Balsamy do ciała

Body Club Aromatherapy, Body Lotion Lovely Samoa Balsam do ciała

• 28 września 2023 o 20:03
    Egzotyczny, lekki, wilgotny
    Producent pisze o chmurce, rozumiem jego skojarzenie. Chociaż nie do końca tak odbieram ten balsam to jest on lekki i przyjemnie wilgotny. Zapach jest soczysty, egzotyczny, według mojego nosa na prowadzenie wysuwa się papaja. Jeszcze długo po nałożeniu przy ruchu i na ubraniach wyraźnie czuć owoce. Opakowanie ma 250 g i starcza mi na długo, wcześniej miałam inną wersję zapachową i był tak samo wydajny. Wchłania się praktycznie już przy nakładaniu. Nie smuży. Pozostawia wyczuwalną, mokrą warstwę, trochę śliską. Ale nie klei się, ani nie dusi skóry. Dla mnie trochę za mało nawilża, ale skóra jest miękka i gładka. Zgodnie z opisem na opakowaniu jest to lotion aromaterapeutyczny i dokładnie tak go odbieram i myślę, że tak go należy traktować. Nie będzie wystarczający dla posiadaczy suchej skóry, ale z pewnością jest produktem, który uprzyjemnia czas.
    Zalety:
    • Tropikalny zapach
    • Lekka konsystencja
    • Efekt mokrej skóry
    • Zmiękczenie skóry
    Wady:
    • Mało nawilżający
  • 10 października 2022 o 7:19
    Przenies się na tropikalne wyspy
    Będąc na zakupach w hipermarkecie Lidl natrafiłam na to cudo na jednej z bocznych półek to był znak że zapewne niedługi z nich zniknie bo tych produktów nie ma na stałe w asortymencie Lidla więc pospieszyłam się i włożyłam go do koszyka bo bardzo chciałam go przetestować. Balsam zamknięty jest w opakowaniu typu słoiczek z nakręcana nakrętką. Słoiczek o pojemności 250 gr. Słoiczek z bezbarwnego plastiku z kolorową etykietą i beżową nakrętką. Etykietą na środku z czarnym tłem na którym znajdują się szaro różowe napisy . W kolo czarnego tła znajdują się kolorowe kwiatki. Napisy czytelne zarówno w języku jak i w języku polskim. Balsam w kolorze brzoskwiniowym. O delikatnej jak chmurką konsystencji lecz trochę tłusty. Zapach tropikalnych owoców, słodki mąż gdy się nim posmarowałam chciał mnie schrupać hee -czyli działa jak afrodyzjak:D. Balsam dobrze się rozprowadza sunie po ciele jak masełko. Balsam pozostawia tlusty film wiec chwilę trzeba odczekać aż się wchłonie. Po balsamie skóra jest aksamitna delikatna,nawilżona o odżywiona. Według mnie to dobry produkt o bardzo kuszącym zapachu. Balsam w moim przypadku nie wywołał reakcji alergicznej ani podrażnień skóry i swędzenia. Polecam jeśli w ponurny jesienny wieczór chesz przenieść się zabiegam aromaterapii do tropików.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Konsystencja
    • Obłędny zapach
    • Dobrze się rozprowadza
    • Skóra nawilżona
    • Skóra natłuszczona
    • Skóra odżywiona.
    • Zabieg aromaterapi w gratisie ;)
  • 18 grudnia 2021 o 19:18
    Jakoś nie bardzo...
    Balsam znajduje się w dość dużym plastikowym słoiczku z ładną obwolutą. Pachnie dość mocno słodko, owocowo, nieco tropikalnie, Ma konsystencję budyniu i nie jest puszysty jak chmurka - jak obiecuje producent. Dobrze się rozprowadza po skórze, ale, niestety, długo wchłania, pozostawiając na skórze lekko siliconową warstwę. Nie lubię tego, wręcz powoduje to u mnie pocenie, jakby skóra nie mogła oddychać. Balsam nawilża niby ok, ale to pozostawanie na skórze bardzo mi przeszkadza. Zapach, który jest nota bene ładny zostaje jednak na długo na skórze, więc trochę mi to przeszkadza, zwłaszcza wieczorem. Jak dla mnie przeciętny, zużyłam na siłę opakowanie, raczej więcej nie kupię.
  • 21 sierpnia 2021 o 15:40
    tropikalny koktajl na skórze
    Z radością przyjęłabym fakt częstszej obecności kosmetyków Body Club na półkach drogeryjnych i mam nadzieję, że tak się stanie. Obecnie nie widzę ich w sprzedaży stacjonarnej, ale na szczęście żyjemy w czasach, gdy kosmetyki możemy kupić również w internecie, choć ja wciąż wolę tę tradycyjną formę zakupów. Nie mniej jednak zaopatrzyłam się w kilka produktów Body Club i chętnie będę do nich wracać, nawet jeśli mam zaopatrywać się w nie przez internet. - OPAKOWANIE: kosmetyk znajduje się w słoiku o pojemności 250 g, który wykonany jest z bezbarwnego plastiku. Zamykany jest za pomocą beżowej w kolorze nakrętki, pod którą znajduje się dodatkowa warstwa zabezpieczająca wnętrze przed sklepowymi ciekawskimi dotykaczami i daje pewność, że nikt przed nami nie zanurzył się w kremie. Na całej szerokości słoika umieszczona jest naklejka z sympatyczną grafiką, elementami tropikalnych kwiatów, nazwą firmy i kosmetyku, co oczywiste, znajdziemy tu też opis właściwości produktu, szczegółowy spis składników INCI oraz wszelkie inne informacje. W tym też tak znaczące, jak to, że opakowanie w całości nadaje się do recyklingu, ponadto 93% składników jest pochodzenia naturalnego, jest to także produkt wegański. Znajdziemy też ostrzeżenie, by nie spożywać preparatu – i dobrze, że taka informacja się pojawia, bo zapach kusi, ale o tym za chwilę. - KONSYSTENCJA: wprawdzie producent opisuje swój kosmetyk słowem „puszysty”, „jak chmurka”, „otulający pierzynką skórę”, to ja przyznam szczerze puszystości nie zauważam, ale nic to. Balsam posiada lekką wydawałoby się formułę, coś w rodzaju budyniu, która w trakcie aplikacji ujawnia bogactwo składników. W trakcie rozcierania kosmetyku na skórze czuć obecność maseł i olejków, które tworzą dodatkowo na skórze ochronny film, jednak nie jest on drażniący, śliski czy tłusty, nic z tych rzeczy. - ZAPACH: mnie urzekł soczystością owoców tropikalnych, aż chce się zjeść (stąd to ostrzeżenie producenta na opakowaniu :P). Zapach utrzymuje się na skórze długo po aplikacji i nawet po kilku godzinach czasem dociera do nosa lekki zefirek tropikalnego koktajlu. Nie jest to jednak drażniący aromat, który po pewnym czasie będzie przeszkadzał. Mnie to odpowiada i nawet nie kłóci się ta egzotyczna nuta z perfumami. Myślę, że osoby wrażliwsze na składniki zapachowe powinny zachować czujność ponieważ w składzie już na piątym miejscu znajduje się Parfum, na końcu też inne związki zapachowe, co może u niektórych wywołać podrażnienia. Mnie akurat nie szkodzą tego typu składniki, ale warto mieć to na uwadze. - DZIAŁANIE: skuteczność balsamu jest dla mnie najważniejsza i nawet zniewalający zapach nie przekona mnie do pozostania przy nim. Moja skóra się przesusza, więc bez odpowiedniego kosmetyku uczucie ściągnięcia, swędzenie i szorstkość oraz łuszczenie się skóry gwarantowane. Balsam Body Club troszczy się o mój komfort od momentu aplikacji. Skóra jest odpowiednio nawilżona, a poziom tego nawilżenia utrzymuje się na optymalnym poziomie do następnego prysznica, cały dzień. Skóra jest ponadto miękka, przyjemna w dotyku i ukojona oraz wygładzona i elastyczna. Efekt ten utrzymuje się niezmiennie. Komfort skóry balsam gwarantuje przez cały czas i nie odczuwam potrzeby po chwili, czy kilku godzinach dodatkowego nanoszenia kolejnej warstwy nawilżenia, a zdarza się to u mnie przy źle dobranym preparacie. Tutaj działanie kosmetyku jest odczuwalne i widoczne przez cały czas „jego noszenia”. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się tak dobrego działania. Balsam był dla mnie ciekawostką, a okazał się świetnie zaspokajać potrzeby mojej wymagającej skóry. Chętnie do niego wrócę.
    Zalety:
    • nawilża
    • utrzymuje nawilżenie w naskórku przez cały czas
    • wygładza
    • uelastycznia
    • koi
    • soczysty zapach tropikalnych owoców
    • przyjemna konsystencja
    • dobrze się wchłania
    • pozostawia komfortowy ochronny film na skórze bez lepkości czy tłustości
    • wydajny
    • opakowanie choć plastikowe, to w całości nadaje się do recyklingu
    Wady:
    • wrażliwe osoby muszą uważać na substancje zapachowe w składzie kosmetyku
  • 5 sierpnia 2021 o 0:07
    Cudny
    Nie wiem jakie zapachy unoszą się nad Samoą, ale jeśli pachną tak jak ten balsam to chce tam być. Balsam kupiłam będąc na zakupach spożywczych w jednym ze znanych dyskontów "L..." zaciekawiło mnie opakowanie, sporych rozmiarów z ladna szata graficzną i zapewnieniami producenta. Samo opakowanie jest to spore plastikowe pudełko, które w trosce o planetę ulega recyklingowi. Po otwarciu pudełka mamy folię ochronną. Szeroki otwór dobrze się sprawdza przy korzystaniu z balsamu. Konsystencja masełkowata kremowa w przyjemnym dla oka odcieniu pomarańczy. Zapach jest przepiękny, na początku jest bardzo intensywny z czasem osłabia się uwalniając piękna woń. Balsam czuje na skorze jeszcze na następny dzień. Dla mnie to taki miks kwiatów i owoców. Coś pięknego. Działanie po nim jest natychmiastowe, skóra staje się przyjemnie gładka, miękka w dotyku. Suche miejsca są nawilzone, odżywione . Cena jest adekwatna do jakości.