Pianki do mycia twarzy

AA Aloes
Oceanic AA pianka do demakijażu 8Y41GS 8Y41GS SAM ONE SIZE

• 23 marca 2025 o 14:34
    Niestety klapa.
    Lubię piankową formułę, niestety ta pianka poległa już przy pierwszym myciu. Zacznę od tego, że mega słabo się pieni. Konsystencja nie jest jakoś super zbita przez co wydaje się, że pianka jest rozwodniona. Niestety nie jestem w stanie tym umyć buzi, bo wszystko jakby wsiąka w skórę i znika... jakbym myła wodą. Przez to też moja skóra nie była domyta, a ja ostatecznie musiałam ją umyć w czymś innym. Nie jestem zadowolona i nie wrócę do tej pianki.
    Medea05
    2 marca 2025 o 12:43
    To nie ten produkt, opis vs działanie całkiem różne
    Testowałam piankę AA Aloes, która według opisu ma nawilżać, koić skórę oraz skutecznie usuwać makijaż, nie naruszając przy tym bariery hydrolipidowej. Niestety, produkt nie spełnił moich oczekiwań w zakresie demakijażu. Mimo deklaracji, pianka nie radzi sobie nawet z bardzo lekkim makijażem – tusz do rzęs pozostawia widoczne ślady, a makijaż o średniej intensywności kompletnie nie zostaje usunięty. Podobnie, resztki olejku do demakijażu nie są eliminowane, co powoduje, że skóra nie zostaje właściwie oczyszczona. W praktyce produkt pełni rolę bardziej odświeżającego kosmetyku, sprawdzającego się jedynie rano, gdy skóra nie potrzebuje gruntownego mycia. Opis produktu sugeruje o wiele więcej – skuteczne oczyszczenie i demakijaż, połączone z nawilżeniem i kojącym działaniem – jednak w rzeczywistości pianka nie dorównuje tym obietnicom. Dla mnie, jako osoby oczekującej pełnoprawnego środka do demakijażu, jest to produkt nietrafiony. Jeśli zależy Ci na szybkim odświeżeniu skóry, być może sprawdzi się w porannej rutynie, ale na demakijaż czy dokładne oczyszczenie raczej nie. Podsumowując, AA Aloes, Nawilżająco-Kojąca Pianka do Demakijażu i Mycia Twarzy to kosmetyk, który zawodzi w kluczowym zadaniu oczyszczania – zwłaszcza jeśli chodzi o usuwanie makijażu. Dla osób poszukujących skutecznego demakijażu, opis produktu jest mylący, a efekt końcowy pozostawia wiele do życzenia.
    Zalety:
    • Odświeża nie naruszając bariery hydrolipidowej
    Wady:
    • Nie zmywa makijażu
    • Nie oczyszcza
    • Fałszywe deklarację producenta
    juliks1
    13 listopada 2024 o 18:09
    trochę lepszy niż woda
    Kupiłam go w momencie gdy miałam bardzo podrażnioną cerę (używałam wtedy żelu z kwasem salicylowym) to prawda jest bardzo delikatny, nawet za bardzo, makijażu nie domywa nie mówiąc już o spf. Tak więc nie mam już podrażnionej cery ale bardzo zapchaną. Szczerze nie polecam.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie działa
    Klosowe
    8 listopada 2024 o 17:33
    Demakijaż tak, oczyszczanie twarzy - nie
    Lubie próbować nowych produktów do pielęgnacji twarzy ze względu na to, że mam skórę problematyczna, z przebarwieniami, a moja cera jest wrażliwa, naczynkowa. Skusiłam się na ten produkt, ale mnie rozczarował. Mogę zgodzić się z tym, że pomaga w demakijażu bo fajnie rozpuszcza tusz do rzęs lub kredkę do brwi. Aczkolwiek do mycia skóry wrażliwej się nie nadaje. Po pierwszym użyciu nie było źle, jednak zaczęłam zauważać, że zostawia nieprzyjemne uczucie ściągnięcia na twarzy. W takiej cenie na rynku są dostępne o wiele lepsze produkty.
    Zalety:
    • Domywa makijaż
    • Wygodne opakowanie
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Nie delikatny
  • 17 września 2024 o 16:26
    Pomyłka
    Producent deklaruje, że wystarczą 2-3 pompki do zmycia makijażu. Nie wiem jakiego. Noszę podkład na twarzy i po nałożeniu tej pianki na twarz, momentalnie znika i zamienia się w ciecz, która spływa po dłoniach. Trzeba naprawdę nałożyć bardzo dużo tego produktu i bardzo uważać żeby nie ubrudzić się spływającym z twarzy make-up'em. Prawie zapomniałabym dodać, że mimo dużej porcji i długiego masowania twarzy, nie jest w 100% domyta. Używam tuszu do rzęs, który nie jest wodoodporny, a i tak nie potrafi ich domyć. Jakby było tego mało, strasznie szczypie mnie w oczy. Podsumowując: nie polecam tego produktu. Jestem miłośniczką olejków lub formuł olejek+żel. Zdecydowanie lepiej sobie radzą z usuwaniem makijażu i są znacznie wydajniejsze.
    Zalety:
    Wady:
    • nie domywa makijażu,
    • szczypie w oczy