piszę to jednak, bo na skórach suchych może się to utrzymywać znacznie dłużej :( Przetestowała podkład przez cały dzień i trwałość jest naprawdę porządna :)
    Zalety:
    • krycie, gama kolorystyczna, cena, dostępność, trwałość, lekkość na twarzy, wydajność
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia po aplikacji,
  • 25 kwietnia 2022 o 23:05
    Jak dotąd chyba najgorszy podkład, jaki miałam okazję wypróbować
    Jak dotąd chyba najgorszy podkład, jaki miałam okazję wypróbować. W Naturze podobał mi się, wydawał się taki lekki, delikatny, i do tego mat, więc wszystko fajnie...do czasu pierwszej aplikacji. Robi się "ciasteczko" i wszystkie niedoskonałości są mocno podkreślone. Bardzo słabe krycie.
    Agie16
    15 kwietnia 2022 o 10:21
    Jestem zawiedziona...
    Skusił mnie jasny kolor. Od dawna szukam podkładu dla bardzo jasnej Cery. Dodatkowo opis produktu, który mówił że podkład dopasowuje się do skóry również narobił mi nadziei. Kolor pasuje idealnie jednak krycie jest bardzo znikome. Gdy zaczęłam dokładać kolejne warstwy zaczęło to wyglądać coraz gorzej, zbieranie się w okolicy nosa czy brody. Nawet po kilku warstwach jest bardzo słabe krycie. Moja skóra po aplikacji podkładu wygląda jakbym miała go na sobie już kilka godzin. Szkoda
    Zalety:
    • Kolor
    • Dopasowanie do odcienia skóry
    Wady:
    • Znikome krycie
    • Nieprzyjemna aplikacja
    Kokosu
    11 kwietnia 2021 o 9:29
    Kobo professional - porażka
    Najgorszy podkład jaki miałam.Nie wtapia się w skórę, zostawia taki dziwny wał produktu, który zamiast się wtopić zostaje na twarzy. Wchodzi w pory, widac go na twarzy. Coś okropnego- niezależnie od podkładu pod ( baza, krem). Nigdy więcej go nie kupię.
    Wady:
    • Nie wtapia się w skórę, zostawia taki dziwny wał produktu, który zamiast się wtopić zostaje na twarzy. Wchodzi w pory, widac go na twarzy. Coś okropnego- niezależnie od podkładu pod ( baza, krem). Nigdy więcej