Samoopalacze do twarzy

Lirene Dermoprogram Bronze Collection, Samoopalający mus-pianka do twarzy i ciała `Macchiato`

Lirene Macchiato
Lirene Samoopalający Mus Pianka do Twarzy i Ciała 150ml
Lirene Perfect Tan Samoopalający Mus-pianka do twarzy i ciała Macchiato 1 150 ml
Lirene Body Arabica, samoopalający mus nawilżający do twarzy i ciała, 150 ml

• 10 stycznia 2025 o 15:04
    Dobra
    Dobra pianka ponieważ rzeczywiście szybko zapewniała efekt opalenizny, ale nie mogę napisać o niej 'najlepsza' bo z mojego punktu widzenia są lepsze produkty. Przede wszystkim pod kątem zapachu bo on z początku jest przyjemny, kawowy, ale potem utlenia się do tego samoopalaczowego delikatnego odorku, który troszkę uprzykrza funkcjonowanie w ciągu dnia. Najlepiej nakładać ją przed spaniem po prostu. Nakładałam ją zawsze rękawicą. Nie pamiętam na ile mi starczyła, ale pianki są zazwyczaj mniej wydajne niż balsamy. Może kupie ponownie bo plusem jest łatwa dostępność. Zobaczymy.
  • 23 listopada 2024 o 0:32
    Macchiato bubelowato
    Jestem bladziuchem, opalać się za bardzo nie lubię, więc, chętnie sięgam po takie wspomagacze. Będąc w drogerii mój wybór padł no to cudo, chyba mnie przyciągnęła nazwa mojej ulubionej kawy, choć przyznam że sam produkt z kawą ma tyle wspólnego, co nic. Samo w sobie opakowanie nie jest złe, brązowe kolory, białe napisy, przykuwa wzrok. Zdejmujemy korek i mamy psikadełko z którego wydobywa się pianko- mus, ale zanim się to cudo pojawi, trzeba dobrze wcisnąć żeby pianka nie zrobiła nam psikusa i nie poleciała, tam gdzie chce. Po nałożeniu produktu na rękawice trzeba szybko aplikować na ciało bo pianka znika. Po nałożeniu nie widać ile jest produktu na ciele, można się tylko domyśleć. Zapach nic nie ma wspólnego z aromatem kawy, początkowo pachnie przyjemne, ale z każdą chwilą ulatnia się zostawiając typowy smrodek samoopalacza. Moja przygoda z tym produktem była bardzo szybka, jak decyzja o jego zakupie, ale kiedy po wyschnięciu zobaczyłam te nierówności w postaci jasno- ciemnych smug, myślałam, że padnę ze śmiechu, wyglądałam jak tygrys. Na całe szczęście użyłam na pierwszy raz tylko na nogi, a zazwyczaj albo noszę spodnie, albo kryjące rajstopy. Z domyciem tego też był problem, bo smugi dość długo się utrzymywały, chociaż z drugiej strony powinien być to atut produktu, że jest trwały, owszem może i by tak było, gdyby efekt opalenizny był równomierny. Końcowa ocena tegoż oto cuda to 2-.
  • 29 sierpnia 2024 o 10:57
    Projektantem aplikatora był mężczyzna który nienawidzi kobiet
    Produkt zakupiłam na promocji (a jakże!!) w Rossmannie kiedy to poszukiwałam kolejnej pianki do opalania do testów. Wybór padł na Macchiato od Lirene który obiecuje równomierną opaleniznę na całym ciele dla każdego rodzaju i kolorytu skóry co zapewne jest dużym plusem jeśli chodzi o dopasowanie kolorystyczne jednego produktu do różnego fototypu cery. Nie musimy wybierać między jasnym a ciemnym odcieniem kosmetyku który albo za mało albo za dużo nas opali. O co chodzi z opakowaniem?? Przy pierwszej próbie aplikacji produktu na rękawicę do opalania, produkt wyprysnął z wielkim impetem na ścianę. Przy drugim naciśnięciu rozbryzgnął się na wannę a przy trzecim musiałam go zmyślnie łapać rękawicą gdyż leciał w bliżej nieokreślonym kierunku. Kto to projektował? Czy tylko moja wersja produktu jest wadliwa czy to standard? Jak można oddać coś takiego do użytku?! Jak to aplikować? Dzięki Bogu mam cegłę na ścianie w łazience a nie białą farbę... Sama aplikacja utrudniona a upierdliwość konsystencji nie lepsza. Kiedy już udało mi się z wielkim pietyzmem nałozyc produkt na ciało to zaczął znikać! Pianka jest nietrwała zamienia się w nicość i tym samym nie mamy kontroli ile produktu zostało nałożone na ciało. Reasumując- kiedy nałożysz produkt który ma być pianką np na nogę to znika on natychmiastowo po kontakcie ze skórą i w rezultacie nie masz kontroli nad tym ile w sumie go wycisnęłaś. Nie odpowiada mi taka konsystencja gdyż skoro pianka to pianka- powinna być trwała i piankowa do samego momentu wcierania w skórę. Produkt tym samym staje się niewydajny. Nie ma nic wspólnego z Machciato. Jeśli ktoś spodziewa się kawowych nut to nie ma co się łudzić. To tylko nazwa a produkt śmierdzi samoopalaczem jak każdy. Na plus opalenizna która pojawia się dość szybko i jest trwała. Na początku pisałam, że to produkt dla każdej skóry jednak też się z tym nie zgadzam. Jasne cery nie zaprzyjaźnią się z nim gdyż jest za ciemny. Ja mam skórę lekko oliwkową na ciele i u mnie efekt jest dobry, mocny, równy. Na jasnej skórze z pewnością pojawi się zbyt mocny kontrast więc wydaje mi się, że produkt jest generalnie za mocny. Potrafi sprawić, że np stopy przyjmują za mocno i stają się lekko pomarańczowe więc odpowiedzcie sobie same... Produkt ma potencjał ale za duo tu błędów. konsystencja i aplikator do wymiany. Produkt nie dla każdego a szkoda!
    Zalety:
    • Dobra cena szczególnie na promocji
    • Szybka opalenizna która nie schodzi szybko i ładnie sie trzyma
    • Jeden produkt dla różnych cer
    Wady:
    • Wadliwy i niefunkcjonalny aplikator który rozbryzguje produkt
    • Może być mimo wszystko za ciemny dla wielu osób
    • Konsystencja jest pianką do czasu zetknięcia ze skórą potem nie ma nad produktem żadnej kontroli
    • Śmierdzi typowo, nie ma nic wspólnego z nazwą
  • 10 sierpnia 2024 o 12:28
    Ładny efekt opalenizny, ale brzydko schodzi ze skóry.
    Przetestowałam bardzo dużo produktów samoopalających i zawsze napotykałam na trzy problemy: Sztuczny efekt opalenizny, specyficzny zapach produktu, pojawiające się plamy podczach schodzenia produktu ze skóry. Z tym musem jest nieco inaczej, chociaż daleko do ideału. Produkt jest formie pianki, która bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Pierwsze efekty tak jak zapewnia producent widać już po godzinie. Mam skórę bardzo jasną, a pianka daje efekt skóry muśniętej słońcem bez żółtego czy pomarańczowego odcienia, po prostu wygląda naturalnie. Dodatkowo można "budować" sobie opaleniznę przez kilkakrotne użycie produktu, ale coś za coś. Niestety nakładając co kilka dni kolejne warstwy produktu powoduje to, że produkt bardzo nierównomiernie schodzi ze skóry tworząc plamy. Ja stosuje go raz w tygodniu, a efekt utrzymuje się kilka dni. Zapach podczas aplikacji jest przyjemny, słodki, ale na następny dzień chociaż nie aż tak intensywnie, ale pachnie jak typowy samoopalacz. Co do efektu nawilżenia to nie jest źle, bo pianka nie wysusza skóry, ale też jakoś specjalnie jej nie nawilża. Mimo kilku wad lubię ten produkt i często wracam do niego, jest dobry i sprawdza sie kiedy potrzebna jest szybka opalenizna.
    Zalety:
    • Szybki efekt opalenizny
    • Naturalny efekt nawet na bardzo jasnej skórze
    • Łatwo się rozprowadza
    Wady:
    • Tworzy plamy na skórze, kiedy z niej schodzi
  • 11 lipca 2024 o 16:39
    Drogeryjna perełka
    Zacznę od tego, że cena jest bardzo przystępna. W Rossmanie bez żadnej promocji kupiłam go za niecałe 25 zł. Produkt nie brudzi ubrań (po nałożeniu gdy oczywiście damy mu wyschnąć na ciele) Mnie osobiście skóry nie wysusza mimo że jestem alergiczką . Charakterystyczny zapach samoopalacza przez który wiele kobiet w ogóle z niego rezygnuje jest niemalże niewyczuwalny . Podczas aplikacji miły słodki zapach . Rada: Ja przed nałożeniem robię peeling całego ciała a później zamiast żelu pod prysznic używam płynu do higieny . Wtedy mam najlepszy efekt złuszczając martwy naskórek i odpowiednie pH zapewniane przez płyn do higieny . Co do koloru to daje delikatny efekt nie za mocno nie za słabo. Ja nakładam zawsze na noc i rano budzę się już z opalenizna. Na pewno wrócę do tego produktu. Jeśli chodzi o kosmetyki typowo drogeryjne to uważam że najlepszy. A testowałam wiele produktów tego typu.
    • Nie brudzi ubrań
    • Zapach (nie ma tej charakterystycznej woni samoopalacza) a wręcz słodki przyjemny zapach
    • Łatwa dostępność
    Wady:
    • Dozownik