Kremy uniwersalne

Perfecta B3 Forte silnie nawilżający krem na dzień i na noc 30+ 010214691

gabi_mu
    3 listopada 2023 o 17:24
    Zaskakująco dobry produkt
    Krem kupiłam na promocji w drogerii, więc można powiedzieć, że bardziej zainteresowałam się ceną niż samym produktem. Muszę jednak przyznać, że krem jest naprawdę niezły. Na plus zdecydowanie jest konsystencja i szybkość wchłaniania, dodatkowo nie zostawia tłustego filmu, nic się nie lepi i nie roluje. Czy jest silnie nawilżający, jak określa to producent? Moim zdaniem nie do końca, ale uważam tak dlatego, bo moja skóra jest bardzo przesuszona, ale myślę, że osobom z mniejszym problemem może się sprawdzić. Największym minusem jest dla mnie mocny zapach i to, że czasami odczuwam lekkie szczypanie (nie jest to jakiś wielki minus, ale jednak zdarza się). Jak dla mnie jest to fajny krem na dzień, który szybko się wchłania i lekko nawilża, a skóra po nim jest miła w dotyku.
  • 26 października 2022 o 14:56
    Nie aż tak silny...
    Moja skóra od jakiegoś czasu bardzo traci nawilżenie. Nie oznacza to też, że robi się sucha. Robi się wtedy raczej zmęczona i szara. Szukam zatem zawsze kremu mocno nawilżającego. Ten kupiłam po bardzo polecających opiniach w Internecie. Niestety nie było mojego ukochanego kremu, a nie mogłam dłużej czekać. \bardzo ładny i elegancki krem. Firma Perfecta w ogóle od pewnego czasu zyskuje w moich oczach. Coraz więcej udanych produktów. Ale do brzegu. Z wyglądu śliczny. Po otwarciu skręcił mnie bardzo chemiczny zapach arbuzowy. Taki na prawdę chemiczny arbuz. Nie podoba mi się ten zapach. Konsystencja kremu jest bardzo udana. Jest lekki, bardzo dobrze się go nakłada i świetnie się wchłania. Jest na prawdę bardzo dobry pod makijaż. Co do skuteczności to mam wątpliwości co do tej obiecanej siły nawilżenia. Nawilża, owszem, ale chyba nie tak bardzo jak obiecuje to producent. Stawiam go w porównaniu do mojego ukochanego kremu, który według mnie nawilża rewelacyjnie. Zły nie jest. Ale wybitny też nie. Bliżej mu do przeciętności.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • lekkość,
    • idealny pod makijaż,
    • świetnie się wchłania,
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • zapach,
    • nie nawilża tak silnie jak obiecują
  • 24 stycznia 2022 o 23:02
    Polecam
    Lekki krem fajnie nawilżający. Stosuje na noc. Skóra jest po nim miła w dotyku. Wchłania się ok, nie jest tłusty, nie pozostawia białych śladów ani efektu tłustej skóry. Genianie rozświetla, na pewno będzie fajnie sprawdzał się pod makijaż .
    Zalety:
    • Wydajny, lekka formuła, uczucie mokrej nawilżonej skóry, przyjemny zapach.
    Wady:
    • Lekko szczypie
  • 18 listopada 2021 o 14:17
    Silnie nawilżający krem na dzień i na noc
    Silnie nawilżający krem na dzień i na noc posiada lekką konsystencję i delikatny zapach. Przyjemnie rozsmarowuje się go na twarzy oraz szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy. Po użyciu kremu moja skóra stała się dogłębnie nawilżona, odżywiona i mięciutka w dotyku. Dodatkowo kosmetyk ten bardzo fajnie współpracuje z kremem CC.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • przyjemny zapach
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • skóra nawilżona, odżywiona i miękka