Emulsje, esencje i boostery

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum Nawilżające serum do twarzy

• 22 czerwca 2024 o 9:27
    Bardzo średnie
    O marce Drunk Elephant słyszałam wiele dobrych opinii i w końcu zdecydowałam się na zakup tego serum. Z opisu producenta wynika, E ma ono być intensywnie nawilżające, więc myślałam, że będzie ono u mnie stosowane pod krem z SPF i nawilżenie będzie wystarczające, bez konieczności stosowania kremu nawilżającego pod SPF. Niestety. Serum szybko się wchłania, ale nie daje uczucia nawilżenia. Wręcz przeciwnie. Po jego użyciu czuję ściąganie na twarzy. Konieczne jest stosowanie kremu nawilżającego. Serum używane solo nie zapewnia wystarczającego nawilżenia skóry. Szkoda, bo wiązałam z nim wielkie nadzieje. Być może sprawdzi się na cerach bardzo tłustych. Moja skóra mieszana niezbyt je polubiła. Na plus jest opakowanie. Bardzo wygodne i higieniczne.
    Zalety:
    Wady:
    • Efekt jaki pozostawia na skorze
  • 16 kwietnia 2024 o 12:15
    TO NIC NIE ROBI
    Serum jest słabe, po prostu... nie zachwyca, nie nawilża i nie robi nic szczególnego po całym internecie widziałam to serum jako niesamowite i robiące cuda, ale znam milion lepszych, tańszych i robiących robote.... Jedynie pakowanie zwraca uwagę i jest higieniczne w uzyciu, podoba mi się też wizualnie :) Za taką cenę można stworzyć cały rytuał pielęgnacyjny dobrej jakości
    Zalety:
    Wady:
    • Brak efektów
    • Dostępność (tylko w Sephorze)
  • 24 marca 2024 o 14:31
    W porządku, ale czy wybitne?
    Produkt naprawdę nienajgorzej nawilża, szybko się wchłania, ma świetne, praktyczne i ekonomiczne opakowanie (jak wszystko z Drunk Elephant), ale czy jest wart tych pieniędzy? Niekoniecznie. W podobnej cenie dużo lepiej sprawdziło mi się glicerynowe serum Kiehl’s, a myślę, że i w niższej można znaleźć coś lepszego :)
    Zalety:
    Wady:
    • Przeciętne działanie
  • 13 stycznia 2024 o 20:46
    Za tą cenę na pewno do siebie nie wrócimy
    Na ten kosmetyk trafiłam w jednym zestawów marki Drunk Elephant. Było tam kilka miniaturkę a w ty mniejsza wersja tego serum. Miałam tam około 12 ml i na spokojnie wystarczył na 2 tygodnie codziennego stosowania. Ma bardzo lekką żelową konsystencję, szybko się wchłania i bardzo dobrze współpracuje z pozostałymi kosmetykami. Nie spowodował u mnie żadnych podrażnień, zaczerwienień czy wyprysków, jednak kosmetyk nie spełnia swojej kluczowej roli ???? Nie nawilża, nie nawadnia, a tym bardziej nie rozjaśnia. Jedynie mam wrażenie że delikatnie podbija efekt kremów do twarzy, ale to naprawdę minimalnie. Tym bardziej też nie redukuje linii mimicznych ani matowości czy suchości na twarzy. W tym przypadku cieszę się, że miałam tylko jego miniaturkę, bo przy pełnowymiarowym produkcie nie tylko portfel by zabolało ale i mnie ????
    Zalety:
    • nie powoduje podrażnień, zaczerwienień czy wyprysków
    Wady:
    • brak widocznego działania
  • 21 lutego 2023 o 11:22
    ledwie przyzwoicie nawilża
    Zapłaciłam za to serum na stronie Sephory 239zł z wielką nadzieją na porządne nawilżenie. Ostatnio moja skóra jest bardzo przesuszona i ściągnięta, w związku z tym szukam naprawdę porządnych nawilżaczy. Cóż, to na pewno nie to serum. Wady: -bardzo wysoka cena -dostępność chyba tylko w Sephora -nawilżenie określiłabym jako miniamalne -moja skóra po użyciu tego kosmetyku jest sucha i ściągnięta Zalety: -ładne i dobrze przemyślane opakowanie -skład -wydajne