Maski do włosów

Sessio Jelly Fruit, Hair Mask with Lamination Effect Maska do włosów z efektem laminowania do włosów wysokoporowatych `Malina`

• 25 marca 2023 o 20:17
    Obecnie to chyba mój ulubiony produkt do laminowania włosów
    Zabieg domowego laminowania włosów stosuję już od conajmniej roku, przynajmniej raz w tygodniu. Od produktu do laminacji nie oczekuję odżywienia kosmyków a raczej wizualnego efektu tafli. Czy tak jest również w przypadku tego produktu? Muszę przyznać, że z marką do włosów Sessio miałam do czynienia po raz pierwszy. Słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii o marce, więc w końcu przyszedł czas na jej przetestowanie. Produkt kupiłam online przez aplikację Hebe (stacjonarnie z tego co się orientuję chyba też kupimy, jednak jest mi kompletnie nie po drodze). Za maskę zapłaciłam ok. 25,00 zł/250g. Maska ma dosyć nietypową, kisielowato - galaretkową konsystencję w mlecznoróżowym kolorze. Ma również bardzo przyjemny zapach. Coś jak Shake malinowy? Jest on dosyć chemiczny, ale przyjemny. Producent zaleca trzymanie produktu na włosach przez ok. 20-30 min. i właśnie tak ją stosowałam. Po maseczce nakładałam również odżywkę do włosów. Efekty? WOW naprawdę super! Nie jest to idealna tafla, ale włosy są widocznie bardziej błyszczące i lejące. Jestem bardzo zadowolona z efektów i już czekam na wersję dla średnioporów: borówkę!
    Zalety:
    • przyjemny zapach malinowego shake, dosyć chemiczny choć nie utrzymuje się na włosach
    • fajna konsystencja, dosyć rzadka ale przyjemnie się aplikuje
    • wspaniały efekt wizualny na włosach po jej zastosowaniu
    • dosyć wydajna
  • 23 czerwca 2022 o 22:12
    Niewypał
    Mialam kilka podejść do tego produktu, kombinowałam i niestety nie udało mi się zrobić ani jednego fajnego mycia z tą maską. Włosy za każdym razem po użyciu jej były szorstkie suche i matowe, konsystencja jest dziwna, zapach bardzo chemiczny, nie kupie ponownie i cięzko było mi zużyć ten produkt
  • 6 maja 2022 o 15:22
    efekt laminacji
    Maska sessio to mój hit. Kupiłam w ciemno, kiedy zobaczyłam na opakowaniu, że ma dawać efekt laminacji. Maska ma ciekawą konsystencję - taka galaretka, ale płynna i gładka. Może to sprawiać problem, bo jest na tyle rzadka, że czasami spływa z dłoni, ale wybaczam to widząc jej działanie ;) Mam włosy dość zniszczone - wcześniej rozjaśniane, suszone, a niedawno przeszły ściaganie koloru i były w bardzo złym stanie. Już po pierwszym użyciu maski Sessio byłam pod wrażeniem, ale po kilku myciach (myję włosy co drugi dzień) byłam pewna, że to świetny produkt. Obiecany efekt laminacji faktycznie jest, włosy są sypkie, wygładzone bardziej, niż się tego spodziewałam:) Fajnie, że producent daje możliwość wyboru produktu adekwatnie do porowatości - wiedząc jakiego rodzaju włosy posiadamy, wybieramy najlepszą dla nas opcję, co przekłada się na późniejsze efekty
    Zalety:
    • widoczny efekt laminacji
    • ratuje zniszczone włosy
    • nie potęguje przetłuszczania
    • cena w promocji (ok 15zł)
    Wady:
    • mogłaby być mniej lejąca, ale nie stanowi to dużego problemu
  • 26 lutego 2022 o 11:40
    Fajna maska przed myciem włosów
    Maskę kupiłam 3 miesiące temu i używam przez godzinę przed myciem włosów, ponieważ maska jest bardzo obciążająca i mam wrażenie że szybciej przetłuszczają mi się po niej włosy kiedy używam zgodnie z zaleceniami producenta. Zapach ma rewelacyjny więc nawet jak mam ją na głowie to jest bardzo przyjemnie i w sumie jest to jedna z lepszym masek na włosy jakich używałam, bardzo fajna konsystencja i uczucie na włosach. Ja będę jej używać na pewno !
  • 23 sierpnia 2021 o 19:27
    Nieporozumienie
    Mam podejrzenie, że wszystkie pochlebne recenzje tego produktu w internecie, to czysty marketing. Ta maska jest tragiczna! Włosy po jej użyciu są w gorszym stanie niż przed jej zastosowaniem: suche, puszą się, wyglądają jak siano, są nieprzyjemne w dotyku. Kupiłam na promocji dwa opakowania, kierując się pozytywnymi opiniami. Oba wylądowały w koszu. Tragedia
    Zalety:
    • Zero zalet
    Wady:
    • Włosy po użyciu maski wyglądają jak stóg siana i takie same są w dotyku.