Maski do włosów

Davines Love, Curl Hair Mask Maska do włosów kręconych

Mijanou
    28 kwietnia 2021 o 12:20
    Piękny zapach. I to by było na tyle.
    Skusiłam się na tę maskę wraz z szamponem i kremem do lokow oraz mgiełką odświeżającą skręt z tej samej serii. Niestety, za tę cenę pewnej częsci ciała nie urywa. Przede wszystkim nie ułatwia rozczesywania (zawsze loki czeszę na odżywkę pod prysznicem). Mam wrażenie, że lekko obciąża włosy (a płuczę szampony i maski naprawdę obficie), bo zafundowała mi za każdym razem przyklap, co w przypadku loków wygląda żałośnie,a co za tym idzie- absolutnie nie wzmocniła skrętu (co producent obiecuje). Cena porownywalna do kerastase. Jednak o ile Kerastase naprawdę funduje moim lokom lekkość, finezję i wzmocnienie skrętu, o tyle Davines to były wyrzucone pieniądze. Szczęściem, kupiłam produkty o mniejszej pojemności. I na szczęscie, po 4 tygodniach się skończyły, bo wydajne nie są. Never again.
  • 5 kwietnia 2021 o 13:53
    przepiękny zapach soczystych pomarańczy i to na tyle.
    Davines wybrał inną formę opakowania niż większość producentów. Jest to plastikowy przezroczysty pojemniczek, trochę wygląda jak opakowanie do pakowania żywności. Po otworzenia wieczka urzeka zapach soczystych pomarańczy, sprawia że odrazu chcesz nałożyć ją na włosy. Curl Hair Mask jest to maska do włosów kręconych, jednak nie spełnia dobrze funkcji jako "maska" która powinna pomoc w rozczesywaniu włosów, a jednak nie była w stanie ułatwić mi rozłączenia włosów. Co do zastosowania do kręconych włosów również nie zauważyłam dużej różnicy by mój skręt był jednomierny, odżywiony . Bardzo chciałbym pokochać serię szamponów i odżywek Davines Curl Hair Mask ze względu na cudowny oryginalny zapach, ale seria Love mogła być lepsze w rozplątywaniu włosów i radzeniu sobie z puszeniem się włosów. Uwielbiam jednak ich zapach i chciałbym żeby chociaż cena była adekwatna do nie spełnionych obietnic producenta.