Serum do twarzy

E-Glamour.pl
notino.pl
Pachnidelko

• 19 maja 2024 o 2:26
    Ile retinolu producent ci nie powie
    Kupujac to serum pokładałam w nim duże nadzieje, ponieważ jest dedykowane dla cery z niedoskonałościami oraz z przebawieniami, czyli wszystko to co posiada moja skóra na twarzy. Przy regularnym stosowaniu niestety żadnej poprawy nie zauważyłam. Przebarwienia posłoneczne jak i te powypryskowe były na tym samym poziomie i to samo tyczy się rozszerzonych porów, żadnych efektów. Moja skóra również nie była wygładzona jak obiecywał producent. Plusem natomiast jest wydajność kosmetyku, który wystarczył mi na 3 miesiące z czego ostatnie tygodnie używałam codziennie. Dużym minusem jest brak informacji o prawidłowej ilości jaką powinno się użyć tego kosmetyku oraz jego częstotliwości uzycia, ale jeszcze większym minusem jest brak informacji o stężeniu retinolu w produkcie. Niestety moje próby odszukania takiej informacji skończyły się fiaskiem, zapytałam nawet bezpośrednio u producenta i odpowiedź brzmiała, że technologia produktu jest własnością firmy. Bardzo mnie to zraziło do tej firmy, szkoda bo w swojej ofercie ma kilka bardzo udanych produktów.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Poręczne i higieniczne opakowanie
    • Bezzapachowe
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Brak informacji o stężeniu retinolu
    • Brak instrukcji stosowania produktu
    • Nieskuteczny
  • 11 kwietnia 2024 o 11:19
    Świetne serum
    To produkt który bardzo mi pomógł. Stosowałam razem z żelem z tej samej serii. Poleciła mi produkt farmaceutka. Miałam liczne ślady po trądziku. Serum jest naprawdę delikatne. Nie piekła mnie skóra gdy je nakładałam co odczułam jako ogromną ulgę. Moja skóra odzyskała zdrowy wygląd. Zmiany trądzikowe się zmniejszyły. Naprawdę w końcu wyglądam dobrze i nie musze przykrywać twarzy toną pudru.
  • 5 lipca 2023 o 16:27
    No tak w sumie średnio
    Firmę CeraVe bardzo lubię i mam kilka produktów, bez których nie wyobrażam sobie pielęgnacji, więc może moje rozczarowanie wynika z bardzo wysoko postawionej poprzeczki. Nie mniej wg mnie to serum nie ma żadnego działania odbudowującego. Być może w moim przypadku na szkodę w obiektywnej ocenie działał fakt, że miałam już dość dopracowaną pielęgnację. Serum kupiłam na początek przygody z retinoidami, jako że na wielu grupach kosmetycznych było ono właśnie polecane na start i miało tez zawierać niewielkie stężenie retinolu. Niestety po używaniu go nie odczułam żadnej różnicy, a już szczególnie nie w odbudowie. Nie widząc właściwie żadnych (negatywnych także) skutków używania retinolu kupiłam sobie już skonkretyzowane pod kątem stężenia i działania serum innej marki, a to używałam z doskoku, chcąc po prostu zdenkować produkt na który wydałam 80 zł. Na pewno serum mi nie zaszkodziło, łączyłam je z wieloma substancjami aktywnymi i nigdzie nie wydarzyła mi się krzywda. Po użyciu faktycznie zdarzało się, że czułam lekkie wygładzenie skóry twarzy. Ogólnie rzecz biorąc serum nie jest złe, może nawet przyczynia się do ogólnego dobrobytu skóry, ale wg mnie wygląda to trochę tak, jakby marka sama nie mogła się zdecydować co konkretnie wypuszcza.
    Zalety:
    • opakowanie (higieniczne, z pompką)
    • jakieś tam wygładzające działanie
    • nie zaszkodził cerze skłonnej do trądziku
    • można łączyć ze wieloma substancjami czynnymi (przynajmniej u mnie było ok)
    Wady:
    • brak konkretnego zdeklarowanego stężenia
    • brak działania "odbudowującego"
  • 28 marca 2023 o 22:28
    Jestem zadowolona
    W grudniu 2022r. moja cera się pogorszyła. W 2019 roku skończyłam kuracje izotekiem i właśnie do tego epizodu w grudniu wcześniej nie miałam problemów z skórą. Od stycznia zaczęłam stosować serum z retinolem z CeraVe. Muszę przyznać, że po 3 miesiącach stosowania moja cera ulega znacznej poprawie. Miejsca, które były wysypane krostkami już wyglądają o niebo lepiej. Wiadomo daje jeszcze mu więcej czasu, na to by rozwinął do końca skrzydła. Natomiast w końcu przestałam się stresować, że trądzik mi powraca. Myśle, że jeśli ktoś chce zacząć przygodę z retinolem to ta opcja jest najlepsza na początek. Moja skóra jest wrażliwa, mocno reaguje na nowe aktywne składniki a w tym przypadku było naprawdę super. Nie miałam przesuszonej ani czerwonej skory ani razu. Jedyna wada to brak informacji o ilości retinolu w serum, fajnie jakby jednak była :) Być może zakupie go ponownie, jak ta buteleczka mi się skończy ale zastanawiam się nad przejściem już na lekko wyższe stężenie.
    Zalety:
    • Efekt
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Brak informacji o stężeniu retinolu
  • 3 marca 2023 o 11:11
    Mega produkt
    Pierwszy raz dokonałam zakupu tego serum z retinolem, długo szukałam w internecie czegoś co może być serio dobre i serio skuteczne aż w końcu padło na to serum. Jestem po ponad miesięcznym stosowaniu i jestem mega zadowolona z efektów. Ogólnie mam cerę z dużą tendencją do trądziku, sporo przebarwień i drobnych blizn potrądzikowych, moja skóra była lekko szorstka tak to ujmę. Po stosowaniu codziennie na noc + kremu nawilżającego cerave jestem niezwykle zaskoczona efektami jakie otrzymałam po takim czasie. Mam wrażenie że moja skóra nie tylko wygląda młodziej, delikatniej, jest nawilżona a przede wszystkim jest takaaaa super miękka i gładka oraz miła w dotyku! Coś pięknego. Jeśli powstanie jakiś pojedynczy wyprysk szybko się goi, co jest wielkim plusem. Dodam że minął ponad miesiąc a serum dalej mam. Gorąco polecam ten produkt ;)
    Zalety:
    • efektywny
    • wydajny
    • bezpieczny
    • bezwonny
    • szybko się wchłania
    • nie gryzie się z innymi produktami
    Wady:
    • nie należy do tanich
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Serum do twarzy