Maseczki w płachcie

Mediheal IPI LightMax Mask Ampoule EX (Rozświetlająca dwuetapowa maska do twarzy)

Bpjvx
    9 lipca 2024 o 15:42
    Bardzo ją lubię
    Mediheal ma świetne maseczki. Ta akurat dobrze nawilża i faktycznie witamina c w tej masce daje rade, bo delikatnie rozjaśnia cerę. Moim zdaniem do stosowania tylko wieczorem, ponieważ maska sama w sobie daje duże nawilżenie a ampułka jest bardzo tłusta, więc produkty się bardzo długo wchłaniają, nie ryzykowałabym pod makijaż
    Gogo145
    13 lutego 2024 o 9:35
    W porządku!
    Lubię maski w płachcie dlatego ilekroć jestem w drogerii chętnie sięgam po tego typu produkty, zwłaszcza że często są promocyjnych cenach . Recenzowana maska to dobrze wyprofilowana , delikatna bawełniana płachta obficie nasączona esencją i wyposażona dodatkowo w ampułkę z ceramidami , która ma potęgować działanie maski Po nałożeniu na twarz maseczka nie zmienia swojego położenia , nawet podczas wykonywania czynności . Po zdjęciu skóra jest gładka, przyjemna w dotyku , ukojona i zrelaksowana. Działanie maseczki dodatkowo pogłębia zastosowanie ampułki , która wzmacnia powyższe widoczne rezultaty, a dodatkowo sprawia że twarz staje się wyraźnie rozświetlona . Wprawdzie działanie produktu jest krótkotrwale , ale efekt nawilżonej , wypoczętej i rozświetlonej twarzy niezastąpiony!
    Zalety:
    • działanie nawilżające, rozświetlające i wygładzające
    • dobrze wyprofilowana i nasączona płachta
    Wady:
    • zbyt krótkotrwały efekt
  • 1 sierpnia 2023 o 22:12
    Efekt wypoczętej buzi
    Dobra maska w płachcie nie ma sobie równych. Nie poznałam żadnego innego produktu, który by tak dobrze się sprawdzał na mojej cerze. Ale podkreślam, to musi być dobra maska. I właśnie Mediheal taka jest. Nie ma ściemy. Z mojego doświadczenia dobre efekty po masce w płachcie to głównie: turbo nawilżenie, promienna, sprężysta skóra, miękka skóra, delikatne „wygładzenie” zmarszczek mimicznych (co wynika pewnie z turbo nawilżenia), mniej widoczne pory, delikatne zelżenie ewentualnych zaczerwienień. Nie oczekuję tutaj żadnych efektów wow, typu napinających czy anti-aging, bo to tylko jednorazowy produkt wspomagający. I właśnie tutaj wszystkie te kryteria są spełnione na medal. Nie za bardzo widzę różnicę w efektach jeśli chodzi o te rodzaje masek. Ta konkretna jest niby rozświetlająca, ale nie była ona szczególnie bardziej rozświetlająca niż inne rodzaje Mediheal (przykładowo NMF). Maska ma przyjemną cieniutką tkaninę. Nałożenie jej na twarz jest łatwe. Niestety nie pasuje idealnie do mojego kształtu twarzy, mam dość wysokie czoło i nigdy jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby było idealnie pokryte maskami które dotychczas wpadły mi w ręce. Podobały mi się wytłoczone w masce napisy marki, które pod wpływem utraty wilgoci uwidaczniały się ma płachcie. Dzięki temu można kontrolować stopień wchłonięcia się płynu do twarzy i obserwować, które obszary najmocniej go chłoną. Maska ma super skład, w który wchodzą m.in. Niacymiamid, trehaloza, betaina, alantoina i masa ekstraktów. Jedynie co może być drażniące, to kompozycja zapachowa. Moja cera na szczęście nie zaalarmowała sprzeciwem, co się czasem jednak zdarza. Po zdjęciu maski esencja potrzebuje jeszcze chwili żeby całkiem się wchłonąć. Na tym etapie skóra jest miękka i nie jest lepka. Można by już w tym momencie zakończyć zabieg, ale jeszcze dołączona jest ampułka. Ona z kolei nie jest moim ulubionym elementem tej kuracji, jest wyraźnie gęstsza, również przezroczysta. Ogromnie się lepi, nie wchłania się w ogóle. Daje efekt mokrej skóry. Nie można by było po prostu położyć się w niej spać, bo wszystko by się do niej kleiło. Stosuję ją więc jak kolejną maskę, ale bez płachty. Po odczekaniu paru chwil po prostu zmywam. Ma dobry skład - ceramidy i nawilżacze. Myślę, że mogłoby się obyć bez niej, ale wydaje mi się, że na tym etapie cera jest już dobrze przygotowana chłonięcia składników aktywnych, więc ampułka ma to zadanie żeby domknąć zabieg. Po zmyciu ampułki cera wyglada na wypoczętą i promienną, jest dogłębnie nawilżona, a o to mi głównie chodzi. Podsumowując bardzo przyzwoita maska z super składem. Nie zapchała mnie, nie uczuliła mojej wrażliwej na kompozycje zapachowe cery. W Hebe na promocji można ją upolować w okazyjnej cenie. Maskę stosuje głównie rano jak mam gorszy dzień lub jestem niewyspana i bardzo dobrze imituje efekt wyspanej buzi.
    Zalety:
    • super skład
    • dogłębne nawilżenie
    • efekt promiennej cery
    • nie zapycha porów
    • cienka płachta
    • wygodna technologia wytłoczenia napisów na płachcie, które pokazują stopień wchłonięcia się esencji
    Wady:
    • dołączona ampułka w ogóle się nie wchłania, lepi się i jest niepraktyczna
  • 24 maja 2023 o 21:19
    Ulubiona maseczka
    Bardzo fajna i łagodna maseczka. Moja skóra jest wrażliwa i skłonna do przebarwień. Dzięki tej maseczce stan skory znacznie się poprawił . Jest fajnie rozświetlona i delikatna. Plusem jest ampułka z ceramidami, która dobrze nawilża skore. Godne polecenia!
    • Dostępność
    • Dodatkowa ampułka
    • Działanie
    tusiekx
    22 maja 2023 o 17:15
    Super !
    Jestem ogromną fanką masek Mediheal. Lubię te maskę za super nawilżenie i dodatkową ampułkę. Maska jest wygodna i nie zsuwa się z twarzy. Po ściągnięciu maseczki skóra jest rozświetlona, gładka i nawilżona. Zapach maseczki nie jest drażniący. Polecam!
    Zalety:
    • Skład
    • Dostępność
    • Szybkie działanie
    • Duża ilość ampułki

Zobacz także inne Maseczki w płachcie