Pianki do mycia twarzy

Tołpa Pure Trends, Super Seeds, Pianka micelarna do twarzy

• 27 listopada 2022 o 16:58
    Hmm...
    Używałam tej pianki jako produktu do mycia twarzy. Jako produkt do demakijażu sprawdza się kiepsko. Praktycznie od razu znika. Zazwyczaj, gdy aplikuje się tego typu produkt najpierw na dłoń, ten w formie piany zostaje na niej. Pianka Tołpy dosłownie w kilka sekund znika. Do tego nieco szczypie, ale nie podrażnia skóry. Więcej na pewno jej nie kupię, ponieważ w zasadzie jej używanie do niczego nie służy. Fakt, była tania, ale no mimo wszystko.
  • 19 listopada 2022 o 16:20
    Zawiodłam się
    ---------------------------- Kupiłam piankę tolpy bez czytania opinii na wizażu to był mój błąd. Zawsze czytam recenzje wizażanek przed zakupem kosmetyków ale myślę cena fajna około 5 zł to tego znana i lubiana marka więc będzie ok i się zawiodłam. Pianka w mgnieniu oka znika z słowo więc nie zdążyłam nałożyć ja na twarz a już miałam na twarzy wodę i przykrym i dość chemicznym zapachu. Działanie jest zerowe pianka po prostu nie robi nic nie mówiąc już o zmywaniu czegokolwiek z twarzy. Producent minął się z przeznaczeniem do tego produktu. Nadaje się tylko do mycia pędzli nie polecam
  • 16 października 2022 o 18:03
    Słabiutko
    Piankę kupiłam podobnie jak poprzedniczki w Rossmanie na jakiejś dużej wyprzedaży za 5 zł z groszem. Miałam inną piankę do wykończenia, dlatego zaczełam testować ją pozniej i właśnie skonczylam. No nie jestem zachwycona. Pianka jest pianką tylko przez kilka sekund, później zamienia się w wodę. Nie domywa makijażu, raczej jest po prostu tylko po to, aby oczyścić skórę rano. To, co w niej przyjemne to dyniowy zapach. Podoba mi się
    Zalety:
    Wady:
    • nieskuteczna
    • zamienia się w wodę po paru sekundach
    • nie zmywa makijazu
  • 7 października 2022 o 21:59
    Żałuję że nie przeczytałam opinii przed zakupem
    Piankę kupiłam bo kosztowała kilka zł i szybko zdałam sobie sprawę z tego dlaczego była mocno przeceniona. Po prostu nikt nie chce tego badziewia kupować. Opakowanie jest okej, tutaj nie mam się do czego przyczepić. Typowy dla tego typu produktów aplikator. Ma ona także fajny skład bo aż 96% składników pochodzenia naturalnego, a do tego jest wegańska. Kompleks nasion dyni z wodą morską ma kojące działanie, a zawarty w niej olej sezamowy ma za zadanie nawilżać i regenerować. Brzmi obiecująco, ale tylko na opakowaniu. Produkt o dziwo już przy drugim razie przestaje być pianka. Znika ona w ciągu kilku sekund, nie zdążyłam jej nawet na twarz zaaplikować. Na początku myślałam że za mało biorę i dawałam więcej. Później próbowałam na mokrą twarz. Ciągle nic... Ta pianka micelarna to bardziej płyn micelarny, który lepiej dać na wacik i zmyć nim makijaż. Bo jako produkt myjący nie daje sobie rady. Jej zapach jest strasznie sztuczny, chemiczny nie do zniesienia. Nienawidzę tego typu nut zapachowych. Funkcji łagodzenia też nie zaobserwowałam, wręcz przeciwnie cera stawała się coraz bardziej podrażniona z każdym dniem stosowania i po 2 tygodniach miałam tej pianka dosyć. Skuteczność zerowa. Jak dla mnie nie nadaje się ona to stosowania na cerę. Jednak nie lubię marnować produktów i zawsze staram się je jakoś wykorzystać. I jej znalazłam świetne zastosowanie. Wciskając kilka pompek do miseczki można nią świetnie oczyścić pędzle. Naprawdę to jedyne co mogłam z nią zrobić.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
    • Podraznia
    • Pianka jest raptem sekunde
  • 15 maja 2022 o 15:30
    Kosmetyczny bubel stulecia! Pianka po chwili staje się wodą perfumowaną o okropnie duszącym i drażniącym zapachu. Zmywa wodoodporny makijaż ? No raczej nie...
    Piankę kupiłam w Rossmanie w ' cenie na do widzenia' więc zapłaciłam za nią kilka złotych. Pomyślałam, że takiej jeszcze nie testowałam, kosztuje ok 8 złotych, więc trzeba brać. Przecież to tołpa i nic złego zdarzyć się nie może. Testowałam masę kosmetyków tołpy i raczej umiały sprostać moim wymaganiom. Bardzo żałuję, że kupiłam ten badziew spontanicznie, nie czytając wcześniej recenzji innych wizażanek. Uważam, że "TO" nie jest warte nawet 5 złotych ! Mam cerę mieszaną, kapryśną. Okresowo pojawiają się stany zapalne, są widoczne naczynka i rozszerzone pory. Bardzo ważne jest dla mnie dwuetapowe oczyszczanie twarzy. Na pierwszy ogień idzie płyn micelarny lub mleczko, a potem obowiązkowo żel lub pianka. OPAKOWANIE To jedyne co podoba mi się w tym kosmetyku. Jest ładne czytelne, szata graficzna typowa dla tołpy zwraca na siebie uwagę. Ostatnio w mojej pielęgnacji królują pianki, kocham je za wygodę i efektywność oczyszczania. Na opakowaniu mamy informację, że pianka składa się w 96% ze składników naturalnych, jest wegańska, a opakowanie jest eko i nadaje się do recyklingu. KOSMETYK Dla mnie ta pianka to jakaś totalna pomyłka i kosmetyczny bubel stulecia ! Początkowo myślałam, że to ze mną jest coś nie tak i to ja nie potrafię jej używać. Nakładałam na dłonie dwie pompki puszystej pianki, nie zdążyłam jej przenieść na twarz, a ona znikała. Myłam się zwykłą wodą o wstrętnym, mocno perfumowanym drażniącym zapachu, po prostu koszmar. Zapach jest sztuczny, bardzo mocny, ciężko mi się nią myć bo drażni drogi oddechowe i oczy. Konsystencja jest dla mnie co najmniej dziwna, dla mnie to 'widmo-pianka' Używałam pianek OnlyBio, FeelFree, Faceboom i wielu wielu innych i zawsze pianka była kremowa, przyjemna, nie znikała od razu. Producent obiecuje, że pianka zmywa nawet wodoodporny makijaż. Na co dzień noszę tylko tusz, podkład i delikatnie podkreślam brwi, mój makijaż jest całkowicie niewodoodporny, a pianka nawet z nim nie poradziła sobie. Po myciu skóra jest okropnie ściągnięta i wysuszona. Pianki nie widzę już w drogeriach stacjonarnych, mam nadzieje że Tołpa ją wycofała, bo ten kosmetyk psuje dobrą renomę firmy. Nie należę do osób, które nietrafione kosmetyki wyrzucają. O ile to możliwe, staram się w jakiś sposób je spożytkować. Pianka absolutnie nie nadaje się do wieczornego oczyszczania twarzy, kiedy pozbywamy się resztek makijażu czy płynu micelarnego. Z niechęcią używałam ją do porannego przemywania twarzy, mycia dłoni i pędzli. Chyba pierwszy raz w życiu ucieszyłam się, że kosmetyk tak szybko się skończył ! Kochane wizażanki, tego kosmetyku Wam nie polecam, mijajcie go szerokim łukiem !
    Zalety:
    • nie ma zalet poza ładnym i praktycznym opakowaniem
    Wady:
    • paskudny, mocno perfumowany zapach drażni drogi oddechowe
    • okropnie szczypie w oczy
    • nie oczyszcza jak należy, jest bardzo słaba
    • nie zmywa makijażu niewodoodpornego, o wodoodpornym nie wspomnę nawet
    • pianka po zaaplikowaniu na dłoń znika w mgnieniu oka - pianka nie ma szans nawet wylądować na twarzy