Cienie do powiek

Paese Mattlicious Paleta cieni do powiek

• 4 czerwca 2024 o 21:36
    Dobra paleta cieni do dziennych makijaży
    Gdy po raz pierwszy zobaczyłam tę paletę, to wiedziałam, że będę chciała ją przetestować. Spodobała mi się kolorystyka, która będzie idealna na co dzień, jak i do makijaży wieczornych. Dodatkowo uwielbiam maty. Paleta jest w solidnym opakowaniu z lusterkiem, które przetrwało bez uszkodzeń intensywne użytkowanie w domu i kilka podróży. Posiada 4 cienie ciepłe oraz 4 chłodne. Mimo różniącej się tonacji są bardzo uniwersalne i powinny podpasować różnym typom urody. Cienie są raczej bardziej z tych suchych. Paleta ma dobrą pigmentację - robi to wrażenie, szczególnie że jest stosunkowo tania (aktualnie cena regularna to ok. 45zł). Bez najmniejszych problemów cienie nabierają się na pędzel, aż tak mocno się nie pylą. Przy nakładaniu czy rozcieraniu osyp jest minimalny, choć jest nieco większy przy ciemniejszych kolorach, ale to mieści się w granicach mojej akceptacji. W ciągu dnia nie znikają z powiek, makijaż jest tak samo intensywny jak świeżo po jego wykonaniu. Jednak zauważyłam pewną rzecz, która nieco utrudnia pracę z tą paletą. Przy codziennych makijażach, używając jasnych kolorów, blendowanie to marzenie - kolory pięknie ze sobą się łączą, robi się ładna "chmurka". Niestety przy makijażach wieczorowych przy blendowaniu ciemnych cieni zauważyłam, że robią się dziury w pigmencie i jest ciężko te ubytki naprawić, bo nie chcą mi się wówczas przykleić do powieki. Jest to dla mnie dość spory minus, bo od palety oczekuję, że zrobię make-up na każdą okazję i będę tak samo zadowolona z efektu - w tym przypadku tego nie ma. Podsumowując, jest to dobra, raczej z grupy niskobudżetowych, paleta do cieni. Bardzo dobrze się sprawdzi do makijaży dziennych. Nie powinno się nią zrobić krzywdy, więc powinna się nadać dla osób początkujących. Warto wypróbować! Ja osobiście mam ambiwalentne do niej nastawienie - nie wiem, czy kupię ponownie.
    Zalety:
    • solidne opakowanie z lusterkiem
    • dobra pigmentacja
    • wydajna
    • w ciągu dnia cienie nie znikają z powiek; są trwałe
    • dobra przyczepność cieni do pędzla
    • stosunkowo niska cena
    • uniwersalna kolorystyka z cieniami o ciepłej i chłodnej tonacji
    • dobre blendowanie się jaśniejszej części palety
    • z reguły minimalny osyp; jest nieco większy przy ciemniejszych kolorach, choć w granicach akceptowalnej normy
    Wady:
    • blendowanie ciemnych kolorów często skutkuje dziurami; przy próbie naprawy jest problem z przyczepnością cieni do miejsc ubytków pigmentu
  • 20 stycznia 2024 o 19:56
    Ten pigment!
    Napigmentowanie tej palety zwala z nóg. Świetne maty, myślę że to must have każdej zarówno początkującej jak i nieco bardziej zaawansowanej fanki makijażu. One się wręcz "same" blendują i pięknie wyglądają na powiece.
    Zalety:
    • Napigmentowanie
    • Kolorystyka
    • Prostota użytkowania
  • 5 sierpnia 2023 o 16:17
    Dobra dzienna paleta
    Cienie tej firmy poleciła mi wizażystka. Zdecydowałam się na matowe cienie w naturalnych odcieniach, by wykonywać dzienny makijaż. Cienie świetnie się blendują, mają bardzo nasycone kolory i się nie osypują. Paletą tą można bez problemu wykonać ładny dzienny makijaż. Polecam.
    Zalety:
    • dobrze się blendują
    • nasycone
    • nie osypują się
    werka89
    30 lipca 2023 o 18:58
    Bombowa paletka matów
    Oj się Paese udała ta paleta - ja używam dolnego rzędu, bo górny przy zimnej karnacji nie jest przydatny, ale tak czy siak kosmetyk ten jest fenomenalny. Paleta na bazie z Too Faced trzyma się wiele godzin. Cienie są świetne, dobrze napigmentowane. I nie są tak kruche jak cienie od Glam shopa których się pozbyłam, bo to była makabra. Da się nimi zrobić i coś bardziej dramatycznego jak i coś bardziej na co dzień. Świetnie nakładają się i pędzlami i palcami. Paleta ma poręczne lusterko. Poza tym co ważne, te 2 chłodne brązy w dolnym rzędzie na serio są chłodne, na mojej zimno żółtej skórze nie robią się rude. Za co ogromny plus. Nie pylą, ani się nie kruszą ekspresowo. Cena jest w porządku. Polecam gorąco. Na zdjęciach swatche dolnego rzędu, którego używam namiętnie.
    Zalety:
    • brak pylenia
    • brak kruchości
    • zimne brązy są na serio zimne
    • poręczne lusterko
    • idealne do makijażu dziennego i wieczorowego
    N4tii
    22 czerwca 2023 o 9:05
    Coś wspaniałego!
    Paletę kupiłam skuszona promocja już jakiś czas temu. Użyłam parę razy na Korektor jakoś jesienią i nie byłam w ogóle zadowolona.Cienie były jakieś plamiste, brudne a do tego kiepska trwałość. Cieszyłam się wtedy że kosztowały w sumie grosze więc trudno się mówi ale paletki jeszcze nie wyrzuciłam. Dużo później podkusiło mnie któregoś dnia żeby do niej wrócić. Wtedy jednak jako bazy użyłam cienia w słoiczku mac. Zwykle sprawdzał mi się jako baza więc uznałam, że czemu nie, dam im szanse. No i jestem oczarowana! Paleta stała się moja ulubiona! Jestem w stanie wyczarować nią piękny make-up no make-up ale też coś mocniejszego. Bardzo podoba mi się jej podział bo są cienie nieco cieplejsze/neutralne jak i typowo chłodne. Fajnie nie wiedzieć bo takie kolory wyszły z mody ale czasami jednak się przydają do konturowania oka albo do mocniejszego smoky. Nie dla wszystkich będzie to plus ale dla mnie ogromną zaletą jest fakt, że Paleta ma same matowe cienie. Tak się składa, że zwykle i tak używam swoich ulubionych błysku w szampańskich kolorach wiec nie jest to kłopot dla mnie. Na bazie trzymają się pięknie cały dzień nawet w upalne dni. Za jakiś czas kupię też drugą wersję kolorystyczną jednak w tym momencie mam za dużo palet chociaż z trudnem się powstrzymuje bo w promocji cena jest kusząca. Świetny produkt! Swoją drogą jest to chyba mój pierwszy produkt od tej marki i czuję się zachęcona. Minusem jest opakowanie, nie wygląda szczególnie elegancko i mam wątpliwości co do jakości