Maski do ust

Floslek Vege Lip Care, Maska do ust `Cytrynowa odnowa`

Floslek Vege

• 14 czerwca 2024 o 16:22
    Jest przyjemna w stosowaniu, ale szybko znika z ust
    Opakowanie maski ma postać tubki o pojemności 14 g. Posiada ona skośnie ścięty aplikator z niewielkim otworem dozującym, który chroni odkręcany korek, na którym z powodzeniem możemy postawić specyfik. Tworzywo, z którego wykonano opakowanie, jest jednocześnie elastyczne i wytrzymałe. Dzięki temu można wygodnie dozować produkt, ale też nie musimy się martwić, że nam pęknie. Uroku dodaje szata graficzna z dużą ilością różu i jednorożcem. Całość została zapakowana w kartonik z okienkiem. Zapach kosmetyku jest przyjemny. Mamy tutaj cytrynową woń. Po części słodki, a po części orzeźwiający. Nie wyczuwam w nim syntetycznych nut. Zapach jest dość delikatny, ale i tak wyczuwalny podczas aplikacji, co umila tę czynność. Maskę bardzo łatwo rozprowadzić. Ma lekką, półpłynną konsystencję, ale jednocześnie delikatnie olejkową, dzięki czemu otula usta. Jest w kolorze zgaszonej żółci. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, bo inaczej może zostawić żółtawą poświatę. Przy małej porcji jest bezbarwna. Natomiast produkt zapewnia całkiem mocny połysk. Moim zdaniem może stać się zastępcą transparentnego błyszczyka. Dodam tylko, że mam bardzo wymagającą skórę ust, która ekspresowo się przesusza. Walka z pierzchnięciem oraz suchymi skórkami to moja codzienność. Produkt dobrze nawilża usta, zarówno na ich powierzchni, jak również wnikając w głębsze warstwy skóry. Wargi zyskują na miękkości, dzięki czemu stają się delikatne i przyjemne w dotyku. Kosmetyk także całkiem nieźle natłuszcza, zapewniając ustom warstwę ochronną, która stanowi barierę przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Jak widać, specyfik posiada wiele zalet. Niestety wśród nich znalazła się jedna, ale znacząca wada - działanie maski jest strasznie krótkotrwałe! Zdarzało się, że musiałam reaplikować ją co godzinę, a nawet i częściej. Jest to bardzo przyjemny kosmetyk, szczególnie do gustu przypadł mi jego zapach i konsystencja. Niestety konieczność częstego ponawiania aplikacji działa na jego niekorzyść. Być może lepiej się sprawdzi w przypadku mniej wymagającej skóry ust. Osobiście nie mogę polecić.
    Zalety:
    • dobrze nawilża usta na powierzchni i głębsze warstwy skóry,
    • zmiękcza,
    • natłuszcza,
    • chroni przed czynnikami zewnętrznymi,
    • nadaje dość mocny połysk,
    • zapach,
    • konsystencja,
    • pojemność.
    Wady:
    • bardzo krótkotrwałe działanie.
  • 18 stycznia 2024 o 14:35
    Mało przyjemna
    Maskę kupiłam w zestawie ze scrubem, przyciągnęło mnie urocze upakowanie i moje uzależnienie od kupowania pomadek. Maska niestety nie różni się wiele od zwykłej pomadki, ma konsystencję oliwki do ust albo wazeliny. Dobrze się rozprowadza, ale jest po prostu obrzydliwa w smaku. Bardzo sztuczny, słodki i mdły aromat przyprawia o mdłości. Zużyłam prawie cały peeling cukrowy a tej maski nawet połowy nie mogę się pozbyć
    Zalety:
    • Ładne i praktyczne opakowanie
    Wady:
    • Okropny, sztuczny smak
    • Działanie balsamu a nie skoncentrowanej maski
  • 6 października 2023 o 10:11
    Dobrze nawilżająca maska
    Mocno nawilżająca maska, ratująca suche usta, zwłaszcza w sezonach grzewczych jednak nadmiernie stosowana może dać odwrotny efekt czyli suchość ust Jednocześnie tania
  • 7 listopada 2022 o 11:52
    Floslek, Vege Lip Care, Maska do ust `Cytrynowa odnowa`
    Maseczke zakupiłam w drogerii internetowej. Tego produktu można używać na dwa sposoby: w ciągu dnia jako balsam do ust, natomiast na noc można jej użyć jako kompresu - nakładając grubą warstwę. Zdarzyło mi się również używać tej maseczki po nałożeniu konturówki lub szminki na całe usta - prezentowały się super. Formuła maski przypomina żel, produkt dobrze nawilża usta, nie klei się. Maska zawiera w swoim składzie olejek rycynowy oraz masło shea. Dodatkowo produkt ma cudowny, cytrynowy zapach, szkoda, że wyczuwalny tylko podczas aplikacji. Zdecydowanym plusem jest cena produktu - około 10 zł.
    • nawilżenie
    • szata graficzna
  • 6 stycznia 2022 o 0:03
    Tragedia
    Zakupilam w drogerii internetowej. Spodobał mi się jednorożec ???? i tylko to. Daleko masce do maski. Produkt klei się na ustach. Uczula!!! I podraznia atopowa skórę. Długo nie mogłam doprowadzić ust do porządku. Nie nawilża, nie nadaje się do suchych ust. Nie regeneruje i wogole nie nadaje do niczego. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Podraznia i uczula
    • Nie regeneruje i nie nawilża usta wręcz przeciwnie

Zobacz także inne Maski do ust