Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Green Oils, Matowienie, Orzeźwiający żel peelingujący do mycia twarzy (nowa wersja)

notino.pl
Tołpa green oils, matowienie Orzeźwiający żel peelingujący do mycia twarzy 150ml
Tołpa
tołpa. matowienie. orzeźwiający żel peelingujący do mycia twarzy, 150 ml
Bodyland.pl

• 2 kwietnia 2025 o 17:03
    Ulubieniec mojego męża
    Żel kupiłam oczywiście skuszona promocją i opisem na opakowaniu. Mam cerę mieszaną z problematyczną strefą T, ale też niestety wrażliwą, czy objawiającą się nadmiernym ściągnięciem po myciu. Opakowanie żelu to przezroczysta tuba o pojemności 150ml z zamknięciem na klik. Sam zatrzask działał bez zarzutu, jednak zdarzały się trudności z domknięciem klapki z uwagi na zatkanie wylotu drobinkami. Super, że widać bieżące zużycie. Żel ma ładny kolor, cudowny orzeźwiający zapach i jest dość mocno napakowany drobinkami. Tutaj raczej zmieniłabym jego kategorię na po prostu peeling. Używanie go rano i wieczorem może skutkować nadmiernym złuszczeniem i wręcz podrażnieniem skóry. Pomimo dość grubej cery żel dla mnie jest troszkę za mocny, ale odkąd przetestował go mój mąż to stał się jego ulubieńcem. Do męskiej skóry wraz z zarostem wydaje się być ok. Nie wiem ile opakowań już zostało przez niego zużyte, nigdy nie narzekał na zbyt mocne działanie, czy wręcz podraznienie
    Zalety:
    • Piękny zapach
    Wady:
    • Nazwałabym go raczej peelingiem
    • Może powodować podrażnienia przy codziennym uzywaniu
    xBunny
    17 lutego 2025 o 16:07
    produkt wart uwagi
    Produkt zakupiłam oczywiście skuszona promocją i opisem na opakowaniu. Ciekowa byłam czy produkt poradzi sobie z tym z czym ja od dłuższego czasu nie mogę : świecenie cery, niedoskonałości, nadmierne wydzielanie sebum. Jak na produkt, którego całkowicie nie znałam i nie czytałam opinii - to jestem bardzo zadowolona, peeling bardzo delikatnie usuwa martwy naskórek, wydzielanego sebum jest zdecydowanie mniej. produkt nie podrażnił mi skóry, delikatnie oczyszcza z zanieczyszczeń. Pomaga redukować niedoskonałości. Zdecydowanie polecam i prawdopodobnie do niego wrócę. Cena jest atrakcyjna, zwłaszcza że często jest na promocji w pewnym dyskoncie gdzie ja osobiście go nabyłam.
    Ann_ek
    2 grudnia 2024 o 15:23
    Doskonały jako peeling, ale na co dzień to mi się totalnie nie sprawdzał
    Kupiłam ten produkt pod wpływem impulsu i oczywiście promocji- zdaje się, że było to 1+1 gratis na produkty do mycia twarzy w asortymencie Biedronki. Kupiłam więc dwa żele do mycia twarzy marki Tołpa. Te peelingujące bardzo lubię, byłam prawie pewna, że dobrze się wpasuje w moją rutynę pielęgnacyjną. Mam cerę mieszaną, z mocno przetłuszczającą się strefą T, ale też odwodnioną i przede wszystkim wrażliwą. Opakowanie jest bardzo wygodne. To tubka wykonana z miękkiego, przezroczystego plastiku, dzięki czemu widać na bieżąco zużycie. Ma 150 ml. Stoi na zatyczce, więc pod koniec nie miałam problemów z wydobyciem go. Zatyczka na klik. Jest dobrze wykonana i wygodna, chociaż czasami nie chciała się domknąć, zapychając się drobinkami żelu. Generalnie jednak to całkiem fajne opakowanie, dobrze mi się z niego korzystało. Produkt pachnie świeżo, cytrynowo i przyjemnie. Jest to jednak zapach ulotny, wyczuwalny jedynie podczas mycia. Konsystencja żelowa, z zatopioną dość hojną ilością ostrych drobinek. Formuła łatwo się rozprowadza na skórze i wystarczająco pieni. Problemów ze spłukaniem nie odnotowałam. Wydajność w porządku, nie mam zastrzeżeń. Data ważności dość krótka, to tylko 3 miesiące od pierwszego otwarcia. Właśnie tyle mniej więcej mi zeszło ze zdenkowaniem go, nie zauważyłam, żeby pod koniec zmienił swoje właściwości. Uważam, że jest to świetny produkt, ale źle nazwany. Zamiast orzeźwiający żel nazwałabym go po prostu peelingiem. Problem ze słowem żel mam taki, że kojarzy mi się on z codziennym stosowaniem. Zresztą producent tak też rekomenduje: stosuj rano i wieczorem. A przy mojej wrażliwej cerze taka częstotliwość zakończyła się katastrofalnym podrażnieniem. Już po trzech dniach moja skóra była tak zaczerwieniona i podrażniona, że nie było opcji dalej go używać. To przez formułę- drobinek jest sporo i są one naprawdę ostre. Odstawiłam go na kilka dni i później aplikowałam już doraźnie, 2 razy w tygodniu. I to był strzał w dziesiątkę. Produkt genialnie usuwa sebum i zrogowaciały naskórek. Pozostawia skórę miękką i wygładzoną. No i fenomenalnie wręcz matuje. Orzeźwia, doskonale oczyszcza. No generalnie spełnia wszystkie obietnice producenta. Bardzo mi się podoba moja cera po jego użyciu i to, że efekt utrzymuje się przez kilka dni. Nie ściąga ani nie wysusza skóry. Stosowany z umiarem, czyli właśnie te 2 dni w tygodniu w żaden sposób mnie nie podrażnia. Także jako peeling skradł moje serce, jak codzienny żel totalnie nie. Dlatego, chociaż to genialny produkt, za niezgodność z opisem zabieram jedną gwiazdkę. Na pewno jednak kupię go ponownie.
  • 17 kwietnia 2024 o 15:16
    Jedne z najlepszych peelingów jakich miałam ????
    Orzeźwiający żel peelingujący do mycia twarzy W składzie znajduje się 88% składników pochodzenia. Idealny dla skóry wrażliwej, mieszanej oraz tłustej. Pięknie usuwa sebum i zrogowacialy naskórek. Zapach niesamowity. 100% Vegan
    Zalety:
    • Żel peelingujący który nie podrażnia
    Vardzia
    17 stycznia 2024 o 20:34
    Jestem zadowolona
    Bardzo przyjemny peeling do twarzy (nie rozpatruję go w pojęciu żelu bo ma tyle drobin, że żelem na pewno nie jest). Używam go 2x w tygodniu. Ładnie usuwa zanieczyszczenia i zbędny naskórek nie podrażniając przy tym skóry. Nie pachnie jakoś mocno. I przede wszystkim skóra po nim jest matowa. Efekt ten utrzymuje się przez jakiś czas. Jedyne co mogę mu zarzucić to to, że ma słabe opakowanie. /i w starej i w nowej wersji mam tendencje do uszkadzania otwarcia do tubki
    Zalety:
    • usuwanie zabrudzeń i naskórka bez podrażnień
    • delikatny zapach
    • duża wydajność
    • utrzymujący się efekt matowienia skóry
    Wady:
    • Słabe opakowanie