Podkłady

NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation Podkład do twarzy (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 56 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 kwietnia 2022 o 12:27
    Bardzo średni podkład
    Podkład kupiłam zachęcona promocją w Hebe. Niestety nie spełnia on moich oczekiwań. Po nałożeniu na skórę tworzy on efekt "ciasteczkowania". Nie wygląda to najlepiej. Dodatkowo buteleczka ma bardzo słaba plastikową zakrętkę która pękła praktycznie kilka dni po zakupie. Podkład będę używać raczej jedynie pod oczy. Nie kupię go ponownie. Nie takiej jakości spodziewałam się po tej marce.
    Zalety:
    • ładny kolor
    • stosunkowo niska cena
    • ciekawa aplikacja produktu
    Wady:
    • słaba jakość opakowania
    • mała wydajność
    • dziwnie wygląda na skórze
  • 19 marca 2022 o 21:17
    Nowa wersja jest fantastyczna dla suchej cery
    Powiem szczerze, że jakoś nigdy nie byłam fanką marki NYX. Zawsze uważałam, że podkłady są zbyt ciężkie i dodatkowo podkreślają suche skórki i inne niedoskonałości. A że jestem posiadaczką suchej, wrażliwej cery potrzebuję przede wszystkim kosmetyków nawilżających i pielęgnujących. Podkład Total Control otrzymałam w prezencie od koleżanki, w związku z powyższymi argumentami podchodziłam do niego sceptycznie, ale w końcu wypróbowałam i...okazało się, że ten podkład jest idealny dla mnie! Jego konsystencja jest wodnista, troche oleista formuła jest bardzo dobrze na pigmentowana. Już kilka kropel wystarcza, aby moja twarz była ożywiona, nawilżona rozjaśniona i pełna blasku. Dodatkowo moja skóra jest miękka, aksamitna i przyjemna w dotyku. Formuła podkładu jak tak skonstruowana, że można budować efekt krycia taki jaki potrzebujemy (ja akurat potrzebuje minigame krycie, wolę make-up no make-up). Podkład nie wchodzi w zmarszczki i załamania. Bardzo dobrze współgra z innymi kosmetykami kolorowymi. No powiem szczerze, że dawno żaden podkład tak mnie nie zachwycił. Podkład zamknięty jest w szklanej, malutkiej buteleczce o pojemności 13 ml. Pojemność jest co prawda niewielka, ale kosmetyk jest bardzo wydajny. Buteleczka zaopatrzona jest w pipetkę co ułatwia naniesienie produktu na twarz. Wysoka cena i mała pojemność co prawda zniechęca do zakupu kosmetyku. Tym bardziej, że z pewnością nie jest to podkład dla każdego, ale z czystym sumieniem mogę polecić go kobietom, które tak jak ja mają suchą, wrażliwą twarz, które przede wszystkim potrzebują nawilżenia, pielęgnacji i rozjaśnienia cery.
    Zalety:
    • fantastyczna formuła,
    • nawilża, odżywia, rozjaśnia i pielęgnuje,
    • można budować efekt krycia,
    • świetnie współgra z innymi kosmetykami,
    • ekonomiczne opakowanie,
    • trwały efekt, nie wymagający poprawek
    Wady:
    • nie jest to kosmetyk dedykowany do każdego rodzaju skóry,
    • lekko oleista konsystencja nie przypadnie wszystkim do gustu,
    • wysoka cena,
    Yahweth
    17 maja 2021 o 19:11
    Przewrotny kosmetyk
    Kiedy zobaczyłam testowanie tych podkładów na Wizażu to zapaliły mi się oczy. Bardzo chciałam się dostać, bardzo i... nic. Jakiś czas później była spora promocja w pewnej drogerii, skorzystałam z niej i kupiłam sobie odcień alabaster za jakieś 35 złotych. Uznałam ten zakup za nagrodę pocieszenia, no bo w końcu nie przepłaciłam, a mam chociaż jeden podkładzik. W tym momencie dopiszę: całe szczęście, że tylko jeden! Bardzo szanuję wszystkie kosmetyki, które uda mi się tutaj zdobyć. Wszystkie skrupulatnie testuję i sprawdzam, unikam wybierania produktów, które mogłyby się nie sprawdzić, dokładnie czytam opisy przed zgłoszeniem. W tym przypadku byłabym zmuszona wystawić niską ocenę , ponieważ opis producenta nijak nie pokrywa się z rzeczywistością. Podkład jest bardzo wodnisty, konsystencja niezwykle trudna w przeniesieniu na twarz. Nie bardzo rozumiem pipetkę w tym zestawie, ponieważ nie trzyma tak rzadkiego płynu. Moja cera jest zadbana, obecnie bez wykwitów, regularnie peelingowana oraz właściwie pielęgnowana (jestem początkującym kosmetologiem). Muszę jednak przyznać, że warstewka tego podkładu to taka lampa Wooda wśród podkładów. Zamiast maskować to obnaża każdą niedoskonałość, wszystko podkreśla, a jeśli wydaje ci się, że nie masz defektów to ci je stworzy. Spełnia więc zupełnie odwrotną rolę od zamierzonej. Nie wiem na jakiej skórze może wyglądać dobrze (może lalki), gdyż u człowieka uwydatni na niekorzyść nawet zwyczajną fakturę skóry bardzo postarzając. Wykończenie jest pudrowe; tak bardzo pudrowe jakbym nałożyła warstwę na warstwie kolorowego pudru. Jedyną zaletą jest mat, który daje i który trzyma bardzo długo oraz kolor, który pasuje do mojej niezwykle bladej cery.
    Zalety:
    • matuje dość długo
    • kolor
    Wady:
    • podkreślanie suchych skórek, wchodzenie w zmarszczki
    • rzadka konsystencja
    • aplikacja wymagająca kombinacji norweskich
    • wysoka cena
    • efekt zupełnie odwrotny od zamierzonego
  • 27 kwietnia 2021 o 12:31
    Wymaga dużej wprawy i umiejętności, a wtedy wymiata!
    Obok tej konsystencji nie da się przejść obojętnie! Mocno napigmentowana… woda, która naprawdę pięknie rozprowadza się po twarzy, nie pozostawiając praktycznie żadnej wyczuwalnej warstwy. Za każdym razem, gdy używam tego podkładu czuję się „naga” w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Niestety pierwsze podejścia do podkładu to była porażka i walka z całą masą podkreślonych suchych skórek (nie wiedziałam, że mam ich tak wiele). Dopiero kiedy dałam sobie trochę czasu i cierpliwie wklepywałam podkład za pomocą gąbeczki lub specjalnym gęstym płaskim pędzlem do podkładu, udało się nałożyć go w taki sposób, że był praktycznie niewyczuwalny, a przepięknie ujednolicał cerę! Te magiczne krople sprawdzą się, jeśli w aplikację włożymy trochę wysiłku i czasu. Produkt aż zachęca do eksperymentowania, mieszania z bazami, rozświetlaczami, shifterami, co z przyjemnością czynię! Gdy mam bardzo przesuszoną kapryśną cerę rezygnuję z niego, na rzecz łatwiejszego produktu, jednak po chwili zaraz wracam by olśniewać efektem drugiej skóry. Nauczyłam się jak omijać zmarszczki mimiczne, aby produkt upiększał i po tych 2 miesiącach używania muszę przyznać, że polubiliśmy się, choć nie była to łatwa znajomość. Warto odnotować olbrzymią wydajność produktu i wygodną, uroczą buteleczkę, która pięknie zdobi toaletkę! (Kasia)
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 31 marca 2021 o 23:30
    aż żałuję, że go kupiłam
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    dałam się porwać reklamie i pozytywnym recenzjom, no co tu dużo mówić. przez to wszystko miałam tak wielką nadzieję, że podkład ten się sprawdzi i tym większe było moje rozczarowanie, gdy go nałożyłam na twarz. w skrócie: jedno wielkie „nie” dla osób, które tak jak ja, mają cerę problematyczną i na dodatek dość tłustą. otóż podkład ten jak dla mnie nie ma zalet. samo opakowanie i płynność produktu było problematyczne, bo jak go nałożyć? z palców ścieknie, prosto na twarz z pipety — bałam się, że zanim go zadozuję na całą buzię, to mi po prostu ucieknie i będzie kapał z brody, natomiast gąbka — zanim bym ją przystawiła do skóry, to wszystko by wsiąknęło. porażka. rozprowadzony na twarzy wygląda tragicznie — on nie wtapia się w skórę, on na niej osiada, a jego pudrowe wykończenie jedynie podbija efekt ciężkości, mimo, że jest rzadki jak woda. kolejnym problemem jest fakt, że wystarczy delikatnie dotknąć twarzy, a w tym miejscu powstaje dziura. no tak, dzięki jego plastyczności można ratować się przyklepaniem/doklepaniem, ale niestety, w ciągu dnia przeważnie nie siedzę z nosem w lustrze i nie mam czasu na poprawki non stop, co w tym przypadku byłoby koniecznością. krycie ma lekkie w kierunku średniego, ale nie widzi mi się dokładanie jego w wielu warstwach na twarz, bo z tego, co zauważyłam, to produkcja sebum „zjada” go, co skutkuje jego marną trwałością. ogółem podkreślił mi niedoskonałości na skórze, powchodził w załamania i żeby chociaż wygląd rekompensował jego działanie... no skąd. dawno nie widziałam siebie tak suchej na twarzy i to jeszcze przed przypudrowaniem. nie, nie i jeszcze raz nie.
    Wady:
    • ta pipeta będzie mnie prześladować, bo nijak nie da się z tym współpracować — ratowałam się wycieraniem jej o twarz, bo inaczej nie szło dozować tego produktu, co, jak można się domyślić, nie jest wysoce higieniczne,
    • jego pudrowość w wykończeniu to zmora — mało co wyglądało na mojej twarzy tak sucho, tak obciążająco; po prostu osiadał na skórze,
    • wchodził w załamania na buzi, nie ukrywał zbytnio niedoskonałości, natomiast na porach osiadał, co jeszcze bardziej uwidoczniało je,
    • jeśli ma się suche partie na twarzy, to uwypukla je jeszcze bardziej,
    • cena za taką pojemność i wydajność,